Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...

...Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Πρόταση να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και να ψηφιστεί άμεσα.......


από την ελληνική Βουλή, αλλά να προβλεφθεί δυνατότητα διορθώσεων σε δεύτερο χρόνο, διατύπωσε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, οποίος είχε σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.


Σε δηλώσεις του, στη μεταμεσονύκτια εκπομπή Online στο Mega, ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων επιβάλλοντας φόρους και αυξάνοντας τις εισφορές  που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στην παλαιά συνταγή που ήταν φόροι, φόροι και πάλι φόροι», είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».



Έστρεψε, ωστόσο, τα βέλη του και στην άλλη πλευρά,  καταλογίζοντας «υποκρισία» στους εκπροσώπους ορισμένων θεσμών, όπως το ΔΝΤ, καθώς και σε παράγοντες της συντηρητικής Ευρώπης που υπονομεύουν με τη στάση τους τις διαπραγματεύσεις, η οποία επείγει να ολοκληρωθούν, καθώς, όπως είπε. «οι Έλληνες δυσκολεύονται να αναπνεύσουν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα του θα ήθελε αναμφισβήτητα μια καλύτερη συμφωνία, αλλά από τις επαφές που είχε και ο ίδιος στις Βρυξέλλες με Επιτρόπους, όπως ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και πρωθυπουργοί χωρών της ευρωζώνης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας και στην προώθηση για ψήφιση από τη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.



Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις εκλογές εντός του καλοκαιριού, λέγοντας ότι «δεν είναι τα μπάνια του λαού που απειλούνται, είναι τα λεφτά του λαού», γιατί η ελληνική οικονομία αν υπάρχει κάτι στο οποίο στηρίζεται είναι ο τουρισμός.



Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρακάθισε σε δείπνο εργασίας που οργάνωσαν ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και ο Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ΑLDE). Παρόντες στο δείπνο, το οποίο απασχολήθηκε επί μακρόν με την ελληνική κρίση, ήταν μεταξύ άλλων οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας, όπως και ηγέτες κομμάτων όπως ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ισπανών Ciudadanos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου