Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - Για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ του λαού – ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια

Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού στις 5 Ιούλη ήταν ΟΧΙ ενάντια σε όλα τα Μνημόνια. Ήταν ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ και ενάντια στο προτεινόμενο Μνημόνιο των τοκογλύφων δενειστών ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ ......
αλλά και ενάντια στο προτεινόμενο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ούτε το νόμισμα, ούτε η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν πλέον ταμπού για τον κόσμο της εργασίας και τα εκατομμύρια των ανέργων.

Την ευκαιρία αυτή που του δόθηκε ο κόσμος την έκανε βαθειά ρωγμή στο ραγιαδισμό και την υποταγή με το συντριπτικό ΟΧΙ, ειδικά στις εργατικές λαϊκές περιοχές, απορρίπτοντας την τρομοκρατία αλλά και το «άκυρο». Ήταν ένα βαθιά ταξικό και κοινωνικό ΟΧΙ, με τεράστια δυναμική.

Το Δημοψήφισμα έδειξε για μια ακόμα φορά το τεράστιο έλλειμα δημοκρατίας, την τεράστια αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ του λαού και των εκλεγμένων εκπροσώπων του στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και σε επαγγελματικές ενώσεις.

Οι πουλημένες στο κεφάλαιο ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόέδρος του κεντρικού ΤΕΕ και μια σειρά από άλλα συνδικαλιστικά όργανα και επαγγελματικές ενώσεις, τάχθηκαν με το μέρος της αντίδρασης και ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους υπέρ του NAI.

Στη Στερεά Ελλάδα ο Περιφερειάρχης, όλοι οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και οι 20 από τους 25 Δημάρχους των καλλικρατικών Δήμων της Στερεάς, όλοι εκλεγμένοι με τη στήριξη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή το συνδυασμό και των δύο, τις πολιτικές δηλαδή δυνάμεις που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια και ξεπούλησαν το λαό τα τελευταία 5 μνημονιακά χρόνια, συνυπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωση με την οποία τάσσονταν υπερ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα.

Με την τοποθέτησή τους αυτή τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης ενός 3ου Μνημονίου ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα Mνημόνια έχουν από το 2010 προκαλέσει τον οικονομικό στραγγαλισμό των Ο.Τ.Α., με τη μείωση κατά 70% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) και κατά 90% του Πρόγραμματος Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), ενώ τεράστια έχει υπάρξει και η μείωση της ΣΑΤΑ (επιχορήγηση για επισκευές, συντηρήσεις και μικρές επενδύσεις) από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Τα αποτελέσματα στη Στερεά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, τους διέψευσαν οικτρά. Στη Στερεά Ελλάδα το 64,27% των ψηφοφόρων επέλεξε ΟΧΙ, ενώ μόνο το 35,73% επέλεξε τη γραμμή του Περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και των 20 Δημάρχων. Δηλαδή, όλοι αυτοί οι συστημικοί εκλεγμένοι αυτόδιοικητικοί, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία  με τους 2 στους 3 συμπολίτες μας στη Στερεά που ψήφισαν ΟΧΙ. Αυτό αποδεικνύει το τεράστιο έλλειμα δημοκρατίας που υπάρχει στην κοινωνία.
Τώρα που το ποσοστό του ΟΧΙ σε σχέση με τη στάση όλων αυτών είναι συντριπτικά αναντίστοιχο, προκειται να παραιτηθεί κανένας από αυτούς; Και αν υπογραφει 3ο μνημόνιο όπως όλοι αυτοί θελουν και ως αποτέλεσμα μειωθούν κι άλλο οι ποροι της αυτοδιοικησης ή αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα τέλη της αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες, θα συνεχίσουν να γκρινιαζουν για την υποχρηματοδοτηση των Δήμων και της Περιφέρειας;
Τώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να ακυρώσει το ΟΧΙ του λαού και να το μετατρέψει σε ΝΑΙ, τώρα που ετοιμάζουν ένα νέο πακέτο συμφωνίας-μνημόνιο που θα περιέχει ένα προς ένα  όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν ήδη καταψηφιστεί ως μέτρα της Τρόικας στο Δημοψήφισμα, τώρα είναι η ώρα της πιο μεγάλης μάχης για το λαό.

Τώρα είναι η ώρα της υπεράσπισης της λαϊκής εντολής. Οι μάσκες έπεσαν και η αντιδραστική Ιερή Συμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Απαντώντας στο συγκλονιστικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού η Μέρκελ, ο Γιουνκέρ, ο Σούλτς και όλα τα φερέφωνα της γερμανικής καπιταλιστικής ολιγαρχίας απαίτησαν πλήρη υποταγή στη μνημονιακή βαρβαρότητα και επιτέθηκαν με κυνικό και ωμό τρόπο στον ελληνικό λαό και στο δικαίωμα του να καθορίζει το μέλλον του.

Να ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δήθεν εταίροι μας. Τίποτα περισσότερο από τοκογλύφοι – ληστές, όργανα των πολυεθνικών και των τραπεζιτών, ιμπεριαλιστές – καταστροφείς της ζωής και των ονείρων μας. Είναι τραγική κι επικίνδυνη αυταπάτη η αναζήτηση δημοκρατικής συζήτησης για συμφωνία εντός των θεσμών της Ε.Ε. 

Τώρα είναι η ώρα του πιο μεγάλου αγώνα.
ΟΧΙ σε νέο τρίτο μνημόνιο, είτε των δανειστών, είτε της κυβέρνησης.
ΟΧΙ στην πληρωμή του ληστρικού τοκογλυφικού χρέους. Παύση πληρωμών και διαγραφή του.
Κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και όλων των κομβικών επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
ΕΞΩ από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να ζήσει ο λαός και ΟΧΙ οι τοκογλύφοι δανειστές και οι ντόπιοι και ξένοι συνεργάτες τους.
Για την Αριστερή Παρέμβαση
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ζούμπος

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου