Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΄΄ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ΄΄


Μία απολαυστική βραδιά παρακολούθησαν κάτοικοι της Πολυδρόσου αλλά και κάτοικοι από τα γύρω  χωριά,  που παραβρέθηκαν στο  θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, "Καποδίστριας" σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά, από το  Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου, "Θεατροφρένεια" .....


Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πολυδρόσου. 
     Την παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Δελφών Μαίρη Ανδρεοπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου Αργύρης Μουλαράς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας Λουκία Σκουφά οι  οποίοι μαζί με όλους τους θεατές χειροκρότησαν θερμά όλους τους συμμετέχοντες.
Για μια ακόμη φορά ο Τοπικός Αντιδήμαρχος ΄΄αδίκησε΄΄ με την απουσία του εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το  θεατρικό εργαστήρι Διστόμου 
΄΄ Θεατροφρένεια΄΄:
Διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2015»
Το έργο "Καποδίστριας", θα παιχτεί και στο Φεστιβάλ την πρώτη μέρα, στις 21 Αυγούστου, αλλά θα είναι εκτός συναγωνισμού.
    Η κεντρική σκηνή του Θεατρικού Εργαστήρι  Διστόμου, "Θεατροφρένεια", με το έργο  "Καποδίστριας", προκρίθηκε στο 13o Φεστιβάλ Θεάτρου - Κόρινθος 2015 .
Ακόμη θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον ΄΄Καποδίστρια΄΄ στο Ναύπλιο


"Ο Καποδίστριας"
 του Νίκου Καζαντζάκη

σκηνοθεσία: Τάσος Σταθάς
                                                                    
Υπόθεση
Γνωρίζοντας ότι πρόκειται να δολοφονηθεί, ο Καποδίστριας πληροφορείται ότι οι Μανιάτες έχουν εξεγερθεί εναντίον του και ζητούν την αποφυλάκιση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Λίγο αργότερα, τον επισκέπτεται ο Μακρυγιάννης, που είχε λάβει μια περίεργη προειδοποίηση ότι ο Κυβερνήτης κινδυνεύει κι έσπευσε να τον προστατεύσει. Τον συμβουλεύει να ελευθερώσει τον Πετρόμπεη, να συγχωρέσει την εξέγερση της Ύδρας και να προχωρήσει σε αναδασμό της γης. Ο Καποδίστριας είναι ανένδοτος στο θέμα της Ύδρας, αλλά φαίνεται να σκέπτεται τις άλλες δύο προτάσεις.
Μετά την αναχώρηση του Μακρυγιάννη, ο Κυβερνήτης εξομολογείται στον Παπαγιώργη, ένα Μανιάτη ιερέα, που τον αντιμετωπίζει εχθρικά και αρνείται να τον μεταλάβει αν δεν ελευθερωθεί ο Πετρόμπεης. Προς το τέλος της συνάντησης, έρχεται ο Κολοκοτρώνης και ειδοποιεί για τη συνωμοσία και την ανάμειξη του Παπαγιώργη. Παρακινεί τον Καποδίστρια να συλλάβει τους Μαυρομιχάληδες, που έχουν ορκιστεί να τον σκοτώσουν, όμως ο Κυβερνήτης διαφωνεί και ανακοινώνει ότι θα στείλει ρωσικά πλοία για να υποτάξει την Ύδρα.
Ο επόμενος επισκέπτης είναι ο Γιωργάκης Μαυρομιχάλης, ένας από τους επίδοξους δολοφόνους. Παραπονιέται ότι ο Κυβερνήτης έχει εγκαταλείψει το μεγάλο όραμα για την απελευθέρωση της Πόλης. Εκείνος του εξηγεί ότι προέχει η επίλυση των πρακτικών προβλημάτων, χωρίς όμως να τον πείθει.
Λίγο αργότερα, το πλήθος συγκεντρώνεται στην αυλή του Κυβερνείου, διαδηλώνει εναντίον του Καποδίστρια και ζητά Σύνταγμα. Ο Γκίκας διαφωνεί έντονα με τον Μακρυγιάννη και τον τραυματίζει. Εμφανίζεται ο Κυβερνήτης· βλέποντας τον Κωσταντή Μαυρομιχάλη, του λέει ότι θα ελευθερώσει τον Πετρόμπεη, αρκεί να το ζητήσει, εκείνος όμως αδιαφορεί. Οι λεκτικές συγκρούσεις συνεχίζονται, ενώ ο Μακρυγιάννης προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Ο Καποδίστριας αναγγέλλει τον αναδασμό της γης, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Κολοκοτρώνη, που τον εγκαταλείπει. Εκείνη τη στιγμή, φτάνουν τα νέα για την άφιξη των ρωσικών πλοίων στην Ύδρα. Το πλήθος αναταράζεται ξανά και ο Παπαγιώργης παρακινεί τους Μαυρομιχάληδες να σκοτώσουν τον Κυβερνήτη, ο οποίος έχει ήδη διατάξει την αποφυλάκιση του Πετρόμπεη· παρ' όλα αυτά, τον τραυματίζουν θανάσιμα, κι εκείνος ξεψυχά στην αγκαλιά του Μακρυγιάννη.
 πηγή: Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη κρίση στο 13o Φεστιβάλ Θεάτρου - Κόρινθος 2015

http://theatrofreneia.blogspot.gr/


















































17 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στις Γυναίκες.Οσο για τον αντιδήμαρχο αγνοήστε τον οπως μας αγνοεί και εκείνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ; ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ . ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ . ΜΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ

      Διαγραφή
  2. Σιγά μην άφηνε τα σουβλάκια του κουτσουλα για το θέατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παχύδερμα δεν είναι για κουλτούρα . Άιντε να κάνουν κάνα γράμμα και καλά , άιντε να κυνηγήσουν τα μαγαζιά που δεν γουστάρουν , άιντε να κάνουν ψευτοτσαμπουκάδες , τύπου : "Εδώ θα σας τηγανίσω για ακόμα τέσσερα χρόνια" .
    Δεν είναι για πολλά πολλά . Μη και κάνουν κάτι αξιόλογο ! Σε κακό το ΄χουν . ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κος Δημαρχος εχει γνωση για την αντικοινωνικη συμπεριφορα του συνεργατη του και για την ελειψη επικοινωνιας με τους δημοτες? εχει καταλαβει ποσο κοστιζει στην παραταξη αυτη η συμπεριφορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ( ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΕΑΚΙ....1 ... 2 .. 3 ... 4 ..5 ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΤΟΜΑ .
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 1200 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 150 ΨΗΦΟΥΣ !!!!!
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Η ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ..ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ..ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ?
    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ....
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΟΝΥΧΤΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ?
    ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ .ΜΟΝΟ Η ΤΟΥ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ Η ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ .
    ΛΥΣΑΞΑΤΕ


    Ο ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ , ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ , ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ , ΕΜΠΑΘΕΙΑ . Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά Του .
    Όλα τα άλλα χωριά έχουνε βγάλει και κάποιον έξυπνο . Τι στον κόρακα έχουμε κάνει εδώ και μας έλαχε Αυτός . Σίγουρα κάτι έχουμε κάνει στην Άμφισσα και μας φόρτωσε Αυτόν . Δεν δικαιολογείται αλλιώς !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα και από δω,
    Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το Σύλλογο Γυναικών Πολυδρόσου, για τη διοργανωση της παράστασης αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία που μας προσφεραν.
    Μια παρατηρηση - διόρθωση ως προς το κείμενο, το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια", δεν έχει προκριθεί στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβαλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο, αλλά είναι αυτό που το διοργανώνει.
    Το έργο "Καποδίστριας", θα παιχτεί και στο Φεστιβάλ την πρώτη μέρα, στις 21 Αυγούστου, αλλά θα είναι εκτός συναγωνισμού.
    Σας ευχαριστούμε και πάλι για όλα και σας περιμένουμε στο Φεστιβάλ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την παρατήρηση - διόρθωση.
      Διορθώθηκε.
      Συγχαρητήρια και πάλι ήταν υπέροχη παράσταση.
      Στην διάθεσή σας για οτιδήποτε νομίζεται ότι πρέπει να προβάλουμε από το blog.
      Χρήστος Μουτσιανάς.

      Διαγραφή
  9. Εμένα μου είπε μανουλης με το ψίχουλα ότι θα είναι στη γιορτή με το κλόουν και το επιβεβαιώσαν και οι αφοκ βελλη αλλά και ο Θύμιος ο ρεββας με το Γιάννη το σταματιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλήθεια ρε παιδιά...Παρέα ακούμε αλλά εδώ έχουμε μασάνυχτα..
    Ποιά τέλος πάντων είναι η παρέα του Αντιδημάρχου σας ?

    Πολύ κοντινός συντοπίτης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι νεα τωρα; κανα νεο απο μαξιμου μερια εχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε 09,54 ,αφού εδώ γύρω είσαι θα ξέρεις,μαζί σου κάθονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυριε 09,54 οι παρέα λέγετε ΜΟΥΡΙΑ ( ΕΝΙΟΤΕ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ) και οικ. ( ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ) ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...Τι κρυπτογραφικά είναι αυτά? Περίεργο...Έχετε εκεί στη Σουβάλα και μουριές που άλλες φορές έχουν και άλλες δεν έχουν μουστάκια? Μουριά με μουστάκια πάντως πρώτη φορά ακούω...
    Και οικογένειες που λέγονται Κληρονόμοι ? Δεν καταλαβαίνω....
    Εξηγήστε μου σας παρακαλώ.

    Ο συντοπίτης σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή