Η ιστορία πάει πολλά χρόνια πίσω, σχεδόν ένας αιώνας, όταν ιδρύθηκε το ΣΕΚΕ.....
Από τότε η αριστερά γεύεται, διαγραφές, αποχωρήσεις,
διασπάσεις.
Το ’45 κι έπειτα η εσωτερική φαγωμάρα και οι εξοντώσεις
συντρόφων έδιναν κι έπαιρναν ( Βελουχιώτης, Πλουμπίδης κλπ).
Μετά την μεταπολίτευση τα γεγονότα γνωστά.
Είχαμε την ένωση της αριστεράς με τον Συνασπισμό και
συγχρόνως μια ακόμα διάσπαση, Συνασπισμού – ΚΚΕ, κατατρέχει την αριστερά.
Μιας πλευρά της μέσα από καπνούς και στάχτες, δημιουργεί τον
ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί την αριστερά στην Κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά ένα κόμμα της αριστεράς χωρίς λαϊκή
επανάσταση.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα ένωσης και όχι διάσπασης.
Είναι αποτέλεσμα δύναμης και όχι φαγωμάρας.
Πρέπει λοιπόν σήμερα στηριζόμενοι, με υπομονή, αντοχή και
την ανοχή του Ελληνικού λαού να προχωρήσουμε ενωμένοι.
Τα μέτρα είναι αλήθεια πάγωσαν την σκέψη μας.
Δεν αξίζουν όμως βιαστικοί αφορισμοί.
Τίποτε δεν τελείωσε.
Μάλλον τώρα αρχίζουν όλα.
Πρέπει να επιλέξω!!!
Να επιλέξω αφού μου πουν καθαρά τα βήματα εξόδου.
Να επιλέξω αφού μου πουν ποιο θα είναι το κόστος της
παραμονής στο ευρώ.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρη συζήτηση ενώπιον του Ελληνικού λαού
με ηρεμία, ο λαός περιμένει, όχι για πολύ ακόμη.
Η Κυβέρνηση πήρε χρόνο για να δει τι θα κάνει και πως θα
αντιμετωπίσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις.
Κάποιοι όμως είναι μπερδεμένοι και μάλλον μας μπερδεύουν
περισσότερο.
Δεν στηρίζουμε την συμφωνία με τους δανειστές, αλλά
στηρίζουμε την κυβέρνηση που θα την εφαρμόσει!
Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα εδώ.
Η Κυβέρνηση υπέγραψε μια δύσκολή συμφωνία, θέλετε μνημόνιο;
Μνημόνιο!
Μπορούσε να κάνει αλλιώς ο Τσίπρας;
Πάλεψε για εντελώς άλλη συμφωνία ή μας κορόιδεψε;
Έδωσε μάχη επί μήνες ή υποχώρησε χωρίς λόγο;
Ενημέρωνε το Υπουργικό Συμβούλιο ή όχι;
Ας μας προβληματίσει και κάτι ακόμη.
Αν στις 25 του Ιούνη ή και νωρίτερα αν είχε επιτευχθεί
συμφωνία, με λιγότερα ίσως υφεσιακά μέτρα, θα έπρεπε τότε να πανηγυρίζουμε;
Σε αυτή τη λογική θα πρέπει να στηριχθεί η Ελληνική
Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αρκεί να μην χαθεί ο στόχος για:
Κοινωνική δικαιοσύνη.
Ανακατανομή βαρών.
Μέριμνα για τους αδύναμους.
Πρέπει να μείνει όρθια και ενωμένη η κυβέρνηση της
αριστεράς.
Χρήστος Μουτσιανάς
Έκδηλη και ειλικρινής η αγωνία του Χρήστου για την επόμενη μέρα της Αριστεράς --κι όχι της συγκεκριμένης Κυβέρνησης βέβαια-- κι όλοι συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του. Ωστόσο για την ...πολυπόθητη ενότητα υπάρχουν και ....προαπαιτούμενα. Κι εκεί είναι και οι μεγαλύτερες δυσκολίες. Γιατί Αριστερά, είναι ένα ολοκληρωμένο και στην παραμικρή λεπτομέρεια του οικονομικό πρόγραμμα κι όχι αλλοπρόσαλλες Βαρουφακοπροτάσεις της μιάς ημέρας. Αριστερά είναι ένας Γλέζος για πρόεδρος της Δημοκρατίας κι όχι .ένας ....Προκόπης του χειρότερου κατεστημένου. Αριστερά είναι να νοιάζεσαι πρώτα για τους άνεργους και τους χαμηλοσυντήρητους κι όχι για τους ψηφοφόρους του Φωτόπουλου. Αριστερά είναι η ξεκάθαρη προσήλωση στο στόχο για την Ηγεσία κι όχι οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του Τσίπρα που μάλλον γλυκάθηκε στην εξουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλος, θα πω ότι μπορεί να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη συγκεκριμένη κυβέρνηση, καθώς τουλάχιστον έχει αρκετά
πλεονεκτήματα σε θέματα διαφθοράς κ.λ.π από όλους τους προηγούμενους, ωστόσο, βεβαίως και δεν έχει σχέση με μια κυβέρνηση της πραγματικής Αριστεράς και να μην μπερδεύουμε τα πράγματα.....
Γιάννης Αθ. Λαγός
ΑπάντησηΔιαγραφή«Προς τους:
-Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
-Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 30-07-2015
ΘΕΜΑ: Ανυπότακτος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης;
Το άρθρο 6 παρ. 4 του Συντάγματος ορίζει ότι «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων». Η στρατιωτική υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, αποτελεί εθνικό καθήκον, σεβασμό προς τους θεσμούς και τους κανόνες της ευνομούμενης πολιτείας μας. Έτι περισσότερο για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα και ασχολούνται με τα κοινά, αποτελεί ηθική υποχρέωση η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων προς την Πατρίδα.
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος, δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι ομογενής τρίτης γενιάς -γεγονός που αποτελεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα τόσο για τον κ. Ήσυχο, αλλά και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Πρόκειται για τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστάσιο Κορωνάκη, του ανθρώπου που κλήθηκε να διαμορφώσει τις τύχες της Χώρας, συμμετέχοντας με απόφαση του Πρωθυπουργού στην Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Η συμμετοχή σε τέτοιου μεγέθους και κρισιμότητας όργανα που διαμορφώνουν την πορεία της διαπραγμάτευσης και κατ' επέκταση το μέλλον της Πατρίδας, όπως η Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης που αποφασίστηκε από τον Πρωθυπουργό, απαιτεί την ύπαρξη επαγγελματισμού, επιστημονικών γνώσεων και εξειδικευμένης εμπειρίας από τα στελέχη που επιλέγονται και όχι οι προσωπικές σχέσεις ή οι κομματικοί συσχετισμοί. Οι περγαμηνές του -κατά τ΄ άλλα συμπαθέστατου- Κου Τάσου Κορωνάκη είναι η μακρά θητεία του στο Πανεπιστήμιο Πατρών -όπου βαδίζει στο 22ο έτος των σπουδών- στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, καθώς δεν έχει αποφοιτήσει ακόμη και η μακρά θητεία του στη Νεολαία του Συνασπισμού. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Τάσος Κορωνάκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «Εποχή», το τρίπτυχό του είναι «εντιμότητα, ειλικρίνεια, δουλειά». Τα περί εντιμότητας και ειλικρίνειας είναι αρκετά σουρεάλ για να τύχουν σχολιασμού. Ωστόσο η αναφορά στην «δουλειά» δημιουργεί ερωτήματα εάν αυτό που εννοεί ο κ. Γραμματέας είναι η επαγγελματική καριέρα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωσε σε μια ιδεολογική σχολή που προσπάθησε να κατεδαφίσει την ιστορική συνείδηση, αμφισβήτησε τη σημασία του αμυντικού συστήματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνήθηκε ότι η σχέση μας με την Δύση είναι όχι μόνο μια σχέση οργανική, αλλά και τακτική απέναντι σε μεγάλες απειλές του διεθνούς συστήματος και αναλώθηκε σε εθνολαϊκίστικες κραυγές προς χάριν της θεατρικής πτυχής της πολιτικής και με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας.
Συνεπώς, ο καθένας αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο μονοπάτι που ακολούθησε η χώρα με τις υπερβολές της ανίκανης ηγεσίας της για «διαπραγματεύσεις» που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και εν τέλει έφεραν την Ελλάδα να φαίνεται ο παριάς και ο αποσυνάγωγος της Ευρώπης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Με ποιες προϋποθέσεις και κριτήρια επελέγη να συμμετάσχει στην Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης ο κ. Τάσος Κορωνάκης;
2. Έχει κηρυχθεί ανυπότακτος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης;
3. Έχει λάβει δύο εξάμηνες αναβολές για λόγους υγείας, με την δεύτερη να λήγει το Νοέμβριο του 2005;
4. Έχει δηλώσει ψευδή διεύθυνση από το 2005 και μετά, προκειμένου η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει το Φύλλο Κατάταξης;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Χρηστο ενωμενοι πως? Εδω πλεον εχει φθασει ο κομπος στο χτενι που λεει ο λαος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αριστερη πλατφορμα ειναι κατα της συμφωνιας οριστικα .ηδη παραιτηθηκαν 17 μελη της κε.επεται συνεχεια.ενοτητα δεν υπαρχει μονο εκ διαμετρου αντιθετες πολιτικες υπαρχουν.ετσι δεν παει πρεπει να ξεκαθαρισουν ολοι με ποιον θα παν και ποιον θα αφησουν.καθαρες λυσεις λοιπον εδω και τωρα.