Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Προέχει η διαπραγμάτευση - Όλα τα άλλα στην ώρα τους

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης κατά την οποία σημειώθηκαν μεγάλες απώλειες από το κόμμα του. .....


«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Όλα τα άλλα στην ώρα τους» καταλήγει αναφερόμενος στις διαρροές που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Υπενθυμίζεται ότι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι», οκτώ δήλωσαν «παρών» - μεταξύ τους οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Ζωή Κωνσταντοπούλου - ενώ επτά βουλευτές ήταν απόντες, μεταξύ αυτών και ο Γιάνης Βαρουφάκης που απέστειλε επιστολή λέγοντας ότι αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε «ναι». 
«Παρών» ψήφισαν
 ο Κώστας Λαπαβίτσας,
 ο Ιωάννης Σταθάς,
 η Αγλαΐα Κυρίτση, 
η Ζωη Κωνσταντοπούλου, 
ο Δημήτρης Στρατούλης,
 ο Ευστάθιος Λεουτσάκος,
 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
 και ο Αθανάσιος Σκούμας. 
«Όχι» ψήφισαν
 η Ιωάννα Γαϊτάνη 
και η Ελένη Ψαρέα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Απόντες ήταν οι βουλευτές
 Δημήτρης Κοδέλας,
 Γιάνης Βαρουφάκης, 
Ραχήλ Μακρή, 
Βασίλης Χατζηλάμπρου,
 Ελένη Αυλωνίτου, Ελένη Σωτηρίου
 και Βασίλειος Κυριακάκης.
 Ωστόσο οι Γιάννης Βαρουφάκης και Ελένη Αυλωνίτου έστειλαν επιστολές δηλώνοντας πως αν παρευρίσκονταν στην ψηφοφορία θα ψήφιζαν «ναι». 
Σημειώνεται πως πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία και μετά την ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου πως θα δηλώσει «παρών», ο πρωθυπουργός έστειλε το τελευταίο μήνυμα προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αναμετριόμαστε με το μπόι μας και με την ιστορία. Η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αυτή τη κρίσιμη στιγμή αποτελεί μια επιλογή υψηλής ευθύνης για τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αποτελεί την ελάχιστη εμπιστοσύνη απέναντι στο σύνολο της κυβέρνησης που πέντε μήνες τώρα δίνει μια μάχη με αυταπάρνηση προκειμένου να διεκδικήσει τα συμφέροντα της χώρας. Όλοι και όλες καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και θα σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που μας αναλογεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου