Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ  ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ  ΤΟ ΣΔΟΕ...ΤΕΛΟΣ  ΜΕ  ΤΗ  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ? ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ  ? , ΤΣΙΠΡΑΣ..ΑΝ  Ο  ΛΑΟΣ  ΜΑΣ  ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ?....,   ΣΤΑΘΑΚΗΣ  ...ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΟΝΤΑ  ΣΤΗΝ  ΑΡΣΗ  ΤΩΝ capital controls , ΔΕΗ ..ΝΕΩΤΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ  ..ΑΠΑΛΛΑΓΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΑΓΙΟ ,   ΤΙ  ΛΕΕΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ    ΑΣΠΑ  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΠΡΟΣ ΓΛΕΖΟ , ΟΤΑΝ  Ο  ΣΟΙΜΠΛΕ  ΕΠΑΙΡΝΕ  ΜΙΖΕΣ ! , ΤΖΑΓΚΡΗ ...ΧΑΒΑΛΕΤΖΗΣ  Ο  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ , ΕΛΛΗΝΑΣ  ΥΠΕΞ ΚΑΤΑ  ΑΛΒΑΝΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ  ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ (ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΑΜΥΓΔΑΛΑ).....

=Στον έλεγχο της Σαββαΐδου το ΣΔΟΕ – «Κινδυνεύει» η πάταξη της μεγαλοφοροδιαφυγής;




Από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου περνά στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ΣΔΟΕ. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται η διάταξη που ψηφίστηκε και περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο. Πολλές είναι οι φωνές –μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη – που υποστηρίζουν ότι μέσω της εν λόγω διάταξης, δίνεται τέλος στην προσπάθεια πάταξης της μεγαλοφοροδιαφυγής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι από 30 Οκτωβρίου «όλες οι αρμοδιότητες και καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων, μεταφέρονται από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών», προκειμένου να ενισχυθεί ο ενιαίος χαρακτήρας και η ανεξαρτησία του φορολοελεγκτικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προστίθενται 500 νέες οι οποίες θα καλυφθούν από το προσωπικό που υπηρετεί στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ.

Επίσης με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών που θα εκδοθούν ως τις 20 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της μετακίνησης, οι κατηγορίες , οι κλάδοι και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια που αφορά του προσωπικό του ΣΔΟΕ

Ατιμωρησία της φοροδιαφυγής;

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις από την εφαρμογή της διάταξης για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν μεταξύ των πρώτων οι οποίοι σχολίασαν και κατακεραύνωσαν την εν λόγω διάταξη.

Συγκεκριμένα, με παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, είχε υποστηρίξει ότι εάν το ΣΔΟΕ περάσει στον έλεγχο της ΓΓΔΕ, τότε θα χαθεί η ευκαιρία να τιμωρηθεί η φοροδιαφυγή δεκαετιών. Μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει τη ΓΓΔΕ ως «φέουδο» της Τρόικα.

«Αν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χάσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία να τιμωρήσουμε φοροδιαφυγή δεκαετιών παραδίδοντας τον ΣΔΟΕ σ’ ένα από τα φέουδα που διατηρεί, και ενισχύει, η τρόικα στο ελληνικό κράτος, είμαστε άξιοι της τύχης μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, στην ίδια παρέμβαση, είχε αναφέρει ότι η προσπάθεια που έκανε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών για τη «συλλογή διαφυγόντων φόρων» μέσα από «αλγοριθμικό έλεγχο και αντιπαραβολή των τραπεζικών κινήσεων των τελευταίων είκοσι ετών και των φορολογικών δηλώσεων», βρήκε αντιστάσεις από την ημι-αυτόνομη (από τον Υπουργό) Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

«Είναι εντυπωσιακή η σπουδή της τρόικας να καταργήσει τον ΣΔΟΕ μόλις ετοιμάζεται να ολοκληρώσει αυτό το έργο».

Με τη σημερινή εγκύκλιο Σαββαΐδου, ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, δίνει συγχαρητήρια στην «Τρόικα Εσωτερικού» ενώ τονίζει ότι χάθηκε η «τελευταία ευκαιρία κατά της μεγαλοφοροδιαφυγής».

               ****************


=Τσίπρας: Εάν ο λαός μας αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια

Ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει να συνεργαστεί και πάλι με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, αφού κριτήριο για τις μετεκλογικές συνεργασίες αποτελεί η εντιμότητα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση με έντονο ύφος είπε ότι «εάν ο ελληνικός λαός μας αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν όσοι κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια».

                  **************

=Σταθάκης: Είμαστε πολύ κοντά στην άρση των capital controls


Τη βεβαιότητα ότι γίνονται διαρκώς βήματα για τη χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων (capital controls), εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Μάλιστα, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα» οι περιορισμοί θα αρθούν πλήρως.

=Απαλλαγή από το πάγιο για ένα χρόνο στους καλοπληρωτές της ΔΕΗ



Ωφελημένοι θα είναι οι συνεπείς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ από το "μπόνους" που ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες.
Σύμφωνα με τα όσα πρόκειται να ανακοινώσει η ΔΕΗ την Πέμπτη, θα υπάρχουν μειώσεις στα τιμολόγια για τους πολίτες που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών.
Ποιο συγκεκριμένα θα τύχουν απαλλαγής της καταβολής του παγίου για ένα χρόνο, που θα είναι το «δώρο» της ΔΕΗ στους καλοπληρωτές καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, αν ένας καταναλωτής εξοφλήσει εμπρόθεσμα όλους τους λογαριασμούς το 2015, θα εξασφαλίζει απαλλαγή από το πάγιο για όλο το 2016.
Αντίστοιχα, αν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ το 2016, θα απαλλαγεί από την καταβολή του παγίου για το επόμενο έτος

=Ασπασία Παπαθανασίου σε Γλέζο: Ελπίζω να μην κάνεις το ίδιο λάθος...

Ανοιχτή επιστολή


Ανοιχτή επιστολή προς τον Μανώλη Γλέζο απευθύνει η ηθοποιός Ασπασία Παπαθανασίου. Αποκαλώντας τον «αγαπητό φίλο» τον καλεί ουσιαστικά να μην αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην επιστολή της υποστηρίζει ότι θα ήταν ολέθριο για τη χώρα να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 



                           ***********************







Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός: «βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» - Δείτε το βίντεο με την ερώτηση που δέχθηκε το 2009 η Μέρκελ για τη μίζα 100.000 ευρώ που είχε πάρει ο υπουργός Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αντίδραση της Γερμανίδας καγκελάριου όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της Telegraph «για ποιο λόγο επιλέγει υπουργό Οικονομικών έναν άνθρωπο που φέρεται να έχει πάρει μίζα 100.000 ευρώ από βιομηχανία όπλων;»


Από την άρνηση της Μέρκελ να απαντήσει και τη δυσφορία της γίνεται αντιληπτό το ποιόν του υπουργού Οικονομικών αλλά και του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας που τώρα κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα. 

               *************

=Τζάκρη κατά Βαρουφάκη: Χαβαλετζής πολιτικός που απολαμβάνει την πισίνα του [ΒΙΝΤΕΟ]


Κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη. 
Σε δηλώσεις τις στο Mega τον χαρακτήρισε «χαβαλετζή πολιτικό που απολαμβάνει την πισίνα του στην Αίγινα» κατηγορώντας τον ουσιαστικά για την τροπή που πήρε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 

Αναφερόμενη στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη σημείωσε ότι «λέει αυτά που λέει και το ΚΚΕ» ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για επιστροφή στη δραχμή. 


***************************

=ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ


Με την καταστροφή ναών και συμβόλων από τους ισλαμιστές-τζιχαντιστές του ISIL στη Μέση Ανατολή παρομοίασε η Αθήνα την καταστροφή από την Αλβανική κυβέρνηση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας!
 
Ολόκληρη η δήλωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κούτρα έχει ως εξής:
 
«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία.
 
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
 
Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα.
 
Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».
 
Είναι η πρώτη φορά από το 1990 που η Αθήνα αντιδρά σε μια ενέργεια των Τιράνων που στρέφεται ευθέως κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Χτες ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μια προκλητική δήλωση ενώ σήμερα τα ξημερώματα ολοκλήρωσε, αιφνιδίως μέσα στο σκοτάδι, τον στόχο του ο δήμος Χειμμάρας, ισοπεδώνοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες.
 
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. 
 
 
 
 
 
 
 

                     

                                            **********************************

ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ....

                        *******************************

=Σύμφωνα με μελέτη

Τα αμύγδαλα διώχνουν τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη

Ο πονοκέφαλος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της σύγχρονης εποχής – όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους κάποια στιγμή θα τον νιώσουν.amygdala
Μπορεί να προκληθεί είτε από το άγχος , την κούραση ή από την σωματική υπερφόρτωση. Και ενώ οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύουν τους πονοκέφαλους με ασπιρίνη, ξεχνούν ότι ένα συνθετικό προϊόν όπως αυτό μπορεί να βλάψει το σώμα. Ευτυχώς η φύση έχει τη λύση και σε αυτή την περίπτωση.
Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα. Επίσης μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου από τους ανθρώπους που δεν έχουν και αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της ημικρανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Maryland.
Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, η κατανάλωσή τους μπορεί να σταματήσει μια ημικρανία ή να αποτρέψει μελλοντικές. Το Πανεπιστήμιο του Maryland, εξηγεί ότι σε μια μελέτη που έγινε για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του μαγνησίου στη μείωση των ημικρανιών, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που πήραν μαγνήσιο μείωσαν την συχνότητα των επιθέσεων ημικρανίας κατά 41,6 % σε σύγκριση με 15,8% εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Τα αποτελέσματα ήταν ταχύτερα και κυρίως χωρίς παρενέργειες και δυσμενείς αντιδράσεις.
Δοσολογία
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους συνιστάται μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη.
Σημαντικό
Σε κάποιους ανθρώπους, τα αμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία δεδομένου ότι μερικοί από εμάς μπορεί να είναι αλλεργικοί στη σαλικίνη που περιέχουν. Όταν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου συνεχίζονται, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον ιατρό σας.
Πηγή: invitromagazine.gr
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου