Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών για την ασφαλτόστρωση της Κίρρας

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Δελφών: ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 5/6/2015
Θέμα: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΙΡΡΑΣ
Αυτό το πολύπαθο και χρονίζων έργο υποδομής του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων της Κίρρας .....
και της σύνδεσής του με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας, αν και προχωράει η β’ φάση υλοποίησής του που αφορά στο ανατολικό τμήμα του οικισμού, εντούτοις συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους της Κίρρας. Αυτή τη φορά είναι τα χαντάκια που σκάφτηκαν από τον εργολάβο του έργου για να περάσουν οι σωληνώσεις, αλλά παραμένουν εδώ και μήνες μόνο με τις επιχωματώσεις δίχως να έχει πέσει άσφαλτος και να παραδοθούν οι δρόμοι κανονικά στη κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα είναι, εκτός της όχλησης και πιθανά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της Κίρρας που δημιουργεί η σκόνη που σηκώνεται, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αυτοκίνητα και οδηγοί να ταλαιπωρούνται από τις διάσπαρτες λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί και να ελλοχεύουν κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων απ’ την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, προκειμένου οι διερχόμενοι να αποφύγουν τις λακκούβες και να προφυλάξουν τα αυτοκίνητά τους.
Η κατάσταση αυτή, η μισή Κίρρα να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ούτε μπορεί να αντιμετωπίζεται με ημίμετρα όπως η επικάλυψη των χαντακιών με πετρελαϊκά, ίσα-ίσα για να μη σηκώνεται πολύς κουρνιαχτός για λίγες μέρες, όπως έγινε πρόσφατα. Ανεξάρτητα από τις όποιες ευθύνες του εργολάβου ή προβλήματα χρηματοδότησης που μπορεί να υπάρχουν, αποτελεί αρμοδιότητα και καθήκον του Δήμου Δελφών και των Τεχνικών του Υπηρεσιών να αποκαθιστούν και να παραδίδουν άμεσα στην κυκλοφορία τα κομμάτια του οδοστρώματος στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Κάθε τεχνικό έργο που περιλαμβάνει ασφαλτικά, ειδικά εντός οικισμού πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ:
«Συστήνω στους κατοίκους της Κίρρας να κάνουν υπομονή και το έργο θα ολοκληρωθεί».
Εξάλλου, όπως είπε και για το νοσοκομείο και τις άλλες δομές υγείας: «δεν είναι στιγμή να διεκδικήσουμε κάτι επειδή η πατρίδα περνάει δύσκολες ώρες».
Κουράγιο λοιπόν σε όλους μας μέχρι να έρθει το πανηγύρι του Αϊ-Γιάννη. Τότε που θα πάει, θα το ολοκληρώσουν το έργο!!!
...και μέχρι τότε θα τρέχουν και τα νέα και τα παλιά μνημόνια προς δόξα και της Δημοτικής Αρχής!!!

ΙΤΕΑ, 6/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου