Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Παράταση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων πολιτών...
στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη στην εφορία, οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών την παράταση της προθεσμίας που λήγει αύριο.....



Τις τελευταίες μέρες η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό το δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλε στη ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου.

Εκτιμάται ότι η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα, να το κάνουν, αφετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των κρατικών εσόδων.

Προβλήματα, ωστόσο, παρουσιάζονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σχετίζονται κυρίως με λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς.

Πρόκειται για λάθη στα στοιχεία που στέλνουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ασφαλιστικά Ταμεία, επιχειρήσεις αλλά και τράπεζες.

Για παράδειγμα σε χιλιάδες βεβαιώσεις του ΙΚΑ το ΑΦΜ του συζύγου φαινόταν να είναι της συζύγου και το αντίστροφο. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος , οι τράπεζες πρέπει να στείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα στοιχεία με τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Σε πολλά από αυτά παρατηρήθηκαν λάθη με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η διαδικασία.

Μέχρι τώρα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών, έχουν υποβληθεί περίπου 120.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων που θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά σε όλη τη διαδικασία. Για αυτό και φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητούν ήδη την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου