Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  ΦΠΑ   23% ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ....., ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ  Ο  ΜΑΚΗΣ  ΨΩΜΙΑΔΗΣ.......,  ΣΕ  ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΣΤΙΣ  ΣΚΟΥΡΙΕΣ ,  Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΠΟΥ  ΑΦΟΠΛΙΣΕ   ΤΟΝ  ΔΡΑΣΤΗ  ΤΗΣ  ΕΠΙΘΕΣΗΣ  ΣΤΟ  ΓΑΛΛΙΚΟ  ΤΡΕΝΟ ,  Ο  ΜΙΚΗΣ  ΓΥΡΙΖΕΙ  ΤΗΝ  ΠΛΑΤΗ  ΣΤΟ  ΛΑΦΑΖΑΝΗ ,  Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΕΝ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΗΝ  ΚΩ   ...ΚΑΙ   Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ (ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΛΑΔΙ)...............

=Ρουσφέτι με εξαίρεση από το 23% του ΦΠΑ στα ιδιωτικά των πλουσίων.                                                         

Η επιβολή του  ΦΠΑ 23% προκάλεσε πριν λίγες μέρες σοκ στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ωστόσο όπως αποκαλύπτει  η OIEΛE η μνημονιακή επιταγή  δεν απευθύνεται σε όλους .

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, αποκαλύπτει   ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιλέγει δυο μέτρα και δυο σταθμά καθώς  η  επιβολή του  ΦΠΑ δεν «αγγίζει» όλα τα σχολεία. Εξαιρεί  τα μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αυτά που απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της κοινωνίας, παραμένουν στο απυρόβλητο, δηλαδή  στο αφορολόγητο…

Εκείνα που θίγονται είναι τα συνοικιακά ιδιωτικά σχολεία, που στα χρόνια της κρίσης προσπαθούν να επιβιώσουν,  αλλά μάλλον  οδηγούνται στο «λουκέτο».

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και προς τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ότι «γίνεται αντιληπτό σε κάθε πολίτη από την απλή ανάγνωση και μόνο των ονομάτων των εκπαιδευτηρίων που εξαιρούνται του μέτρου ότι η απόφαση την οποία έλαβε η κυβέρνηση είναι εξόφθαλμα άδικη και ενισχύει περαιτέρω τις ήδη οξυμένες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, καθώς μετατρέπει την ιδιωτική εκπαίδευση σε αποκλειστικό προνόμιο ελάχιστων οικογενειών της ελίτ».

                                    *********************

=ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ? Αποφυλακίστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης



Επειτα από τέσσερα χρόνια και δύο μήνες στη φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης αποφυλακίστηκε και είναι από την Πέμπτη ελεύθερος. 

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο της ΑΕΚ για την περίοδο 2001 - 2003 που ήταν πρόεδρος. 


Είναι επίσης κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση "Koriopolis" με τα στημένα παιχνίδια και είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκιση και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή. 

                           **************************

=Ελληνικός Χρυσός: Διακόπτουμε εργασίες, σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι

Απόφαση

                                 

Την άμεση διακοπή των εργασιών στα υποέργα «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών» και «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» αποφάσισε η Ελληνικός Χρυσός, ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να ανακαλέσει τις άδειες τεχνικών μελετών λόγω παράβασης των όρων.
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η Eldorado Gold, μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός, προχωρά στην αναστολή όλων των εργασιών της σε Στρατώνι, Σκουριές και Ολυμπιάδα, ως αποτέλεσμα της απόφασης του Υπουργείου. Εξάλλου η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένης και της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Παράλληλα η Ελληνικός Χρυσός αναφέρει πως «αναγκάζεται να θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειονότητα των εργαζόμενών της στην Ελλάδα για ένα διάστημα μέχρι τρεις μήνες, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει η ελληνική εργασιακή νομοθεσία». «Σε περίπτωση που οι άδειες δεν ανακτηθούν, δεν θα μείνει άλλη επιλογή από την οριστική απόλυσή τους», αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

                                          ****************************

=Αλεκ Σκαρλάτος, ο ελληνοαμερικανός κομάντο που αφόπλισε τον μακελάρη του γαλλικού τρένου [βίντεο]

                   Αλεκ Σκαρλάτος, ο ελληνοαμερικανός κομάντο που αφόπλισε τον μακελάρη του γαλλικού τρένου [βίντεο]

Πανικό στα παγκόσμια μέσα έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό τρένο TGV. Οπως αποκαλύφθηκε, ο ένας από τους 2 στρατιώτες που αφόπλισαν τον τρομοκράτη και έσωσαν τους 554 επιβάτες, ήταν ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για τον 22χρονο Αλεξ Σκαρλάτο από το Όρεγκον, ο οποίος υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον Αμερικανό φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αφοπλίσουν τον βαριά οπλισμένο Μαροκινό, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο Σπένσερ ήταν αυτός που κινδίνευσε περισσότερο.

                                   
 Μάλιστα ο Αλεξ είχε γυρίσει μόλις πριν από έναν μήνα από το Αφγανιστάν και στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.

Αμέσως μετά το γεγονός, ο Αλεξ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν Σκαρλάτος.


**********************

=Ο Μίκης Θεοδωράκης γυρίζει την πλάτη στον Λαφαζάνη: Ας μην τους κάνουμε τη χάρη...

                     Ο Μίκης Θεοδωράκης γυρίζει την πλάτη στον Λαφαζάνη: Ας μην τους κάνουμε τη χάρη...

Σαφείς αποστάσεις από τη "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης με ένα κείμενο γεμάτο πικρία που απευθύνεται σε όσους ακολουθούν το κίνημα της Σπίθας.
«Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι» ξεκινά το κείμενό του.
Γράφει για την «ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του» και για όλους «ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς» που μιλούν για Μέτωπο.
«Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα», τόνισε.
                                     ********************************

=Ο Καμμένος καταγγέλλει εν ενεργεία αστυνομικό για την επίθεση στην Κω
                                

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με μήνυμά του στο Twitter καταγγέλλει πως η επίθεση σε βάρος του που σημειώθηκε από ομάδα ατόμων στην Κω είχε ως επικεφαλής εν ενέργεια αστυνομικό με μακρά θητεία στην ΕΥΠ, δίνοντας μάλιστα και το όνομά του.

                                       ********************************************

                   ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ.....
                                                    *****************


Πραγματικό "χρυσάφι" αποδεικνύεται εφέτος το λάδι καθώς η τιμή παραγωγού ξεπέρασε το τελευταίο διάστημα τα 4,25 ευρώ και συνεχίζει ανοδικά. Μάλιστα στη Μεσσηνία διαμορφώνεται στα 4,30 ευρώ το κιλό χαρίζοντας χαμόγελα στους παραγωγούς που αποθεματοποίησαν.Η χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου στις βασικές ελαιοπαραγωγικές χώρες το 2014-2015 οδήγησε στις υψηλές τιμές και για τους Έλληνες παραγωγούς. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία έχουν γίνει πράξεις με τιμή παραγωγού στα 4 ευρώ το κιλό (για κατευθείαν πληρωμή) και στα 4,30 ευρώ το κιλό (για σταδιακή αποπληρωμή).
Παράλληλα, στην Κορινθία έγιναν πράξεις με τιμή 3,90 ευρώ το κιλό στον παραγωγό, αλλά και 4,20 (από Ιταλό έμπορο).
Ανοδικές είναι οι τιμές και στην Ισπανία ήδη από τα μέσα Ιουλίου φτάνοντας για το έξτρα παρθένο στα 4,21 ευρώ το κιλό στις 20 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Μικρών Αγροτών της Ανδαλουσία (UPA) χαρακτηρίζει την κατάσταση «αξιοσημείωτη» και υποστηρίζει ότι έχει προκληθεί από την περασμένη χαμηλή παραγωγή της Ισπανίας

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου