Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 3/6/15 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.


Σε κλίμα συγκίνησης και στο κατάμεστο Θέατρο Πέτρας 3.6.2015 έγινε η εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσε 
η ΚΕ του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 90 χρόνια ζωής και δημιουργίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Και ο ίδιος ο συνθέτης ήταν εκεί,.....

συγκινημένος απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα, ενώ εκ μέρους της ΚΕ απηύθυνε μήνυμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας (διαβάστε παρακάτω την ομιλία, Η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη αντίγραφο από τα αρχεία του Κόμματος με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μίκη, το Δεκέμβρη του 1969, από τις φυλακές του Ωρωπού, που ήταν φυλακισμένος.

                 



Με μια ωραία έκπληξη από τη μεριά της Μαρίας Φαραντούρη ξεκίνησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, όταν η ερμηνεύτρια είπε το τραγούδι «Κι εσύ να λείπεις» από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου, που αφιέρωσε ο Μίκης στον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά αφιερώνεται και σε όλους τους αγωνιστές που «έφυγαν» και που συνεχίζουν να μας εμπνέουν. 


                


Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια από διάφορα έργα του συνθέτη που θα ερμηνεύσουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Την ενορχήστρωση θα κάνει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΑΚΑΤΩ    Η  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ  ΣΤΙΣ  3/6/2015 ΓΙΑ  ΤΑ  90ΧΡΟΝΑ  ΤΟΥ  ΜΙΚΗ

               

1 σχόλιο:

  1. ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ8 Ιουνίου 2015 στις 5:25 μ.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=lkcQR4VH9i4

    Σπάνια περιστατικά από τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη στα Φώτα Πορείας-Η ΕΠΟΝ -η μεταμφίεση του με στολή στρατηγού για να περάσουν από τα μπλόκα αλλά και η πρώτη του συνάντηση μετά τα Δεκεμβριανά με ένα νέο νεαρό μουσικό πολύ εμπνευσμένο και συνεσταλμένο-τον Μάνο Χατζιδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή