Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ....ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ !

Επιμέλεια   Ορέστης  Τσάρκος.

Αρκετά   ενδιαφέρουσες  και  άλλες  έως  πολύ  διαφορετικές  ειδήσεις  που  δεν  θα  δείτε  ή  δεν  θα  ακούσετε  αλλού............


- Περισσότερα από 35.000 τα εργατικά ατυχύματα ετησίως στην Ελλάδα......................


Περισσότερα από 35.000 εργατικά ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με περισσότερα από τα μισά να αποσιωπώνται ή να συγκαλύπτονται. 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Eurostat στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες αναφέρονται μόλις τα μισά εργατικά ατυχήματα. Τα υπόλοιπα, αποσιωπούνται και συγκαλύπτονται, με ευθύνη τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων που τραυματίζονται.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), το 2013 σημειώθηκαν 5.126 ατυχήματα εκ των οποίων τα 42 θανατηφόρα, ενώ, συμπληρωματικά, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΚΑ το 2009 (την τελευταία χρονιά για την οποία έχει δημοσιοποιήσει στατιστικά στοιχεία), έγιναν 9.436 ατυχήματα εκ των οποίων τα 55 θανατηφόρα.


Αν προστεθούν οι παραπάνω αριθμοί, συνολικά συμβαίνουν περίπου 16.000-17.000 εργατικά ατυχήματα ετησίως, εκ των οποίων 120-190 είναι θανατηφόρα, δηλαδή περισσότερα από 45 ατυχήματα ημερησίως.


Όμως, με δεδομένο ότι περίπου το ποσοστό των ατυχημάτων που δηλώνονται δεν ξεπερνάει το 50%  τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής Eurostat ανεβάζουν τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα σε 35.000 ετησίως περίπου.

                                          #

- Χαϊδεύουν τις μεγάλες εταιρίες οι δανειστές και ενσωματώνουν την εισφορά αλληλεγγύης στο φόρο εισοδήματος


Στις θέσεις που παρουσίασαν χθες Τετάρτη επιμένουν οι δανειστές στο κείμενο που μπαίνει ως βάση συζήτησης στο Eurogroup. Μάλιστα επιθυμούν να μην μπει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ αλλά να ενσωματωθεί η εισφορά αλληλεγγύσης των φυσικών προσώπων στο φόρο εισοδήματος. Υπάρχουν ωστόσο δύο σημεία που μπορούν να χαρακτηρισθούν ως παραχωρήσεις από τη μεριά τους. 
Οι δανειστές είχαν ζητήσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ το αργότερο το 2017. Η Αθήνα ζητούσε κατάργηση μέχρι το 2020. Το νέο σχέδιο χωρίζει τη διαφορά και συνεχίζει μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Η κατάργηση θα ξεκινήσει άμεσα με το 20% των δικαιούχων να χάνουν τα προνόμια μόλις περάσει η νομοθεσία. 


Επίσης οι δανειστές αποδέχονται τους 3 συντελεστές ΦΠΑ (6, 13 και 23%) κι αφήνουν τη θέση τους για δύο.


Ωστόσο το κείμενο προβλέπει πως το νέο σύστημα ΦΠΑ θα εφαρμοστεί από 1η Ιουλίου με στόχο να εισπραχθεί το 1% του ΑΕΠ.
Στο 23% πηγαίνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering.
Στο 13% εντάσσονται βασικά τρόφιμα, ενέργεια (λογαριασμοί ΔΕΗ και φυσικού αερίου και νερό).
Στο 6% τα φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Επιμένουν, επίσης, στην κατάργηση των εξαιρέσεων των νησιών όσον αφορά το ΦΠΑ.


Κατά τ' άλλα οι δανειστές επιμένουν σε:


Κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για το ΦΠΑ στα νησιά.


Κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες αλλά και η θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης.


Μεγαλύτερη εισφορά υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης από αυτή που πρότεινε η ελληνική πλευρά (6% για κύριες και επικουρικές συντάξεις αντί για 5%) ενώ για τις επικουρικές προτείνεται η επιβολή αυστηρών «ποινών» (μείωση σύνταξης έως και 16% ετησίως) προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θα θελήσουν να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62.
Όλα τα παράθυρα που οδηγούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση προτείνεται να εξαλειφθούν μέχρι και το 2022.


Δε θέλουν φόρο στις υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις αλλά παγίωση της εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα


Οι δανειστές απορρίπτουν την πρόταση της ελληνικής πλευράς για έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στις εταιρίες με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ αλλά ζητούν η εισφορά αλληλεγγύης να ενσωματωθεί στο φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων κι άρα να παγιωθεί. Ως μέτρα κατά των υψηλών εισοδημάτων προτείνουν να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση των ναυτιλιακών εταιρειών και την αύξηση από το 10% στο 13% του συντελεστή του φόρου πολυτελείας ο οποίος θα επιβληθεί και στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.

                                            #

- Σχεδόν 30.000 επιπλέον στρατιώτες στέλνει το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη


Στις 40.000, από 13.000 που είναι τώρα, θα φτάσουν οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτεμπεργκ.
Η εξαγγελία αυτή έγινε καθώς στις Βρυξέλλες είναι όλα έτοιμα για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας.
Χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υποδέχθηκαν θερμά την αποστολή βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στις χώρες της Βαλτικής αλλά και στην Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Στον εξοπλισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται περίπου 250 βαρέα άρματα μάχης Abrams, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley και αυτοκινούμενα πυροβόλα.



Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενη πηγή του ΝΑΤΟ η κίνηση αυτή δεν αντιβαίνει στις διεθνής υποχρεώσεις της συμμαχίας και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπει σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Ρωσία.

                                            #

- Διεθνής Αμνηστία: Πάνω από 60.000 πρόσφυγες στα ελληνικά παράλια μέσα σε έξι μήνες


Η ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα χειροτερεύει, καθώς το σύστημα υποστήριξης σπρώχνεται σε σημείο κατάρρευσης, προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο.


«Είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων ηγετών που συναντώνται αυτή την εβδομάδα, να αναγνωρίσουν ότι η ανυπόφορη πίεση στα κράτη της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, είναι αποτέλεσμα των αποτυχημένων ευρωπαϊκών πολιτικών», επισημαίνει στη σχετική έκθεση ο Τζον Νταλχούιζεν, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.


Όπως αναφέρεται, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα αποτελεσματικές λύσεις για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια προσφυγική κρίση και να κατανεμηθεί η ευθύνη πιο δίκαια μέσα στην ΕΕ. 


Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, μια πρόσφατη ερευνητική αποστολή αποκάλυψε ότι οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες έρχονται αντιμέτωποι με πολύ άσχημες συνθήκες υποδοχής. Κακός σχεδιασμός, αναποτελεσματική χρήση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάγωμα των προσλήψεων έχουν καταστήσει τις ελληνικές αρχές ανίκανες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους. Κάθε μήνα η ανθρωπιστική κρίση, πυροδοτούμενη από την οικονομική κρίση της Ελλάδας, χειροτερεύει, τονίζεται στην έκθεση.


Η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνει ότι τουλάχιστον 61.474 πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά παράλια μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 22ας Ιουνίου 2015 -πολλοί περισσότεροι από ό,τι συνολικά το 2014 (43.500). Ο αριθμός των αφίξεων αυξάνεται, με 5.000 κατά μέσο όρο να φθάνουν ανά εβδομάδα, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου.


Η ΜΚΟ χαρακτηρίζει παράνομη την πρακτική των απωθήσεων και αναφέρει ότι συνεχίζεται στα χερσαία σύνορα, όπου έχει συλλέξει μαρτυρίες βίαιων περιστατικών. Λέγοντας ότι ήταν μέλος μιας μεγάλης ομάδας προσφύγων που απωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία στις 14 Απριλίου 2015, ένας Σύρος πρόσφυγας περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία την κακομεταχείρισή του στα χέρια μελών της Ελληνικής Αστυνομίας που φορούσαν κουκούλες: « Άρχισαν να μας χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο έδαφος. Με έπιασαν από τα μαλλιά και με έσπρωξαν προς το ποτάμι», περιγράφει.


«Είναι ξεκάθαρο από την έρευνά μας ότι παρά τις κυβερνητικές καταδίκες, βίαιες απωθήσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα», σημειώνει ο Νταλχούιζεν. «Αυτές οι απωθήσεις κατά μήκος των ελληνικών συνόρων δεν παραβιάζουν απλά το διεθνές δίκαιο, αλλά σπρώχνουν όλο και περισσότερους απελπισμένους πρόσφυγες να επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι μέσω του Αιγαίου».

                                               #

- Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν και τους Γάλλους προέδρους

Wikileaks


Έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks δείχνουν πως η αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης επικοινωνιών (NSA) κατασκόπευε τους προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικόλα Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δημοσιεύουν Γαλλικά και διεθνή μέσα, η NSA παρακολουθούσε τις επικοινωνίες - κάθε είδους - των τριών Γάλλων προέδρων, ενώ τα σχετικά έγγραφα έχουν την διαβάθμιση «Άκρως Απόρρητο».
Πρόκειται για πέντε συνολικά εκθέσεις της NSA που βασίζονται στις «υποκλοπές των επικοινωνιών» των τριών προέδρων της Γαλλίας οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, όπως γράφει η Liberation.


«Τουλάχιστον νομίζουν ότι είμαστε το ίδιο σημαντικοί με τους Γερμανούς», λένε στη γελοιογραφία της κεντρικής φωτογραφίας οι τρεις πρόεδροι που κρέμονται με καλώδια από τον πύργο του Άιφελ τον οποίο έχει παγιδεύσει η NSA, ένα σχόλιο με αναφορά και στην παρακολούθηση της γερμανικής ηγεσίας από την NSA. 

                                                   #

- Άγριο "κράξιμο" από το Charlie Hebdo στο ΔΝΤ: “Σώστε την Ευρώπη…Πνίξτε έναν Έλληνα”!!



Με ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στο ελληνικό ζήτημα και το ρόλο του ΔΝΤ κυκλοφορεί το περιοδικό Charlie Hebdo,… που έγινε ευρέως γνωστό, έπειτα και την τραγωδία της επίθεσης στα γραφεία του, και του μακελειού που ακολούθησε. Το Γαλλικό περιοδικό τα χώνει άγρια στο ΔΝΤ με το ευρηματικό σκίτσο του.


«Σώστε την Ευρώπη…Πνίξτε έναν Έλληνα» γράφει χαρακτηριστικά.


Με τον πιο εύστοχο τρόπο το περιοδικό απεικονίζει το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος, παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ της Ελλάδας.


Το περιοδικό που έγινε ευρέως γνωστό, έπειτα και την τραγωδία της επίθεσης στα γραφεία του, και του μακελειού που ακολούθησε, «στήνει στον τοίχο» τους εταίρους για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχει βάλει σε ένα κουβά γεμάτο νερό έναν Έλληνα και απειλεί να τον …πνίξει.


Η λύση στον τίτλο «Σώστε την Ευρώπη», σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ είναι να «Πνίξετε έναν Ελληνα».


Το περιοδικό έρχεται να αποτυπώσει το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί κυρίως στη Γαλλία, για τη στάση την οποία έχει κρατήσει η Ενωμένη Ευρώπη στην ελληνική κρίση.



               ************************************************************ 
ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΕΣ  ΑΛΛΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΛΙΓΟ  ΕΩΣ  ΠΟΛΥ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  ΑΛΛΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ!                                                                                            

          *********************************************

- Διεθνής κατακραυγή για «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στην Κίνα [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


Κατακραυγή ακτιβιστών και φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στη νότια Κίνα. Εικόνες βαρβαρότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης να προσπαθήσει να βάλει φρένο τη διοργάνωση, αυτή διεξάγεται κανονικά.
Το φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το θερινό ηλιοστάσιο στη Γιουλίν, στη νότια περιφέρεια του Γκουανγκσί, δέχεται έντονες επικρίσεις. Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στην πόλη αναγκάστηκαν να διαλυθούν, όταν άγνωστοι τους κυνήγησαν.
Γύρω στους δέκα υπερασπιστές των ζώων κρατούσαν πανό μπροστά από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, όμως περίπου 20 άγνωστοι κατέφθασαν και τους ανάγκασαν να φύγουν τρέχοντας.



«Αγωνισθείτε εναντίον του παράνομου εμπορίου του κρέατος σκύλου», «Τιμωρήστε την παράνομη μεταφορά σκυλιών», έγραφαν τα πανό πριν τα σκίσουν οι αντιδιαδηλωτές.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στη Ρώμη προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την πρεσβεία της Κίνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο «φεστιβάλ» αλλά εμποδίζονται από την αστυνομία.

Στην Κίνα δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλων, όμως οι προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν να γίνονται σεβαστοί οι υφιστάμενοι υγειονομικοί και διοικητικοί κανονισμοί.
«Τα περισσότερα από τα ζώα αυτά είναι κλεμμένα ζώα συντροφιάς και τα περισσότερα από τα φορτηγά που φέρνουν μέχρι εδώ το σκυλίσιο κρέας, το κάνουν παραβιάζοντας τους πολύ ρητούς νόμους της Κίνας για τα ζώα που προορίζονται για να καταναλωθούν από τον άνθρωπο», δήλωσε ο Άνταμ Παρασκάντολα, υπεύθυνος της οργάνωσης Humaine Society -με έδρα την Ουάσινγκτον- για θέματα που αφορούν τη βαναυσότητα σε βάρος των ζώων.


«Για πόσο καιρό η Κίνα θα επιτρέπει στις αρχές της Γιουλίν να παραβιάζουν κατ' αυτό τον τρόπο τον νόμο;», αναρωτιέται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το «φεστιβάλ» της ντροπής
Κάθε χρόνο, έως 10 εκατ. σκυλιά σκοτώνονται για το κρέας τους στην Κίνα, από τα οποία έως 10.000 κατά το φεστιβάλ της Γιουλίν, σύμφωνα με την Humaine Society.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την ένωση Animals Asia, η οποία έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ, τα περισσότερα από τα σκυλιά αυτά είτε τα κλέβουν από τους ιδιοκτήτες τους, είτε είναι αδέσποτα.




Το φεστιβάλ της Γιουλίν, στη διάρκεια του οποίου τα σκυλιά στοιβάζονται σε κλουβιά πριν θανατωθούν, έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στην Κίνα, αλλά και το εξωτερικό.
Οι αρχές της Γιουλίν κράτησαν αποστάσεις μετά το επεισόδιο με τους διαδηλωτές, αρκούμενες να κάνουν λόγο για «τοπική συνήθεια» στην οποία λαμβάνουν μέρος «μερικοί κάτοικοι», αλλά υποστήριξαν πως η πόλη «ουδέποτε οργάνωσε "φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος"».
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ μιλούν για μια προγονική πολιτιστική παράδοση, η οποία ωθεί πολλούς Κινέζους, ιδιαίτερα στη νότια και τη βορειοανατολική Κίνα, να καταναλώνουν σκυλίσιο κρέας. Περίπου 30 εκατομμύρια κινεζικά νοικοκυριά έχουν έναν σκύλο.
Το Σάββατο, μια Κινέζα πλήρωσε σχεδόν 1.000 ευρώ για να αγοράσει 100 σκύλους και να τους σώσει τη ζωή, ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Ένα αίτημα στον ιστότοπο Change.org για να σταματήσει το φεστιβάλ, στο οποίο εικονιζόταν ένας σκύλος να κλαίει με δάκρυα από αίμα μπροστά από την κινεζική σημαία, είχε συγκεντρώσει το απόγευμα της Δευτέρας περισσότερες από 3,8 εκατ. υπογραφές.

                                                                                          #
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ......ΕΙΝΑΙ  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ!
- Η μουσική είναι η τέχνη και η επιστήμη που έχει σκοπό να εκφράζει ανθρώπινα συναισθήματα αλλά… φαίνεται πως έχει απήχηση και στα γιγαντόσωμα ζώα όπως οι ελέφαντες.
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο στο οποίο εμφανίζονται ελέφαντες να κουνούν το κεφάλι τους και την προβοσκίδα τους ακούγοντας βιολί.



ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ...  ΚΑΝΕΙ  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ!!!!!!!!!!                                                                                                                      

Τα τσουξε η κότα για τα καλά και έκανε επίθεση σε όποιον πήγε να της αρπάξει το ποτό – ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ βίντεο


Η κότα δείχνει να απολαμβάνει τόσο πολύ το ποτήρι με την μπύρα που μάλλον της έδωσε ο ιδιοκτήτης της για πλάκα που δεν θέλει να της το πάρει κανείς. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, στην θέα του χεριού και μόνο η ίδια προτάσσει το ράμφος της, επιχειρώντας να τσιμπήσει αυτόν που προσπαθεί να της το αρπάξει.






Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου