Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Άκης Κοίβαρης , συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: “Προχωράμε”

 Στις αιτίες που κατά την γνώμη του επέβαλλαν τις πρόωρες εκλογές επικεντρώνει στο σύντομο σημείωμά του ο κ. Άκης Κόίβαρης.
Ο συντονιστής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ ....σημειώνει  ότι ουσιαστικά μετά την καταψήφιση από 44 βουλευτές των νόμων του Μνημονίου ουσιαστικά έχει χαθεί για την κυβέρνηση η δεδηλωμένη και επιπλέον τονίζει ότι δεν είναι πολιτικά ορθό να έχουμε μια κυβέρνηση που ψηφίζει νόμους με τη στήριξη της αντιπολίτευσης έχοντας ενάντια  σχεδόν τα ⅖ των βουλευτών της.


Ολόκληρο το κείμενο του κ. Κοίβαρη  
 1) Η σύντομη προσφυγή στις κάλπες μου δείχνει απαραίτητη γιατί:
- Μετά και την 4η σημαντική ψηφοφορία, 44 βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι είναι αντίθετοι με τις επιλογές της κυβέρνησης, άρα έχουμε πέσει κάτω από τους 120 που είναι το συνταγματικό και κοινοβουλευτικό όριο. 
- Σε αυτό το 7μηνο έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για τα περαιτέρω, από τη στιγμή που έγινε αναγκαστικά μια συμφωνία που κράτησε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη

- Δεν είναι κοινοβουλευτικά ορθό να έχουμε μία κυβέρνηση που να ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους με τη « στήριξη» της αντιπολίτευσης, με την οποία έχει ουσιαστικές και αγεφύρωτες διαφορές, και το δικό μας προγραμματικό λόγο να μην τον στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά να  ψηφίζουν τα νομοθετήματα.
   Ούτε  μπορεί να υπάρχουν δύο κατηγορίες βουλευτών που οι μεν θα στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και οι δε θα κρατάνε την ιδεολογική καθαρότητα.
 Είναι μια κοινοβουλευτική αταξία που πρέπει να αποκατασταθεί. 
 
2) Όσον αφορά τα εσωκομματικά θεωρώ ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, που μετατράπηκαν σε δύο διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι διαφορές αντιλήψεων από την ίδρυση του κόμματος και μέχρι τις εκλογές της 25/1/2015, ο πλουραλισμός και η πολυφωνία ήταν η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ,. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, πάλι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία και ειδικά η εσωκομματική  αλλά όταν η διαφωνία παίρνει μορφή καταψήφισης σε βασικά νομοθετήματα της κυβέρνησης, το πράγμα αλλάζει και παίρνει άλλες διαστάσεις. Εδώ λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί να συνυπάρχουν αυτές οι δύο διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές στον ίδιο πολιτικό χώρο γιατί εμποδίζει προφανώς την κυβερνητική πολιτική και λειτουργία.
Την ώρα που τελειώνω το σημείωμα ο Πρωθυπουργός με το διάγγελμά του σάλπισε την έναρξη του αγώνα.
Προχωράμε!!!!


Ιτέα 20/8/2015
Ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
Δημ.Κοΐβαρης
ΠΗΓΗ:orafok

1 σχόλιο: