Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο Γιούνκερ καλεί εκτάκτως τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκτάκτως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε......
ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ και θα έχει ως αντικείμενο την παρουσίαση της ελληνικής πρότασης για συμφωνία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες είχαν σήμερα επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.
Η ελληνική πρόταση εστάλη τη Δευτέρα στους θεσμούς, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει πως τώρα η ευθύνη της απόφασης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων βαραίνει την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, η οποία πιστεύει ότι θα βαδίσει τον δρόμο του ρεαλισμού.
Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Βερολίνο οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Άγγελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Φρανσουά Ολάντ, με τη διαμεσολαβητική πρωτοβουλία Γιούνκερ να τίθεται πλέον και επισήμως σε επίπεδο κορυφής.
Στο μεταξύ, στους όρους της συμφωνίας που θα προταθεί στην Ελλάδα κατέληξαν η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, «το κείμενο καλύπτει όλες τις πολιτικές-κλειδιά και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων και θα συζητηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αύριο Τετάρτη». Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε επίσης στο πρακτορείο ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση εντός ωρών.
Την ίδια στιγμή, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤσυνεδριάζει για να ενημερωθεί για το ταξίδι της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ στη Δρέσδη και το Βερολίνο, και για τις συζητήσεις που είχε στη γερμανική πρωτεύουσα για το «ελληνικό πρόβλημα».
Νωρίτερα, ένα όργιο διαρροών, εμπρηστικών δηλώσεων και φημών παίχτηκε γύρω από τον έσχατο, όπως όλα δείχνουν, γύρο της μάχης Αθήνας - πιστωτών. Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ εταίρων-δανειστών και Ελλάδας, δεν είναι θεωρητικά εφικτή αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ίδια στιγμή που εκτίμησε ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «είναι ανεπαρκής». «Όποιος δεν θέλει λύση, ας σιωπήσει...», ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά στη νέα τορπίλη Ντάισελμπλουμ. Για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ «μπροστά μας υπάρχει εντατική δουλειά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, συμπληρώνοντας ότι μένουν πολλά εμπόδια να ξεπεραστούν.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου