Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Χαμόγελα στη Μεσόγειο: Η κυβέρνηση κερδίζει ΦΠΑ, συντάξεις, δημοσιονομικά, οι Podemos παίρνουν Μαδρίτη-Βαρκελώνη (tweet)


Σημάδια σύγκλισης με τους δανειστές σε κομβικά ζητήματα υποστηρίζουν πως διαφαίνονται στον ορίζοντα μέλη της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels Group....

Συγκεκριμένα, στο  ΦΠΑ φαίνεται πως έχει βρεθεί ένα κοινό έδαφος για τρεις συντελεστές, ενώ σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται για τα προϊόντα κυρίως πρώτης ανάγκης.
Στο ασφαλιστικό έχει βρεθεί χρυσή τομή στη σταδιακή αύξηση των μέσων ορίων συνταξιοδότησης.
Όσον αφορά τα δημοσιονομικά έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία σε μια σειρά τομέων, όπως στην ανάγκη επίτευξης μικρών πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η κυβέρνηση να διευκολυνθεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Επιπλέον, φαίνεται πως υπήρξε σύγκλιση στα «κόκκινα» δάνεια και στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα καικοινοτικές πηγές που τηρούν στάση αναμονής αναγνωρίζουν ότι έχει επέλθει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Εφόσον ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, ανοίγει ο δρόμος ώστε μέχρι το ερχόμενο Σάββατο να έχει επέλθει μια κατ' αρχήν συμφωνία Αθήνας-δανειστών, την οποία βεβαίως θα κληθεί να επικυρώσει το Eurogroup στις αρχές Ιουνίου.
Στο μεταξύ, το Podemos στις τοπικές εκλογές της Ισπανίας φαίνεται πως κερδίζει τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τα exit polls. Σημαντική είναι η πτώση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, ενώ ανεβαίνει και το Ciudadanos.
Διαβάστε το σχετικό tweet του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη:  
Σύμφωνα με τα exit polls, η Αριστερά κερδίζει την Μαδρίτη κ την Βαρκελώνη, με ενωτικά ψηφοδέλτια κ γυναίκες επικεφαλής. Μήνυμα αισιοδοξίας!
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου