Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Προτάσεις όπως περικοπή του ΕΚΑΣ και αυξήσεις στο ρεύμα δεν γίνονται αποδεκτές - ΒΙΝΤΕΟ

«Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι»,....
δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. 
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανέφερε ότι στη συζήτηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «προτάσεις όπως το να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα 10 μονάδες, δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συζήτησης».
Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Από τις προτάσεις που ακούσαμε από τους τρεις θεσμούς θέλω να κρατήσω ως βάση συζήτησης τα χαμηλότερα πλεονάσματα, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα. Βεβαίως υπάρχουν και πολλά άλλα κοινά σημεία. Υπάρχουν όμως και σημεία τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει γιατί όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μιλάμε για μία χώρα που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποστεί μια μεγάλη οικονομική καταστροφή. Χάθηκε το 25% του ΑΕΠ σε 5 χρόνια σκληρής λιτότητας. Οι προτάσεις που επαναφέρουν στο τραπέζι, ιδέες όπως να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό κατά 10 μονάδες, είναι προτάσεις που δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης. Υπήρξε, ωστόσο, από την πλευρά της Επιτροπής εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο. Οι προτάσεις που ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αποτελούν τον μέχρι τώρα κοινό τόπο και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και νομίζω ότι το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η απόδειξη από την πλευρά της Κομισιόν τουλάχιστον, των συνομιλητών μας δηλαδή, ότι υπάρχει διάθεση προκειμένου πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε μία ρεαλιστική συμφωνία. Η ρεαλιστική βάση της συζήτησης παραμένει η ελληνική πρόταση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, τις επόμενες ημέρες και μπορώ να πω ότι όσο κανείς συζητάει με ειλικρίνεια, τόσο πιο πολύ μπορεί να προσεγγίσει μια κοινώς αποδεκτή λύση».
Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει τελεσιγραφικού χαρακτήρα πρόταση (take it or leave it) μόνο διάλογος για μια λύση επωφελή για όλους.
topontiki

Δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου