Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΙΤΕΑ - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!...Υπό την Γαλανόλευκον!...

 Ένας ''Βέρος'' Έλληνας, έφτασε (από μόνος του;), να διαμορφώνει την εικόνα μιας τουριστικής (!) ελληνικής πόλεως. .... Της πόλεώς μας.  
Ένα πολυκατάστημα, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές για τις φόρτο-εκφορτώσεις των εμπορευμάτων του, χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμό για την πόλη η οποία''ακουμπά'' σε αυτό την καταναλωτική της μανία, μα πάνω από όλα, χωρίς ίχνος εκτιμήσεως προς τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, έρχεται με την καθημερινή του εμφάνιση να πιστοποιήσει, το βιούμενο από όλους εμάς τα τελευταία 5 έτη : Την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής, να φροντίσει ακόμη και τα ελάχιστα προβλήματα αυτής της πόλεως! 
   Διασταύρωση Λεωφόρου Ηρώων και Καπποδιστρίου.  Μια αλγεινή εικόνα της ''Τουριστικής''Ιτέας, όπου η ανεξέλεγκτη στάθμευση τροχοφόρων, συναγωνίζεται την ρυπαρότητα, την δυσοσμία και το θράσος του επιχειρηματία, χάριν του οποίου οι καταναλωτές, ''θυσιάζουν'' εκεί τα εισοδήματά τους, καθώς και την εκτίμησή τους για τα συνοικιακά μικροκαταστήματα.
  Και μια Δημοτική Αρχή, αδρανής, ανήμπορη και απρόθυμη να υποδείξει και να επιβάλλει τους κανόνες της ευνομούμενης πολιτείας.  
Αυτούς διαλέξαμε όμως, αυτοί μας διοικούν και με αυτούς θα ζήσουμε.

Ερώτηση : Εάν κάποιος ''αγανακτισμένος'' κάτοικος Ιτέας, ανατρέψει έναν από αυτούς τους κάδους απορριμάτων, εμπρός από την είσοδο του πολυκαταστήματος, θα θιγεί κανείς;... Θα αντιδράσει κανείς;... Ή μήπως θα διωχθεί για απρόκλητη ρύπανση της ...όμορφης και τουριστικής πόλεώς μας;

Τουλάχιστον εσύ, Φιλέλληνα Τέντ, πήγαινε εκεί από μόνος σου και ''πίεσέ'' τους να ...αφαιρέσουν την Γαλανόλευκο από τον ιστό.  Γιατί αυτή η εικόνα είναι ξεπεσμός για την πόλη μας και ύβρις για το εθνικό μα σύμβολο!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου