Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας της 21ης Απρίλη, το ΚΚΕ τιμά όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν, όλους όσοι συνέβαλλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα....

          Τα 41 χρόνια, που πέρασαν από την αλλαγή του Ιουλίου 1974, ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στη χούντα και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, με την άμεση ανάμιξη των αμερικανοεοκικών, καθώς και η εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών, δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία στους εργαζόμενους ότι η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων, είτε κυβερνούν οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
          Τα απανωτά Μνημόνια, η προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, η  μεταχείριση που έχουν από το κράτος και την εργοδοσία, οι απεργοί εργάτες και υπάλληλοι, το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, χιλιάδες άνθρωποι που ζουν υπό την απειλή της απόλυσης, εργάζονται χωρίς μισθό, χωρίς ωράρια, χωρίς καμία ασφάλεια και προστασία, επιβεβαιώνουν για ποιους λειτουργεί η υπάρχουσα δημοκρατία. Αποδεικνύουν ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα και γενικά το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι. Δεν γιατρεύεται ούτε εξανθρωπίζεται.
          Είναι εμπαιγμός προς το λαό τα διατυμπανιζόμενα από την κυβέρνηση «της αριστεράς του καπιταλισμού», περί λαϊκής κυριαρχίας και άλλα ηχηρά παρόμοια. Γιατί ακόμα και τα κατασκευασμένα δημοψηφίσματα μεταφράζονται κατά το δοκούν και στο τέλος ο λαός εισπράττει το αντίθετο από εκείνο που ψήφισε. Ο ιδεολογικός εκβιασμός και η τρομοκρατία ήταν και είναι προσφιλής μέθοδος χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού όλου του αστικού πολιτικού φάσματος.
Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ακολουθείται και στα τελευταία 41 χρόνια, θα φέρνει νέα αδιέξοδα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Διέξοδος υπάρχει μόνο με τη συμμαχία τους, την πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που υπάρχουν, για να τα μετατρέψει από δυνάστη του σε εργαλεία για την  ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του.
Μόνο τότε θα λειτουργήσει η ουσιαστική δημοκρατία. Μέσα στις συνθήκες του πανεθνικού κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, του εργατικού λαϊκού ελέγχου, οι βουλευτές που θα εκλέγονται από την παραγωγική μονάδα θα είναι εργαζόμενοι, θα είναι ανακλητοί από τους εκλογείς τους δηλαδή θα είναι υπηρέτες του λαού και όχι δυνάστες του.


ΑΘΗΝΑ 23/7/2015                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου