Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ .


Του  Ορέστη  Τσάρκου

- Γλέζος: Ο λευκός καπνός της Συνόδου, ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας.....


Με μία ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Ο λευκός καπνός της Συνόδου, ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας» ο Μανώλης Γλέζος σχολίασε μέσα από τη σελίδα του «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες», την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας κι Ευρώπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια συμφωνία που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Για μια συμφωνία ντροπή
Για ένα πραξικόπημα.
Η εμπιστοσύνη χάθηκε.
Χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.
Στην Ευρώπη της Γερμανίας, των αγορών, των πραξικοπημάτων, του σκληρού ευρώ, των αντιδημοκρατικών θεσμών.
Η ιστορία ξεκίνησε.
Και χαμογελάει ειρωνικά στους σημερινούς νικητές….

Σημειώνεται ότι μετά από κάποια ώρα που η ανακοίνωση έμεινε online, κατέβηκε από τους διαχειριστές της σελίδας.

              ***********

- «Πόσο πάει η Ακρόπολη;» Το twitter έπαθε ένα σοκ με τα μέτρα . ΔΕΙΤΕ  ΕΙΚΟΝΕΣ..........


Με ανησυχία παρακολουθούν οι Ελληνες τη σκληρή διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες. Ενα αρχαίο άγαλμα με ματωμένη μύτη, η εικόνα που τα λέει όλα.

Γράφουν οι χρήστες:


Αυτή η φωτογραφία αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook με τον τιτλο "Ich Bin Grieche" (Είμαι Έλληνας), και ήδη σαρώνει στο ίντερνετ...


  • Αλέξη κάνε πίσω και ξαναχτίζεις το κομματικό κράτος παράσιτο σε 2-3 χρόνια. Δε χάνεις τίποτα
  • Eunice Goes ‏@Eugoes I'm in tears. The list of demands of the Eurogroup to Greece represent a Europe that knows the price of everything and the value of nothing.
  • Και τα τουιτεροτελεσίγραφα στην κυβέρνηση πέφτουν βροχή.
  • Βάστα λίγο ακόμα, Τσίπρα. Τα χειρότερα θα τα περάσεις αν δεν αντέξεις.
  • Ένα νεφρό ανά οικογένεια
  • Μεταξύ των άλλων που θα φέρει το Γιούρογκρουπ θα ειναι οτι οποτε ακουγεται "ο εθνάρχης μας έβαλε στην ΕΕ" θ' απαντάνε "σκατα στο λάκο του"..
  • Το κείμενο του Eurogroup ακόμη & χωρίς τις αγκύλες των Γερμανών είναι ανατριχιαστικό. Μέχρι και να ελέγχουν όλα τα νσ πριν πάνε βουλή ζητούν
  • Μην απογοητεύεστε με τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές. Είναι πολύ ηπιότερα απ' αυτά που θα ζητούν στο 4ο μνημόνιο σε 2 χρόνια.
  • Η Ελλάδα έχασε την "αξιοπιστία" της και η Ευρώπη την αξιοπρέπειά της
  • Χρεωκόπησε και το Πουέρτο Ρίκο, τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς έστειλε από μας το Πουέρτο Ράφτη, το Πουέρτο Κατσίκι και το Πουέρτο Χέλι
  • Πόσο πιάνει η Ακρόπολη?
  • Αν θέλουν 50 δις σε εγγυήσεις, οι δανειστές, ας τους δώσουμε το Μπουρνάζι, να δω πως θα το διαχειριστούν...
  • Έχω ξενερώσει με την στάση της Ευρώπης, με τους δικούς μας, με όλα. Άει σιχτίρ δηλαδή. Όλοι θα χάσουν πια.
  • More than words #Greece
  • μας μισω ολους
  • Μονο αν μπει στην ομαδα η Παναγία της Τήνου τα βλεπω να υλοποιουνται
  • σήκω&φύγε @PrimeministerGR.δώσε μια στο τραπέζι&έξω απο το €.να δουν μετά αν θα μας σέβονται&ποιός απειλεί ποιόν&ποιός έχει παπάρια..!
  • Δεν ξέρω πόσες λέξεις θα έχει το όποιο τελικό ανακοινωθέν. Αυτή η φωτογραφία, όμως, έχει άπειρες!

  • Αρχισε το ξεπουλημα των ασημικων...

  • Στην ακύρωση μονομερών νομοθετικών ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ;
    Kι ένας Αρκάς που σχολιάζει τις εξελίξεις:



***********************************

Ο ΡΩΣΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
- Σαββίδης: Ειμαι πατριώτης εγώ, δεν φεύγω από την Ελλάδα


Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης σε μία πολύ μεγάλη συνέντευξη του στην εβδομαδιαία ρωσική εφημερίδα «Мир и Омониа» μιλάει όχι ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αλλά ως επενδυτής που ήρθε από το εξωτερικό και σχολιάζει την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν μένει μόνο σε καταγραφή των γεγονότων, προτείνει αλλαγές στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας και καταλήγει λέγοντας πως την παρούσα φάση ενεργεί ως πατριώτης που δεν ενδιαφέρεται να βγάλει χρήματα από μία κατακερματισμένη Ελλάδα, αλλά σκέφτεται να διατηρήσει τις επιχειρήσεις του στην χώρα μας. Διαβάστε αναλυτικά την μεγάλη συνέντευξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.
- Ιγκόρ Ιγκνατίεβιτς, το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν καλό ή κακό για εσάς;
«Ήταν (αναμενόμενο). Το αν θα αποβεί καλό ή κακό θα το δείξει η ζωή. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιφέρει θετικές και αρνητικές συνέπειες. Πρέπει να εξετάσουμε κυρίως γιατί οι Έλληνες είπαν όχι και για ποιο λόγο οι Ευρωπαίοι δεν το είχαν εξετάσει αυτό. Νομίζω ότι δεν είχαν καταλάβει την ελληνική ψυχοσύνθεση και δεν θωρούσαν ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν ταπεινωτική. Οι Έλληνες προφανώς καθοδηγούνταν από την ορθόδοξη πολιτική της υπομονής, αλλά όταν κατάλαβαν ότι η ανοχή δεν είναι πια η λύση κατέληξαν σε μία ταπεινωτική αντίδραση, αλλά αυτή τη φορά προς την Ευρώπη.
Και κάτι ακόμα. Οι Έλληνες προφανώς με την απάντηση τους στο δημοψήφισμα αποφάσισαν να στηρίξουν τον νεαρό εκκολαπτόμενο πρωθυπουργό. Γιατί να μην πάρει μία ευκαιρία ένα νέο πρόσωπο, με νέες ιδέες, σε μία χώρα όπου τα παλιά πρόσωπα οδήγησαν στην καταστροφή;»





- Το πρόσωπο του πρωθυπουργού έχει κερδίσει;
«Την παραμονή του δημοψηφίσματος είπα ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα για τον πρωθυπουργό Τσίπρα θα ήταν νίκη είτε με την μία περίπτωση είτε με την άλλη. Σήμερα, κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την αξιοπιστία του ελληνικού λαού, ο οποίος μπορεί να βασίζεται σε αυτό το δάνειο εμπιστοσύνης που του έδωσε, να καθοδηγείται από αυτό και -ελπίζουμε- να επωφεληθεί από αυτό το αποτέλεσμα.»
- Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε τις συνέπειες από το ελληνικό «όχι»;
«Δυστυχώς σε αυτό το στάδιο κάθε σενάριο για την Ελλάδα θα είναι άσχημο. Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντέξει το χειρότερο. Αλλά σε αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πως θα βγούμε από αυτό, πως να δημιουργήσουμε μία καλύτερη βάση για το χειρότερο. Η ανατολική σοφία λέει: μη φοβάσαι να πέσεις. Να φοβάσαι μήπως χάσεις χρόνο κατά την διάρκεια της πτώσης.»
- Και πως αυτή η πτώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όφελος;
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια το έθνος. Να περιγράψουν στον κόσμο την κατάσταση που επικρατούσε στην οικονομία της χώρας. Έχω πει επανειλημμένως και όχι μόνο σε έναν Έλληνα Πρωθυπουργό την άμεση ανάγκη να ψηφιστεί ένας νόμος, ο οποίος θα αποτελεί βάση της οικονομίας. Πρέπει να είναι ένα σύνολο νόμων, που θα διαμορφώνουν την επιθυμία των επενδυτών να επενδύσουν με την σιγουριά ότι τα συμφέροντα τους και τα κεφάλαια τους θα προστατεύονται. Και στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμερα ούτε η στοιχειώδης νομοθεσία που να προστατεύει τους ξένους επενδυτές. Πείτε μου ειλικρινά γιατί ένας επενδυτής θα θέλει να φέρει τα χρήματα του και να τα επενδύσει στην Ελλάδα όταν λείπει η οικονομία; Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι η προοπτική μίας επιστροφής;»



- Δηλαδή επείγουσες μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα;
«Κι όχι μόνο. Είναι αναγκαίο να αποφεύγονται οι διττές λειτουργίες. Οι Υπουργοί δεν χρειάζεται να είναι μέλη του Κοινοβουλίου, επειδή τότε δεν ενεργούν μόνο ως Υπουργοί που σχεδιάζουν το οικονομικό όφελος της χώρας, αλλά ως κάποιοι που με την λειτουργία τους χαϊδεύουν το ακουστικό νεύρο των ψηφοφόρων τους, ώστε να μην χάσουν την θέση τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματίζεται με βάση την στρατηγική χάραξη του κράτους. Με λίγα λόγια είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μία πραγματική οικονομία με εθνική στόχευση. Ένα νόμισμα, το ευρώ, η δραχμή ή οτιδήποτε άλλο - δεν είναι τόσο σημαντικό.»
- Θυμάμαι σε μία από τις συνεντεύξεις σας είπατε ότι είχατε επιστήσει στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι -όπως πιστεύεται κοινώς- εκτός της Ελλάδας, αλλά εντός της Ελλάδας.
«Ναι, ακριβώς. Και είχα διευκρινίσει ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεικνύει τι θα παράγει μία χώρα και τι είδους οικονομία θα αναπτύξει πως αργά ή γρήγορα οδηγεί σε κατάρρευση.»
- Αλλά εσείς θα συμφωνήσετε ότι αυτή η πολιτική ήταν λογική. Για παράδειγμα οι Γερμανοί είναι καλύτεροι από ότι οι Έλληνες στο να φτιάχνουν αυτοκίνητα.
«Ναι και ο Θεός είναι μαζί τους, αφήστε τους να το κάνουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να μην φτιάχνουν καθόλου. Για παράδειγμα λέω τούτο: μην δίνετε επιδοτήσεις σε ζημιογόνες βιομηχανίες - καταστήστε τις ανταγωνιστικές. Και πάλι εδώ τίθεται το ερώτημα για την προστασία των δικαιωμάτων των επενδυτών, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τι οφέλη θα έχουν και πως θα προστατευτούν τα συμφέροντα τους».
- Εδώ έρχεται η άλλη ερώτηση. Είστε ένας από τους επενδυτές στην ελληνική οικονομία. Με βάση τα παραπάνω δεν προστατεύονται τα συμφέροντα σας; Στην τρέχουσα συγκυρία δεν είναι αυτό κάτι τρομερό;
«Δεν είμαι ένας νορμάλ επενδυτής στην ελληνική οικονομία. Επειδή όμως είμαι επενδυτής και Έλληνας πατριώτης -και αυτό το τελευταίο ευτυχώς είναι πιο σημαντικό για μένα- αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν έχω σκοπό να κερδίσω λεφτά σε μία κατακερματισμένη και διαλυμένη Ελλάδα. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ, ότι οποιοσδήποτε επενδυτής στην θέση μου θα είχε φύγει ή θα είχε βρει δικαιολογίες για να αποχωρήσει. Σε ότι αφορά τον φόβο των επιχειρήσεων όταν ήμουν με την ομάδα μου και συζητούσα την αγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ τότε έζησα πράγματα που στην επιχειρηματική λογική ήταν παράλογα. Πάντως έχω την συνείδηση μου καθαρή.».

                         ***********************************


- ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ


Θέμα εκλογών μέσα στο 2015 ή συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού τύπου "Παπαδήμου", θέτει ευθέως ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Για οικονομικό πραξικόπημα και κατάλυση της δημοκρατίας έκανε λόγο ο κ. Σκουρλέτης, παρομοιάζοντας τη διαπραγμάτευση με κινούμενη άμμο, αφού κάθε λίγο μπαίνουν και άλλες απαιτήσεις.
Απαντώντας στις επιπτώσεις πιθανού Grexit, ο Υπουργός Εργασίας παρατήρησε πως αναπόφευκτα θα οδηγούμαστε σε βίαιη φτωχοποίηση, μεγαλύτερη από όση έχει υποστεί ο λαός, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι θα εγείρετο και γεωπολιτικό θέμα.
Σχετικά με τις ψηφοφορίες στη Βουλή τόνισε ότι «αν είναι κάτι, να το κάνουμε όλοι μαζί», ενώ βλέπει λογικό επακόλουθο να παραιτηθούν όσοι ψήφισαν "όχι" και "πάρων".
Είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ξεκαθάρισμα "λογαριασμών" καθώς μερικοί δεν θα δεχθούν να σκύψουν το κεφάλι.
Ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για «νέο επαχθέστερο μνημόνιο που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανικής κηδεμονίας ΕΕ».
«Έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στη λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο», αναφέρει το άρθρο και καλεί τον ελληνικό λαό να μην απογοητευτεί από αυτή την εξέλιξη αλλά να πεισμώσει «όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα, που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!»
«Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», καταλήγει το κείμενο.

                                   ***************************




Με ένα διφορούμενο μήνυμα στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έδωσε το πρώτο στίγμα του για τη συμφωνία που σύναψε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Καμμένος ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία μίας δακρυσμένης γυναίκας, στην οποία αναγράφεται ότι «μόνο εάν σταθούμε όρθιοι στη μοίρα θα σκοτώσουμε το... θάνατο».
Κατ' αυτόν τον τρόπο ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα απέφυγε να πάρει σαφή θέση ανοιχτά για τη συμφωνία, αν και η ερμηνεία του «χρησμού» του παραπέμπει περισσότερο σε στήριξη της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.
Ο Πάνος Καμμένος είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στη διαφαινόμενη συμφωνία, το βράδυ της Κυριακής, γράφοντας το εξής μήνυμα στο τουίτερ:


Ωστόσο, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι σκοπεύει να αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, κύκλοι του προέδρου των ΑΝΕΛ ανέφεραν ότι ο κ. Καμμένος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και θα στηρίξει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να σώσει την Ελλάδα.
Οι τελικές αποφάσεις πάντως για τη στάση που θα τηρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπό τη σκιά του δρομολογούμενου ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος, αναμένεται να φανεί στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο πολιτικοί το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ

                       **************************************




Ποιός ηγέτης θα προστατεύσει την πατρίδα από αυτά τα όρνεα;;;
Ελέγχουν τις τράπεζες όλου του κόσμου,
ελέγχουν τα νομίσματα, τις ισοτιμίες,
ελέγχουν τα κόμματα και τα ΜΜΕ,
τις εξεγέρσεις,
ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις,
χρηματοδοτούν την διεθνή τρομοκρατία,
προκαλούν όταν το θέλουν χάος
…και όποτε πάλι θελήσουν κατεβάζουν τον διακόπτη και όλα κυλούν ρολόι, κατασκευάζουν ιδεολογίες,
αλλοιώνουν σύμβολα,
παραχαράσσουν την ιστορία των εθνών,
σπέρνουν την δυστυχία, υποδουλώνουν.

Πιόνια στα χέρια τους οι λαοί και οι ίδιοι παντοδύναμοι δραματουργοί που σκηνοθετούν, ελέγχουν και καθορίζουν την μοίρα.
Δεν το νιώθουμε μήπως πως καθοδηγούν την σκέψη μας ; Αυτοί καταστρέφουν και παραμορφώνουν την ίδια την φύση των πραγμάτων. Στη θέση τους τοποθετούν το φαύλο και το διεστραμμένο, όπως ακριβώς είναι το σκοτεινό μυαλό τους , οι σκοτεινοί σκοποί τους. Ψυχή δεν έχουν. Δεν μπορεί να έχουν.



Ορμούν οι ανίεροι.
Με λύσσα χτυπούν την Ελλάδα.
Δεν ζητούν μόνο γη και ύδωρ.
Παράδοση ψυχής ζητούνε.
Όλο το ΕΙΝΑΙ της πατρίδας θέλουνε στα πόδια τους.
Να το συνθλίψουνε με μίσος.
………………………………………………………………..
Δεν σου έμεινε αποκούμπι Ρωμηέ… Δεν σου παίρνουν μόνο την γη και το ύδωρ αλλά μαζί και κάθε σκέψη να πολεμήσεις για να τα πάρεις πίσω. Έχουν λεηλατήσει και το τελευταίο ίχνος αντίστασης που σου έμεινε.
Σου φτιάξανε περίτεχνα την φυλακή σου…κάγκελο , κάγκελο ορθώσανε αδιαπέραστο τοίχο γύρω σου. Για να σιγήσεις…να υποταχθείς, να απελπιστείς.
………………………………………………………………
Αλλά…
Δεν υπολόγισαν… βιάζονται να περάσουν στην τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος ακρωτηριάζοντας κάθε σκέψη του Έλληνα για αντίσταση και ελευθερία. Είναι όμως έτσι;
Οι άφρονες…
Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι το τελευταίο στάδιο της θεατρικής πράξης στο ελληνικό δράμα, ήταν πάντα η ΚΑΘΑΡΣΗ.
Κάθαρση είναι ο καθαρισμός, η εξουδετέρωση μιας μόλυνσης, ο ψυχικός εξαγνισμός, η εξιλέωση, κάθε πράξη με την οποία η ψυχή αποκτά αγνότητα. Εν τέλει, έρχεται μέσω αυτής, η τελική λύση.
Όσο κι αν υπολογίσανε τον ψυχισμό μας, τους διέφυγε ότι μπροστά στο απόλυτο σκοτάδι η ψυχή αναζητά το ΦΩΣ. Βαδίζει προς τον Θεό γιατί Εκείνος είναι η καταφυγή , η πραγματική ελπίδα, ο φυσικός της «χώρος».
…………………..
Έρχεται η ώρα του Χριστού.
Ας κάνουμε χώρο να περάσει…
Εκείνος θα δώσει την τελική λύση!
Προσευχή…
Για Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη…προπαντός Αγάπη αναμεταξύ μας.
ΘΑΡΣΕΙΤΕ!!!
Θα πέσουν ωσάν ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ !!!
Θωμαή Στεφανοπούλου pentapostagma.gr

                                      ************************





Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στη συμφωνία όπως ολοκληρώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να αρθούν όλες οι μονομερείς ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση. 


Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επαναπροσλήψεις (σ.σ. εκτός αυτών που αφορούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ) κοστολογούνται περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει η Καθημερινή.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου