Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Πριν δοκιμάσει τα σορόπια της Τερέζας..." του Γ. Σκαρίμπα-Θεατρική παράσταση αύριο (13 Αυγούστου) στα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ

Με θεατρική παράσταση βασισμένη σε έργο του Γ. Σκαρίμπα συνεχίζονται τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου και από ώρα 9.00 μ.
"Πριν δοκιμάσει τα σορόπια της Τερέζας..." του Γ. Σκαρίμπα-Θεατρική παράσταση αύριο (13 Αυγούστου) στα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ.....


Εντρυφώντας στο έργο του Γ. Σκαρίμπα, ιδίως στα κείμενα με αναφορές στο γενέθλιο τόπο του, όλο και πιο όμορφες συγκινήσεις βιώνουμε. Αγαπώντας ο ίδιος τον σκηνικό λόγο και θεατρικά έργα έγραψε που παίζονται ως τις μέρες μας με επιτυχία και σπαρταριστές παραστάσεις καραγκιόζη έδινε με αυτοσχέδιες φιγούρες που αντίγραφά τους υπάρχουν και στο «σπίτι - μουσείο» στην Αγία Ευθυμία. Ένα κομμάτι του εμβληματικού «Καπετάν Γκρη» της πρώτης του συλλογής διηγημάτων, που αφαίρεσε στη β’ έκδοση, έχει ήρωες δικά μας, υπαρκτά πρόσωπα του παλιού καιρού και διαδραματίζεται στην Ιτέα. Διασκευασμένο από τον Δημήτρη Παλούκη και τον Γιάννη Κολιαβά, τους δυο φίλους του Συλλόγου κι από τους πιο σημαντικούς συμπαραστάτες μας, ώστε να μπορέσει να παιχτεί, θα παρουσιαστεί από θεατρική ομάδα της εκλεκτής μας συμπατριώτισσας Ανδριανής Παναγ. Μπαρτσώτα, νέας ηθοποιού και πολυτάλαντης θεατρανθρώπου, η οποία θα είναι και σκηνοθέτης του έργου. Από πέρυσι μας ενθουσίασε με τον «Θείο απ' τη Γκιώνα» και φέτος συνεχίζει με απολαυστικό Σκαρίμπα και τα βάσανα του Γιάννη Στελίγκου που έγινε «του κλώτσου και του μπάτσου απ' τον μπάρπα του (Κόκοτα), πριν δοκιμάσει τα... σορόπια της Τερέζας». Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Πλιάτσικας, Ανδριανή Μπαρτσώτα και Πολυτίμη-Αλεξάνδρα Καλομοίρη. Η μουσική επιμέλεια είναι του Νίκου Ξένου.
Με όρεξη για πολλά γέλια, ελάτε να το απολαύσομε την Πέμπτη 13 Αυγούστου και από ώρα 9.00 μ.μ., στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας ΕυθυμίαςΕίσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου