Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου

- Καμμένος  σε  Βενιζέλο : Δεν χαρίζουμε σκάνδαλα, αν θέλετε ρίξτε μας!....

        


Η αναφορά του Πάνου Καμμένου στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων προκάλεσε την παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για θράσος.
«Στηρίζονται στην αντιπολίτευση και μας υβρίζουν. Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό το θράσος;», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να λάβει την απάντηση του Πάνου Καμμένου: «Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως επειδή θα ψηφίσει σήμερα θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων να μην το κάνει. Δεν θα γίνει καμία συναλλαγή. Είτε ψηφίστε είτε όχι για τον Σάφα που αρπαξε τα 500 εκατ. ευρώ είστε υπεύθυνος. Συμφωνίες δεν υπάρχουν. Δεν ζητάμε ψήφο για να σας απαλλάξουμε. Αν θέλετε ρίξτε την κυβέρνηση».

                    ********************

- ΝΑΙ από φόβο για την Δικαιοσύνη;


Αισθανόμενος πλέον την απειλή της Δικαιοσύνης καθώς αυξάνονται οι πολίτες που προσφεύγουν εναντίον του για εσχάτη προδοσία, ο Βαρουφάκης επέλεξε αυτή τη φορά να μην προκαλέσει τον Τσίπρα και ψήφισε ΝΑΙ για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

*****************

- Λίστα 415 γιατρών με εμβάσματα στο εξωτερικό άνω 100.000 ευρώ

           Λίστα 415 γιατρών με εμβάσματα άνω 100.000 ευρώ

Λίστα με 415 γιατρούς του ΕΣΥ που απέστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, πάνω από 100.000 ευρώ, έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικού χαρακτήρα είσπραξης.
Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από διασταυρώσεις του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και αφορούν εμβάσματα προς ξένες τράπεζες μετά το 2009 τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις των κατόχων τους.
Ηδη ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί για τους πρώτους 100 γιατρούς για τους οποίους και θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία
                          ********************

- Καμμένος: Όσο μας στηρίζει ο κόσμος, δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς

            


«Όσα χρωστάει η χώρα δεν τα έφαγαν οι πολίτες αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών και όχι μόνο θα πάνε στη δικαιοσύνη.

«Όσο μας στηρίζει ο κόσμος, θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς», είπε, ενώ αναφερόμενος στη συναίνεση της αντιπολίτευσης είπε: «Πάμε μαζί. Πάμε να αλλάξουμε την χώρα. Όλοι αυτοί θα πρέπει να προφυλακιστούν και να δημευτούν οι περιουσίες τους».
               
***********************

- Ελέγχους σε εμβάσματα και καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό προανήγγειλε ο Τσακαλώτος


ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC



«Έχουμε στοιχεία για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα και θα τα ταιριάξουμε με τις φορολογικές δηλώσεις για να δούμε αν δικαιολογούνται», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο.

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό για να πληρώσουν την αντίστοιχη φορολογία».
 

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ σημείωσε ότι «έχει σημασία η μορφή που ασκείται η εξουσία, έξι μήνες υπό απίστευτη πίεση και ασφυξία. Σας αδικεί να τα βάζετε με αυτούς που βρίσκονται υπό αυτές τις συνθήκες».


                        ********************

- ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ
NY Times: Ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη -Από ριζοσπάστης έγινε ρεαλιστής 

    NY Times: Ο Τσίπρας έχει πάθει μετάλλαξη -Από ριζοσπάστης έγινε ρεαλιστής

Την παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας, έμπλεος υπερηφάνειας, έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη νοοτροπία των καθεστωτικών κομμάτων.

Από τότε, όμως, άλλαξαν πολλά: έφτασε στο σημείο, πριν από λίγες ημέρες, να προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό που στόχο είχε να βγάλει εκτός των υπουργείων εκείνα τα στελέχη που απέρριψαν την πρόταση συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές στους διαφωνούντες ότι θα μπορούσε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να τους αντικαταστήσει με βουλευτές που θα είναι πιστοί σε αυτόν.

Οι New York Times κάνουν λόγο για ολική μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα, που από νεαρός ιδεαλιστής και ριζοσπάστης, πριν από έξι μήνες, έγινε ένας δημοφιλής, έξυπνος και ρεαλιστής πολιτικός που προχώρησε σε συμφωνία με τους δανειστές αποδεχόμενος μέτρα που πριν από έξι μήνες ούτε θα τα συζητούσε.




                            ****************** 

- Αστυνομικοί προσήγαγαν δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ στο Πεδίο του Άρεως για  τους  μετανάστες  που  έχουν  κατασκηνώσει  εκεί.               


Δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών προσήγαγαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο Πεδίο του Άρεως για τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο πάρκο.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρεις μετανάστες (και τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, Αφροδίτη Τζιαντζή, επειδή εκείνη έβγαζε φωτογραφίες κάνοντας τη δουλειά της.

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν  στο Α.Τ. Κυψέλης.
                


                   ********************


«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ»

- Το μήνυμα στήριξης του Manu Chao στους Ελληνες: Στη σκηνή με την ελληνική σημαία [βιντεο]ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: NDP PHOTO AGENCY 

Το αδιαχώρητο επικράτησε στη μεγάλη συναυλία του Manu Chao στο Terra Vibe.

Ο διάσημος τραγουδιστής που τίμησε το Rockwave Festival για τα 20 χρόνια ζωής του, εμφανιζόμενος στη σκηνή του Terra Vibe με την ελληνική σημαία, στην οποία είχε γράψει με κόκκινο μαρκαδόρο: «Ελευθερία! Οχι στον Φόβο! Manu».
Επίσης, καλωσόρισε τους περισσότερου από 30.000 θαυμαστές του που βρέθηκαν στη Μαλακάσα, λέγοντας στα ελληνικά «Καλησπέρα Αθήνα».

                                           Ενσωματωμένη εικόνα
                                             Ενσωματωμένη εικόνα
Η αυλαία της συναυλίας και του Rockwave το οποίο ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για το επόμενο καλοκαίρι έπεσε με τον Manu Chao να αποχαιρετά τους Ελληνες φίλους του λέγοντας: «Σε ευχαριστώ Ελλάδα για το κουράγιο που δείχνεις»



Ο Manu Chao για την Ελλάδα !



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Μάνου Τσάο (ισπαν. Manu Chao, γενν. 1961) είναι, γεννημένος στη Γαλλία, τραγουδιστής, με ισπανική, (γαλικιανή και βασκική) καταγωγή. Τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά και τααγγλικά.
Η μητέρα του Τσάο ήταν Ισπανίδα από το Μπιλμπάο, στη χώρα των Βάσκων, στη Βόρεια Ισπανία. Ο πατέρας του, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ραμόν Τσάο, ήταν Γαλικιανός, από τη Βιλάλμπα. Μετακόμισαν στο Παρίσι εξαιτίας της δικτατορίας του Φράνκο, η οποία διάρκεσε μέχρι τον θάνατο του δικτάτορα, το 1975. Σύντομα μετά τη γέννηση του Μάνου, η οικογένεια Τσάο μετακόμισε στα απομακρυσμένα προάστια τουΠαρισιού, και ο Μάνου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του στη Βουλώνη και τις Σέβρες. Καθώς μεγάλωνε συναναστρεφόταν με καλλιτέχνες και διανοούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γνωστοί του πατέρα του, με μια ευρεία πολυπολιτισμική ποικιλομορφία που επηρέασε την προσωπικότητά του σε μεγάλο βαθμό. Μεγάλωσε με τις ιδέες της κοινωνικής ισότητας και με μια δίψα για την ποικιλομορφία, που παρουσιάζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο μίγμα του ευδιάκριτου και χωρίς όρια εξωτικού ήχου στη μουσική του.
Πολλοί από τους στίχους του Μάνου Τσάο, μιλούν για την αγάπη, για την ζωή στα γκέτο, τα ναρκωτικά, τημετανάστευση, και φέρνουν συχνά ένα αριστερό μήνυμα. Αυτό απεικονίζει τις πολιτικές του θέσεις (η υποστήριξη του για το κίνημα των Ζαπατίστας είναι φανερή στο Radio Bemba Sound System). Ο Τσάο είναι ανοιχτά επικριτικός προς την κυβέρνηση του Μπους, και έχει πολλούς οπαδούς μεταξύ της ευρωπαϊκής αριστεράς και του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου