Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΩΤΙΚΟ 23,6% ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis ....
που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά" σήμερα.
 Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου,
 ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 37,2% και
 ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 17,7%,
 το Ποτάμι με 6,1%, 
η Χρυσή Αυγή με 4,4%, 
το ΚΚΕ με 4,3%, 
οι ΑΝΕΛ με 3,2% και 
το ΠΑΣΟΚ με 2,9%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η διαφορά φθάνει το 23,6% 

με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 45% 
και την Ν.Δ. να ακολουθεί με 21,4%.

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς και το Eurogroup, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τη ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική, ενώ το 35% εκφράζει τη διαφωνία του. 

Ωστόσο, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και ο δανεισμός της χώρας, ενώ το 35% δηλώνει πως η πρόταση αυτή πρέπει να απορριφθεί. Σε κάθε περίπτωση, το 79% τάσσεται υπέρ του ευρώ, ενώ μόνον το 19% προκρίνει τη λύση της επιστροφής στη δραχμή.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail

14 σχόλια:

  1. 1ο Και γι’ αυτό Τι έχεις Γιάννη??? Τι είχα Πάντα!!!!!!7 Ιουνίου 2015 στις 10:29 π.μ.


    Και γι’ αυτό Τι έχεις Γιάννη??? Τι είχα Πάντα!!!!!!

    Οι ιδέες οικονομικού επιτελείου αριστερής κυβέρνησης για πλούσιους και φτωχούς.
    Η μεσαία Τάξη τα φταίει όλα!!!!!!!

    Τον πόλεμο και επισήμως κήρυξε ο πρωθυπουργός στην μεσαία τάξη (ή ό,τι απέμεινε από αυτήν!) λέγοντας ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση στοχοποιεί όσους δηλώνουν 30.000 ευρώ και άνω το χρόνο, αδιακρίτως κοινωνικών ή άλλων αναγκών, αν αναγκάζονται να εργάζονται με δεύτερη ή τρίτη δουλειά για να τα φέρουν πέρα κλπ.

    «Εκεί θέλουμε να αυξήσουμε τα βάρη, όχι στους φτωχούς» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί η κυβέρνηση αυξάνει, αντί να καταργήσει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

    Με τη λογική του πρωθυπουργού, όποιος βγάζει 2.500 ευρώ (ή 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα) ανήκει στους προνομιούχους μαζί με εκείνους που δηλώνουν (ασχέτως πόσων βγάζουν) 500.000 ή πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο.

    Μιλώντας σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με την άνεση πολιτικών που προκαλούν κρίνοντας από άμβωνος τους ανθρώπους του μόχθου (και την κοινωνία ολόκληρη ακόμα), απέφυγε να αναφέρει πως ανάμεσα στα περίπου 250.000 νοικοκυριά που δηλώνουν τα 30.000-50.000 ευρώ που καταφέρνουν να βγάζουν, υπάρχουν και πολλές χιλιάδες πολύτεκνοι μεροκαματιάρηδες και άνθρωποι που αγωνίζονται σκληρά και δημιουργικά για να σώσουν τα σπίτια τους που χρωστούν στις τράπεζες, αναγκαζόμενοι να δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια, για όσο τουλάχιστον βρίσκουν ακόμη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

    Διόλου τυχαία μάλιστα φαίνεται πως επέλεξε το όριο αυτό των 30.000 ευρώ, για να στιγματίσει όσους θεωρεί προνομιούχους η κυβέρνηση. Με το ισχύον μισθολόγιο και δεδομένης της υποχρεωτικής μονοθεσίας που ισχύει στο δημόσιο, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν επιτρέπεται να δηλώνει πάνω από 20.000 – 25.000 το χρόνο από μισθούς (ακόμα και αν τα βγάζει με δεύτερη δουλειά ή πλάγια μέσα) εκτός αν έχει και εισοδήματα από ενοίκια, αγροτικές εργασίες κλπ.

    Ακόμα χειρότερα, βάζει στο ίδιο σακί όσους ιδιωτικούς υπαλλήλους ή ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν με ειλικρίνεια πως βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα (χωρίς να ξέρουν αν θα μπορούν να τα έχουν και τον επόμενο) μαζί με άλλους του ιδιωτικού τομέα που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, αλλά πιάνονται στα τεκμήρια (σπίτια, πολυτελή ΙΧ, πισίνες κλπ) και για αυτό δεν μπορούν να κρύψουν πως έχουν εισόδημα τουλάχιστον 30.000 ή 50.000 ευρώ το χρόνο.

    Αν και θέλησε πάντως να καθαγιάσει λεκτικά τους μισθούς των 1000-1500 ευρώ που προσφέρει το δημόσιο, δεν δικαιολόγησε γιατί δεν τους απαλλάσσει από την έκτακτη εισφορά, μεταθέτοντας και αυτών τα βάρη στους «προνομιούχους».

    Επιπλέον, στην ίδια ομιλία του, ο κύριος Τσίπρα εξομοίωσε και τους πλούσιους μεγαλοφειλέτες με τους εκατομμύρια μικρομεσαίους και μισθοσυντήρητους που έπεσαν θύματα του Μνημονίου, βάζοντας και τους μεν και τους δε «στο ίδιο τσουβάλι» των 774.000 οφειλετών που πλήρωσαν 368.000.000 ευρώ με τις ρυθμίσεις χρεών.

    Όπως είπε, όλοι αυτοί μαζί ρύθμισαν 5,65 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, ο καθένας τους πρέπει να χρωστούσε κατά μέσο όρο από 7.300 ευρώ στην εφορία. Η διαφορά όμως είναι πως 3 εκατομμύρια μικροφειλέτες χρωστούν στην εφορία από 1,00 έως 3.000 ευρώ και όλοι αυτοί δεν μπήκαν στην ρύθμιση –ή μπήκαν και ταλαιπωρούνται για να πληρώνουν 20ευρα και 30ευρω κάθε μήνα κόβοντας και από το γάλα των παιδιών τους!

    Αντιθέτως στη ρύθμιση μπήκαν μαζικά όσοι είχαν και δεν πλήρωναν εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, δίνοντας ό,τι θέλουν και με δώρο από την κυβέρνηση έως και 70% των οφειλών τους, για να αφήσουν πίσω το αμαρτωλό φορολογικό παρελθόν τους. Για το λόγο αυτό και μόνον, ο μέσος όρος οφειλής είναι υπερδιπλάσιος των φτωχών μικροφειλετών χάριν των οποίων –υποτίθεται- στήθηκε η περιβόητη ρύθμιση χρεών στην εφορία.

    Συγκεκριμένα, στην δευτερολογία του χθες στη Βουλή ο κ.Τσίπρας ανέφερε:

    «Βεβαίως, σας άκουσα να λέτε ότι ερχόμαστε να φέρουμε βάρη και στη μεσαία τάξη. Κύριε Σαμαρά, καλό είναι να μην κυκλοφορείτε μονάχα στην Κηφισιά, διότι αν κυκλοφορήσετε στην υπόλοιπη Ελλάδα των μνημονίων, θα καταλάβετε ότι 30.000 ατομικό εισόδημα δεν χαρακτηρίζει σήμερα τη μεσαία τάξη. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2ο Τι είχες Γιάννη? Τι είχα πάντα!!!!!!!!7 Ιουνίου 2015 στις 10:31 π.μ.


    Και γι’ αυτό εμείς καταθέσαμε αυτή την πρόταση. Διότι πράγματι χρειάζεται να πιάσουμε στόχους, να ισοσκελίσουμε προϋπολογισμούς, να έχουμε αυτά τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

    Όμως, για να τα πιάσουμε αυτά, δεν θέλουμε να ρίξουμε τα βάρη στους φτωχούς, στους μεροκαματιάρηδες, στους ανθρώπους που υπομένουν και παίρνουν όλα τα βάρη στις πλάτες τους.

    Έχουμε μια αναδιανεμητική λογική. Αναδιανέμουμε τα βάρη. Γι’ αυτό και είπαμε αύξηση 0,6% από 30.000 έως 50.000, αύξηση 1,9% από 50.000 έως 100.000 εισόδημα και 3,2% από 100.000 έως 500.000»…

    Είναι ξεκάθαρο από τα παραπάνω πως, και όσες προσπάθειες αν ήθελε να κάνει η κυβέρνηση για να εξαιρέσει όσους βγάζουν κάτω από 50.000 ευρώ το χρόνο, θα της έλειπαν πάνω από 200.000 “βαστάζοι” της οικονομικής πολιτικής της.

    Όσο για τους μικρομεσαίους οφειλέτες, ο κύριος Τσίπρας είχε να πει:

    …«Δεν μιλάτε για τις εισπράξεις που έχουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Μέχρι τις 5 Ιουνίου, μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 774.000 οφειλέτες, με συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό της τάξης των 5,65 δισεκατομμυρίων. Έχουν ήδη εισπραχθεί 368 εκατομμύρια».

    Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, κάθε οφειλέτης πλήρωσε 475 ευρώ για τα χρέη των 7.300 ευρώ που τους αναλογούσαν. Αν αφαιρέσουμε όμως τις περιπτώσεις μεγαλοφειλετών που γνωστές (επειδή το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών τις διαφημίζει με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου) επειδή βρήκαν μέσα σε λίγες μέρες ή βδομάδες να πληρώσουν εκατομμύρια “ακατέβατα” που τα χρωστούσαν εδώ και δεκαετίες αλλά δεν πλήρωναν ποτέ τίποτε, προκύπτει ότι οι υπόλοιποι “έσπασαν τον κουμπαρά” για να πληρώσουν πολύ λιγότερα από τα 475 ευρώ που υποτίθεται πως έδωσε ο καθένας τους -κατά μέσο όρο πάντα…

    Στην ίδια ισοπεδωτική λογική, ο πρωθυπουργός έθεσε εμβληματικά ως ευγενή στόχο της κυβέρνησης την διάσωση (μόνον) των χαμηλοσυνταξιούχων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, παραβλέποντας πως:

    – το συγκεκριμένο προνοιακό βοήθημα λαμβάνουν μόνον 250.000 από τα 2.500.000 χαμηλοσυνταξιούχων με σύνταξη κάτω των 600 ευρώ το μήνα
    – μαζί με το ΕΚΑΣ και την δια νόμου κατώτατη σύνταξη, οι ΕΚΑΣιούχοι λαμβάνουν έως και τα διπλάσια έναντι όσων λαμβάνουν προνοιακή σύνταξη ΟΓΑ.
    – δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΝΑΤ, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας
    – 1 εκατομμύριο εργάτες που έχουν πληρώσει έως 35 χρόνια ένσημα παίρνουν συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) 600-700 ευρώ, αλλά χάνουν το ΕΚΑΣ και πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε φάρμακα και γιατρούς που έχουν ανάγκη, εν σχέσει με τους 250.000 επιδοματούχους που θέλει να διασώσει η κυβέρνηση.

    Δεν είναι τυχαίο όμως και ότι, αν και “για πρώτη φορά” θα περίμενε κανείς από κυβέρνηση της Αριστεράς ότι τα μέτρα που λαμβάνει θα αφήνουν στην ησυχία τους (αν δεν ανακουφίζουν κιόλας) όσους έχουν ανάγκη, βρίσκοντας τρόπους να πληρώσουν οι πλούσιοι που δεν πλήρωναν περισσότερα, μόλις εχθές η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη περιέγραψε περίπου ως … συνταγματικό πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να αγγίξει η κυβέρνηση το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

    Σε δήλωσή της τονίζει η αρμόδια για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη τόνισε πως “τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου ρυθμίζονται από ένα εκτενές θεσμικό πλαίσιο, όπως το ν.δ. 3415/1955, ο ν. 27/1975, ο ν.814/1978, ο ν. 4110/2013, ο ν.4223/2013 κλπ. Ο πυρήνας των σημαντικότερων από αυτούς τους νόμους προστατεύεται συνταγματικά (άρθρο 107 του Συντάγματος), πράγμα που σημαίνει ότι για την αλλαγή τους απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση”.

    Επιβεβαιώνει ουσιαστικά έτσι γιατί, για διάφορους λόγους (τυπικούς ή ουσιαστικούς), η κυβέρνηση θεωρεί μονόδρομο την φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων, δηλαδή οικογενειαρχών που καταφέρνουν να έχουν ακόμα δουλειά για να ζουν την οικογένειά τους και να πληρώνουν και … για τους φόρους όλων των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ,ΒΛΕΠΕ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ,ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ,ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ,ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ,ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ (ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ;),ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ (ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ),ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ (ΧΑΡΑΓΜΑ),ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΠΩΣ; ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΚΛΠ... ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΦΤΩΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΟΤΕ! ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ Ο 10.29 ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο 12.13.
    ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ 12.13 ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚ...
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ?
    ΑΝ ΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ .ΑΝ ΟΧΙ ...ΤΟΤΕ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που ζεις ρε φιλε εσυ; καταλαβαινεις τι λες; τι σε πειραξε απο αυτα που ειπα (ειμαι ο 12:13,ετσι για να γνωριζομαστε); την αληθεια ειπα. την παγκοσμια χουντα δεν την βλεπεις; πιστευεις εσυ οτι ο συριζα,η νδ,το πασοκ και τα αλλα κομματα οτι ειναι με τον λαο; αυτο εχεις καταλαβει; η δημοκρατια φιλε αν ξερεις καθολου εκτος απο το να μιλας ελευθερα σου επιτρεπει και αλλα ακομη πραγματα και δυστυχως σε αυτη την χωρα δημοκρατια δεν εχουμε και ουτε ειχαμε,λυπαμαι. μιας και μιλας για δημοκρατια,εγω δημοκρατικα βγηκα και ειπα την γνωμη μου και εκανα κριτικη. εσυ απευθυνθηκες σε εμενα χωρις να απευθηνθω εγω σε εσενα. εγω πιστευω οτι η νεα ταξη πραγματων ελεγχει τα παντα και αυτη καθοριζει πια κυβερνηση θα βγει και πια οχι (κανουν νιαου νιαου και οι πετρες,σε ποιον κοσμο ζεις εσυ;),αυτη προωθει καποια και αυτη πολεμαει καποια που δεν θελει. το "αντε γεια" που λες δεν μου φαινεται και πολυ δημοκρατικο. μιλας πολυ προκατελημενα ρε φιλε. εγω εγραψα την γνωμη και αυτη εχω να που,σου αρεσει δεν σου αρεσει και τον θα συζητησω με εσενα θα το κρινω εγω και οχι εσυ αυτο.

      Διαγραφή
  5. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΄΄ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ κλπ΄΄ ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΙΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ) ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΘΕΣΕΙΣ.
    φΑΙΝΕΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΜΩΣ 12.13 ΚΑΙ ΠΑΛΙ 4.17 ΣΤΟΝ 2.55..
    ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΤΗ "ΧΡΥΣΗ"....... ΠΕΡΙΟΔΟ 1967 -73?
    ΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ ΣΟΥ .Ο ΛΑΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ...ΤΑΝΚΣ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΑΛΦΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΗΤΑ Η ΓΑΜΑ Η ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ....
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τι έιχες Γιάννημ .....με ... δύο "ν"7 Ιουνίου 2015 στις 6:56 μ.μ.

    Είμαι ο Τι είχες Γιάννημ....με .... δύο "ν" . Βλέπω οτι το σχόλιο μου προκάλεσε στη σεβαστή ομήγυρη
    ιδιαιτέρως έντονη συζήτηση .
    Αυτό με ευχαριστεί , διότι είμαι άνθρωπος υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου και των διαφορετικών αλλά δημοκρατικών απόψεων.
    Θέλω όμως να συγχαρώ πρωτίστως τον εξαιρετικό και ποιοτικό ιστότοπο , πολύδροσοςΠαρνασσού , που φιλοξενεί όπως έχω διαπιστώσει πάντα όλες τις απόψεις πλήν εκείνων και πολύ καλώς πράττει που άπτονται φασιστικού και ναζιστικού περιεχομένου.
    Θερμά συγχαρητήρια !
    Καλή συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ (MΕΡΟΣ Α): «Και οι κύνες αναιδείς τη ψυχή, ουκ ειδότες πλησμονήν και εισί πονηροί ουκ ειδότες πάντες εν ταις οδοίς αυτών εξηκολούθησαν, έκαστος κατά το εαυτού» (Ησαΐα νστ΄10).

    Ένα προδοτικό πολιτικό κατεστημένο, μια ξεπουλημένη οικονομική ελίτ που ποτέ δεν αισθάνθηκε ελληνικά, μια εγκληματικά αναίσθητη τραπεζιτική ολιγαρχία που είναι όργανο ξένων ανθελλήνων τοκογλύφων και μια οικουμενιστική νεοταξική θρησκευτική ηγεσία, έφεραν την μοναδική χώρα στον κόσμο με τόσους ήρωες στην ιστορία της, στην σημερινή άθλια κατάσταση και μνημονιακή σκλαβιά. Η Νέα Τάξη είχε οργανώσει καλά τα σχέδια της για την εξόντωση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σε συνεργασία με τους Εφιάλτες της σύγχρονης Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ (ΜΕΡΟΣ Β). Και ενώ τα γεγονότα τρέχουν και συχνά ξεπερνούν και τους πιο υποψιασμένους, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιούμε κάποια βασικά στοιχειά αυτής της «Μυστικής Ελίτ» που διαφεντεύει σήμερα τον κόσμο και η οποία από παλιά σκόπευε στην ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας. Αλλά ποια είναι τα βασικά σημεία αυτής της σατανικής και ανθελληνικής συνομωσίας σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο:
    1) Η δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με ένα ενιαίο νόμισμα, έναν ενιαίο στρατό και στο τέλος μια ενιαία θρησκεία. Προς το σκοπό αυτόν θα κυκλοφορήσουν στον κόσμο διάφορες ιδέες δήθεν «θρησκευτικής απελευθέρωσης», ενώ θα χρησιμοποιηθεί ως βάση το κίνημα της «Νέας Εποχής» για τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας θρησκείας.

    2) Η πλήρη εξάλειψη των εθνικών κρατών. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόκληση της πλήρους κατάρρευσης των οικονομιών των διάφορων εθνικών κρατών και τη δημιουργία ενός πολιτικού χάους. Έτσι θεωρείται ότι θα γίνει πολύ πιο εύκολη η διάλυση του συστήματος των εθνικών κρατών και η επιβολή της μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

    3) Η εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης και ελέγχου των πολιτών και ένα αυστηρό αστυνομικό και στρατιωτικό σύστημα επιβολής της εξουσίας τους.

    4) Το τέλος της βιομηχανοποίησης και την μετάβαση στην λεγόμενη «μεταβιομηχανική κοινωνία μηδενικής ανάπτυξης», με εξαίρεση τις βιομηχανίες των υπολογιστών και των υπηρεσιών.

    5) Την υποδούλωση των λαών με ελεγχόμενες πολιτικές και οικονομικές «κρίσεις» τις οποίες θα προκαλούν οι ίδιοι και θα διαχειρίζονται σύμφωνα με τα στενά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ (ΜΕΡΟΣ Γ). 6) Την πρόκληση περιορισμένων πολέμων, λιμοκτονιών και ασθενειών στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, για να περιοριστεί ο αριθμός των «άχρηστων καταναλωτών», αφού οι πρώτες ύλες αρχίζουν να σπανίζουν.
    Εκτός αυτών, όμως, θα πρέπει να περιοριστεί με έλεγχο των γεννήσεων και ο πληθυσμός των «πολιτισμένων» δυτικών κρατών.

    7) Την υποστήριξη και την ενίσχυση «υπερεθνικών» ιδρυμάτων όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, (UN), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) , η Παγκόσμια Τράπεζα (BIS) και το Παγκόσμιο Δικαστήριο (World Court).

    Ειδικότερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική υποδούλωση των κρατών μέσω των παρεχόμενων σε αυτά δανείων που, συνήθως, δεν μπορούν να ξοφλήσουν ποτέ και έτσι επαναδανείζoνται, για να ξεπληρώσουν ένα μόνο μέρος των προηγούμενων οφειλών τους ή μόνο των τόκων τους, δημιουργώντας νέα μεγαλύτερα κάθε φορά οφειλόμενα ποσά μέχρι να σφίξει γερά η θηλιά γύρω από το λαιμό τους και να αναγκαστούν να μετατραπούν σε πειθήνια όργανα της διεθνούς οικονομικής Ελίτ, υπακούοντας άμεσα στις επιταγές της. Κλασσικό παράδειγμα υποδούλωσης η ελληνική περίπτωση.

    8) Τον έλεγχο των πολιτικών και των κυβερνήσεων, ώστε να βρεθούν τελικά στις σημαντικές θέσεις δικοί τους άνθρωποι, ανεξάρτητα από το κόμμα που αυτοί προέρχονται. Η Ελίτ άλλωστε, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Χρησιμοποιεί απλώς τα κόμματα, για να διαιρεί και να διχάζει το λαό. Με αυτόν τον τρόπο τον ελέγχει και τον κυβερνά ευκολότερα. Στο γενικό αυτό βασικό σχήμα εντάσσετε και η προώθηση διάφορων
    «σωτήρων» πολιτικών που εμφανίζονται ξαφνικά, για να βγάλουν δήθεν μια χώρα από τη δεινή της κατάσταση.

    9) Να υποθάλψουν και να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία, για να προωθήσουν ευκολότερα τους σκοπούς τους, με τα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα που θα «χρειαστεί» να πάρουν. Να στηρίξουν την εξάπλωση εξτρεμιστικών θρησκευτικών λατρειών και οργανώσεων όπως το τελευταίο τους «προϊόν», οι Τζιχαντιστές.

    10) Την εισαγωγή νέων λατρειών, προτύπων μουσικής, κουλτούρας και συμπεριφοράς, υποστηρίζοντας και τα ήδη υπάρχοντα όταν αυτά εξυπηρετούν τους σκοπούς τους για την εσωτερική αλλοτρίωση της ανθρωπότητας.

    11) Την ανάδειξη και ποινικοποίηση άρνησης κάθε είδους φυσικής διαστροφής, όπως ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, κτηνοβασία, σαν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ (ΜΕΡΟΣ Δ). 12) Την κατεύθυνση κάθε επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης σύμφωνα με τα συμφέροντα τους Εδώ είναι σημαντικό να επισημάνουμε το ενεργειακό παιχνίδι όπως «παίζεται» από την παγκόσμια Ελίτ η οποία έχει αποκλείσει τις έρευνες για «ελεύθερη» ενέργεια.

    13) Την εξασθένηση και την εξαχρείωση της εργατικής τάξης με τη δημιουργία μαζικής ανεργίας. Καθώς οι δουλειές λιγοστεύουν λόγω της πολιτικής της μεταβιομηχανικής μηδενικής ανάπτυξης, οι εξαχρειωμένοι κι αποθαρρυμένοι εργάτες θα καταφύγουν στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Για το σκοπό αυτόν έχει αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα δράσης, που είναι γνωστό ευρέως με το όνομα «Υδροχοϊκή Συνωμοσία».

    Όπως βλέπουμε πολλά από αυτά έχουν ήδη εφαρμοστεί στην χώρα μας όπου η σημερινή πολιτική ακόμα και θρησκευτική ηγεσία υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την εφαρμογή των νεοταξικών εντολών, (βλέπε π.χ. το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο).

    Η συνειδητοποίηση της πορείας εφαρμογής της Νέας Τάξης και η αποκάλυψη του ρόλου όλων αυτών των συνεργών της παράδοσης στους νεοταξικούς σατανιστές, παρά την καθημερνή μιντιακή πλύση εγκεφάλου, είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα αντίστασης. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η αφύπνιση αντίστασης που θα δημιουργήσει ικανά αναχώματα στην υποδούλωση της ανθρωπότητας στις δυνάμεις του Αντίχριστου. Εδώ θα παίξουν τον σημαντικό ρόλο όσοι έχουν την δύναμη να ορθώσουν λόγο αντίστασης είτε είναι κοσμικοί, είτε είναι ρασοφόροι. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις και εξελίξεις ανατροπής των σχεδίων των καταχθονίων, γιατί τα σχέδια τους όσο τέλεια και αν είναι, είναι νομοτελειακά αδιέξοδα, καθώς αγνοούν το πιο σημαντικό. Αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον σκοπό της δημιουργίας του ανθρώπου και του κόσμου και της σωτηριολογικής επέμβασης του Θεανθρώπου. Αλώστε τα γεγονότα της εποχής μας ήταν γνωστά και τα είχαν προφητέψει εδώ και πολλούς αιώνιες.

    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ........ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!
    ΡΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΕ ΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΥΤΑ ΤΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ '"ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ"8 Ιουνίου 2015 στις 12:15 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ!!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ .
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ !


    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ" ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    Έντονο ενδιαφέρων έχει εκδηλωθεί στην Τουρκία από την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα και στην άμεση προοπτική της εκλογικής νίκης του Σύριζα και την ανάδειξη του κυρίου Τσίπρα σαν τον νέο πρωθυπουργό, για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τουρκική οικονομία και όχι μόνο

    Με μια πληθώρα δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο οι Τούρκοι προσπαθούν να περιγράψουν την κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως να προβάλλουν τις πιο πιθανές συνέπειες από μια κυβερνητική αλλαγή με την πιθανή εκλογική νίκη του Σύριζα. Ενδεικτικό είναι το άρθρο του γνωστού αρθρογράφου της εφημερίδας, Milliyet, Sami Kohen με τον τίτλο «Yunanıstan seçime krizden çıkabilecek mi», δηλαδή, «Η Ελλάδα προς εκλογές μπορεί να βγει από την κρίση ;» όπου περιγράφονται οι πιθανές συνέπειες από μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα στις προσέχεις εκλογές καθώς και για τις συνέπειες στις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες που όμως θα επηρεάσουν άμεσα και την Τουρκία.

    Αλλά πιο χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας, Türkiye, «İste Avrupa’ nın yeni korkulu rüyası», δηλαδή, «Ιδού ο νέος εφιάλτης της Ευρώπης» και ιδίως της Sabah, «Αvrupa’nın en tehlikeli lideri», δηλαδή, «Ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Ευρώπης». Στο δημοσίευμα αυτό όπως και της Habertük, με τον τίτλο, «Avrupa yı korkutan adam», δηλαδή, «Ο άνθρωπος που φοβίζει την Ευρώπη»,προβάλλεται με πολύ έντονο τρόπο ο φόβος που έχει καταλάβει τους Ευρωπαίους από την προοπτική της επικράτησης του κυρίου Τσίπρα στις προσεχείς ελληνικές εκλογές και τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Κυρίως ο φόβος αυτός, όπως υπογραμμίζει η Sabah, επικεντρώνεται στις συνέπειες που θα έχει για το ίδιο το ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, στην περίπτωση που προκληθεί μια μεγάλη κρίση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα πράγματα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο της από το ευρώ. Αυτό, σύμφωνα με πολλούς Τούρκους αναλυτές, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την γενικότερη οικονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κλονίσει την γερμανική κηδεμονία και σίγουρα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τουρκική οικονομία στην οποία ήδη έχουν παρουσιαστεί μεγάλα προβλήματα με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει επικίνδυνα και την ανεργία να χτυπά «κόκκινο». Με λίγα λόγια ούτε λίγο ούτε πολύ οι Τούρκοι διαβλέπουν πως με μια πιθανή επικράτηση του κυρίου Τσίπρα, κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η νομισματική ένωση της Ευρώπης.

    Ένα άλλο στοιχείο που απασχολεί έντονα τους Τούρκους είναι οι επιπτώσεις και οι συνέπειες από τις ελληνικές εκλογές στην μειονότητα της δυτικής Θράκης. Πολύ πιθανό να υπάρξει για άλλη μια φορά όπως γίνεται όποτε έχουμε ελληνικές εκλογές, μεγάλη κινητοποίηση των εκ Θράκης κατοίκων στην Τουρκία να έρθουν να ψηφήσουν τους υποψήφιους της μειονότητας με τον στόχο να εκλεγούν τουλάχιστον τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Άγνωστο είναι προς το παρών αν θα κατέβει αυτόνομο το μειονοτικό κόμμα, DEB, μια προοπτική που όμως βρίσκει αντίθετο το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής γιατί προβλέπουν ότι θα διασπάσει τους ψήφους της μειονότητας.

    Το πρόβλημα είναι για τα ελληνικά κόμματα ότι οι μουσουλμάνοι οι υποψήφιοι τους δεν συμφωνούν με την συνθήκη της Λοζάνης που ορίζει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική. Αυτό το θέμα δυστυχώς εξακολουθεί να είναι ταμπού για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των περισότερωνελληνικών πολιτικών κομμάτων.

    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 8.36. ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ... Ένα προδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Συμπεριλαμβάνεις μέσα σε αυτό το κατεστημένο και τη Χούντα των συνταγματαρχών αλλά και το πολιτικό κόμα "Χρυσή Αυγή"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή