Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ...ΨΙΛΑ Η ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΩΣ......ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ!

Το  "Polydrosos Parnassou" συνεχίζει  με  επιτυχία  την παρουσίαση  της  νέας "περιοδικής" ηλεκτρονικής  στήλης  που εγκαινίασε πριν  λίγες  ημέρες   στον  ιστότοπό  του  στην  οποία  ένας  νέος  συνεργάτης  μας  αναζητεί βρίσκει  και θα   σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες,  έως  πολύ  ενδιαφέρουσες  ειδήσεις  αλλά  από  σήμερα  και  κάποιες  άλλες.....διαφορετικές   που  ή  δεν  θα  ακούσετε  πουθενά  αφού  τα  κανάλια ή τις  παραβλέπουν  εντελώς....  ή  τις  περνάνε  με  ψιλά  μέχρι  πολύ  ψιλά  γράμματα....

Γράφει ο  Ορέστης  Τσάρκος......

-Τί φοβάται ο Χαράλαμπος Αθανασίου στην Εξεταστική για τα μνημόνια;


Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του Χαράλαμπου Αθανασίου κατά τη χθεσινή (28/5) συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, στο άκουσμα της αποστολής στην Επιτροπή όλων των δικογραφιών που έχει στη διάθεσή της η Βουλή και σχετίζονται με την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια κι ιδιαιτέρως της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.


Το περιστατικό συνέβη όταν ο προέδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας διάβασε επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην οποία η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωνε την Επιτροπή πως τα μέλη της θα έχουν στη διάθεσή τους προς αξιοποίηση όλες τις σχετικές με την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια δικογραφίες. Μεταξύ αυτών των δικογραφιών είναι κι η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με κατηγορούμενο τον πρόεδρο της Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, για την οποία τρεις ημέρες πριν ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας πρότεινε να μπει στο αρχείο. 


Τότε λοιπόν παρενέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μόνο εκείνος παρόντων μαλιστα των Λοβέρδου και Βορίδη, οι οποιοι ωστοσο δεν μιλησαν, για να αφήσει αιχμές προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι με την κίνησή της αυτή επιχειρεί να "παγώσει" το έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση, που δεδομένης της πρότασης του εισαγγελέα, τείνει προς την αθώωση Γεωργίου. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου αναρωτήθηκε γιατί αποφασίστηκε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ανασυρθούν οι συγκεκριμένες δικογραφίες εφόσον προυπήρχαν στη Βουλή. "Φοβάμαι ότι όλα αυτά γίνονται εν όψει της απαλλακτικής πρότασης που κάνει ο..." είπε ο Αθανασίου για να τον διακόψει σε έντονο ύφος ο Δημήτρης Βίτσας και να τον ψέξει πως προκαταλαμβάνει την εξέλιξη της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην υπουργός επικαλέσθηκε τότε τα σχετικά με την πρόταση του εισαγγελέα δημοσιεύματα και σημείωσε με ύφος, "δείχνοντας" τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Ούτε η Βουλή ούτε κανένας μπορεί να δώσει εντολή σε οποιονδήποτε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να σταματήσει η ποινική διαδικασία".

-Μάχη στη Βουλή για τους εθνικούς εργολάβους


Ένταση στη Βουλή με φόντο τους εθνικούς εργολάβους και τα μεγάλα δημόσια έργα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Σταθάκης ζήτησε  να σταματήσει η καταστροφολογία και η κινδυνολογία της  αντιπολίτευσης.


Ο κ. Σταθάκης  απαντώντας σε σχετική επερώτηση για τα δημόσια έργα, και την πρόοδο τους υποστήριξε ότι οι οδικοί άξονες θα προχωρήσουν, αλλά ορισμένα θα επανεξετασθούν  μετά από συνεννόηση κυβέρνησης παραχωρησιούχων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για βελτίωση των όρων των  σχετικών συμβάσεων.


Ο  κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δηλώνοντας ότι  «θα κάνουμε υποχωρήσεις και κάνουμε υποχωρήσεις προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία επωφελή για όλες τις πλευρές»


Παράλληλα ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι σε λίγα 24ωρα θα κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους.


Ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ανέφερε ότι: «Δεν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα. Δεν κατέρρευσαν τα δημόσια έσοδα. Πηγαίνουν καλά και πιο καλά από τους προηγούμενους μήνες. Δεν κατέρρευσε η αγορά. Οριακή είναι η ύφεση της οικονομίας με αισιοδοξία ότι στο τέλος του χρόνου θα είναι θετική. Δεν ισχύουν όλα αυτά που λέει η αντιπολίτευση. Ας σταματήσει λοιπόν η καταστροφολογία και η κινδυνολογία γιατί δεν κάνει καλό σε κανέναν».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής που δήθεν πολεμάει. Ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη κατηγορώντας  έλλειψη κοινοβουλευτικού ευπρεπισμού  και αναιδή τρόπο έκφρασης στη Βουλή. Επεσήμανε ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός παράγων, ενώ αναφέρθηκε υποτιμητικά για την σχέση του και την στήριξη του από το ΠΑΣΟΚ και για την εκλογή στην προεδρία του Τεχνικού Επιμελητήριου και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Τον ρώτησε τι έκανε ως πρόεδρος του επιμελητηρίου για τους εθνικούς εργολάβους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εργάζεται» για να δημιουργήσει νέα τζάκια.


Η επίθεση προκλήθηκε μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού  Χρήστος Σπίρτζης που ανέφερε  ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να σταματήσει τα δημόσια έργα που κοστίζουν πολλαπλάσια στον ελληνικό λαό, ενώ αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων που ούτε κάν είχαν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν υπήρχαν επικαιροποιημένες μελέτες, και έργα που έχουν καθυστερήσει από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης  λόγω αρχαιολογίας και έχουν κοστίσει πολλαπλάσια χρήματα από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ σε άλλα, λόγω καθυστερήσεων, καταβάλλονται ρήτρες εκατομμυρίων από το ελληνικό δημόσιο.


Αναφερόμενος στην εξέλιξη του έργου για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί ένας γόρδιος δεσμός, από την εποχή του Κούβελα και του Σουφλιά , τον οποίο καλείται  η κυβέρνηση να λύσει σε τέσσερις μήνες.


Ο Σπίρτζης υποστήριξε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις  παρέδωσαν έργα ναρκοθετημένα και υποθηκευμένα , αλλά ώριμα για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα και όχι να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση θα τα επαναδιαπραγματευθεί με γνώμονα την αναπτυξιακή πολιτική, ενώ επεξεργάζεται και θα φέρει νέο πλαίσιο προϋποθέσεων και όρων για την ανάθεση δημοσίων έργων. Ένας από τους όρους θα είναι η διασπορά των έργων στην ανάθεση και όχι στο συγκεντρωτισμό από έναν ανάδοχο.

-Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είχε πει «300 ευρώ μισθός και καλά είναι»!(βίντεο)


Η τρόικα είχε θέσει ως στόχο μισθούς 300 ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κορκίδης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια. Ο Βασίλης Κορκίδης έκανε λόγο για «τραγικά λάθη» και για «κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια», ενώ σημείωσε πως αν η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είχε γίνει νωρίτερα «από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».


«Αρνηθήκαμε τις θέσεις της τρόικας για μείωση μισθών. Μας είπαν ότι κάνουμε λάθος και να συγκρίνουμε με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων. Μου  είπε ο Τόμσεν ότι “και 300 ευρώ καλά είναι για να ζήσει ο Έλληνας”! Και τον ρώτησα να μου πει πόσα παίρνει εκείνος», είπε ο κ. Κορκίδης αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε η ΕΣΕΕ με την τρόικα τον Δεκέμβρη του 2011.


Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Βασίλης Κορκίδης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την τρόικα και τα μνημόνια. «Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της τρόικας, ανά δίμηνο, ανά τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές. Υπάρχουν 6.500 οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που οφείλουν τα 60 δις ευρώ από τα 77 δισ. ευρώ των οφειλών. Τα καταγράψατε ποτέ αυτά κ. Σταικούρα; Αυτά είναι μια ελληνική λίστα Λαγκάρντ», είπε,
«Ζητούσαμε την αποποινικοποίηση των οφειλών μέχρι 5.000 γιατί δεν το κάνατε κύριε Σταϊκούρα; Οι ρυθμίσεις για τις 72 έως 100 δόσεις γιατί δεν επιβράβευσαν τους συνεπείς; Αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα», τόνισε.


Αν και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεν απέδωσε τα λάθη σε δόλο είπε πως κάποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να βλάψουν τον ελληνικό λαό. Συνάντησα την ανεπάρκεια. Να ζητήσουν κάποιοι συγγνώμη», ανέφερε.«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι το μνημόνιο βοήθησε τα πράγματα στη χώρα. Δεν ξέρω αν φταίνε οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα, ή ο τρόπος που μπήκαμε στα μνημόνια», τόνισε.


«Η πτώχευση μιας χώρας απέναντι σε μια αποτυχημένη πολιτική θα ήταν παράδοση άνευ όρων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτή την κερδοσκοπική ικανοποίηση. Εμείς οι μικρομεσαίοι Έλληνες πτωχεύσαμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Εγώ προσωπικά εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, ζητάω συγνώμη για τα επώδυνα μέτρα που κάποιες κυβερνήσεις δέχτηκαν, υπέγραψαν, νομοθέτησαν και επέβαλαν και που εκ των πραγμάτων δεν απέδωσαν, αλλά αντίθετα έφεραν την ελληνική αγορά στη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται», ανέφερε καταλήγοντας.




-Ιρλανδία: Αύξηση σε μισθούς για κάλυψη των απωλειών της κρίσης


Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας συμφώνησε με τα συνδικάτα να αποκαταστήσει μέρος των περικοπών που είχαν επιβληθεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω της οικονομικής κρίσης.Το 2008, όταν ξέσπασε η κρίση, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν 15% του μισθού τους, κατά μέσο όρο. Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν, συμφωνήθηκε αύξηση 7% για όσους εργαζόμενους έχουν ετήσιες απολαβές έως και 30.000 ευρώ.

  -Πόσα  άφησαν  στο  παγκάρι  οι  πιστοί  που  προσκύνησαν  το  σκήνωμα  της  Αγίας Βαρβάρας?


-Σε περισσότερους από 600.000 ανέρχονται οι πιστοί που έσπευσαν να προσευχηθούν στο σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.Ωστόσο παρά τις φήμες για αμύθητο ποσό που συγκέντρωσε η εκκλησία, αυτό δεν επιβεβαιώνεται.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι 600.000 πιστοί άφησαν στο παγκάρι περίπου 400.000 ευρώ με τον μέση ημερήσιο όρο να φτάνει τις 18.000 ευρώ.
Σύμφωνα με κύκλους της Ιεραρχίας το γεγονός αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς ο κόσμος δεν έχει πλέον να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες.
Το σημαντικό είναι ότι μεγάλη μερίδα πιστών επέλεξε να αγοράσει φάρμακα για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς

-Wikileaks: Τι πίστευαν οι ΗΠΑ για Καραμανλή και Παπανδρέου


Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, αποκαλύπτεται από τα Wikileaks.
Η αμερικανική αναφορά έχει να κάνει με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή,τον επερχόμενο Ανδρέα Παπανδρέου και με την κατάσταση στην Ελλάδα.
Αναφέρονται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Καραμανλή και δεν κρύβουν την ελπίδα τους “να μην γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου”, λόγω του “αντιαμερικανισμού” του.
Για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι αμερικανοί γράφουν, το 1978 :
«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν οι πιθανοί κριτές της Ελληνικής πολιτική. Ουσιωδώς συντηρητικές και έντονα δεμένες με το ΝΑΤΟ, τη Δύση και τις ΗΠΑ, παραμένουν έτοιμες να παρεμβουν για να σώσουν το Ελληνικό Έθνος εαν το κρίνουν απαραίτητο. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, εχθροι τους: οι διαταραχές, οι κομμουνιστές, και ο Ανδρέας Παπανδρέου».

-ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ FIFA
 Νέα «βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - «Η Γερμανία αγόρασε το Παγκόσμιο     Κύπελλο του 2006»


Λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία της Ελβετίας για τοποθέτηση βόμβας στο χώρο του Συνεδρίου της FIFA, ήρθε μια άλλη, νέα «βόμβα» μέσω δηλώσεων για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κονγκό, Κονστάν Ομάρι, ο οποίος ειναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA,  μίλησε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, λέγοντας ότι η γερμανική ομοσπονδία «αγόρασε» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 το οποίο διοργάνωσε. «Η Γερμανία πλήρωσε για να εξαγοράσει την ψήφο της Ωκεανίας. Ηταν παράνομο. Κατάφερε να κερδίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 αλλά κανείς δεν μίλησε γι'αυτό. Οταν πρόκειται για τη Γερμανία, κανείς δεν μιλάει» ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αντιδράσεις.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι Γερμανοί αναδείχθηκαν τότε νικητές με 12 ψήφους έναντι 11 της Ν.Αφρικής μετά από αποχή στην 3η ψηφοφορία του εκπροσώπου της Νέας Ζηλανδίας.

- Βαρουφάκης  πρός "αντι-μνημονιακό" Κασιδιάρη (βίντεο)


Επεισόδιο μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής επανέλαβε τα γνωστά περί άδικης προφυλάκισής του του ιδίου αλλά και των υπολοίπων ομοϊδεατών του λόγω της αντίστασής του στις μνημονιακές πολιτικές.
«Δεν είστε στη φυλακή γιατί αντιδράσατε στο μνημόνιο, είσαστε για εγκληματικές πράξεις» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης χειροκροτούμενος από βουλευτές ενώ την ίδια στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης αλλά και άλλοι βουλευτές της παράταξης του φώναζαν ότι «στη φυλακή μας έκλεισε το πολιτικό σύστημα».
«Δεν σας κλείσαμε εμείς στη φυλακή αλλά η δικαιοσύνη» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

                


-Ο Αντώναρος "πήρε τ' όπλο του" και ζητά να φύγουν σώγαμπροι και βαρίδια.


Σε βαρίδια, σώγαμπρους και εμμονικά στοιχεία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό την Πέμπτη.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως «Η κεντροδεξιά, πρέπει ν’ απαλλαγεί από βαρίδια, σώγραμπους και εμμονικά στοιχεία. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή εγώ ως παλιό στέλεχος της ΝΔ να έχω την αίσθηση ότι το κόμμα περιορίζεται σε φωνές που φαίνεται να έρχονται από τις παρυφές του ακροδεξιάς. Έχουμε μια συμφωνία που πιστεύω πως έρχεται, δεν πρέπει εμείς ως ΝΔ να είμαστε έτοιμοι να πούμε τι θα κάναμε αύριο;»

-Ηλεκτρονικό  έγκλημα  για  ρατσιστικό  σχόλιο  77χρονου.


«Πνίξτε τους αναρχοκουμουνιστές μαζί με τα παιδάκια τους και βάλτε το κεφάλι τους μέσα στο νερό» ήταν το απαράδεκτο σχόλιο ενός 77χρονου από την Αλεξανδρούπολη, κάτω από ένα βίντεο διάσωσης οικογενειών μεταναστών στη Σάμο.
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβαν καταγγελία πως χρήστης του διαδικτύου χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, προέβη σε σχόλιο ρατσιστικού περιεχομένου κάτω από ανάρτηση με θέμα τη διάσωση μεταναστών.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών Γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας, εντοπίστηκε η σύνδεση διαδικτύου μέσω της οποίας έγινε το ρατσιστικό σχόλιο. Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 77χρονου στην Αλεξανδρούπολη όπου κατασχέθηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-Γιάννης Ξενάκης ο  Έλληνας: Γεμίζοντας με μουσική το χώρο της διανόησης(ΒΙΝΤΕΟ)


Στις  29  Μαίου  γεννήθηκε ο Γιάννης Ξενάκης, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Γεμάτος «πραγματικό πάθος, εσωτερικό» για τη μουσική, ο Ξενάκης επιχείρησε με το έργο του «ασυνείδητα στην αρχή και στη συνέχεια μ’ έναν τρόπο όλο και πιο συνειδητό», να γεμίσει «το φιλοσοφικό χώρο της διανόησης με τα μουσικά, αρχιτεκτονικά, εικαστικά και τα γραπτά» του, «όπως ο καλλιτέχνης συγκροτεί με χρωματιστές ψηφίδες ένα ψηφιδωτό», σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο Γιάννης Ξενάκης γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1922 στη Βράιλα της Ρουμανίας και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά μελετώντας παράλληλα και μουσική. Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Γερμανική Κατοχή, για την οποία δράση του μάλιστα.
Κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο, στα Δεκεμβριανά, τραυματίστηκε από όλμο, με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό μάτι του και να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Διέφυγε στο Παρίσι, ενώ καταδικάστηκε ερήμην του σε θάνατο για λιποταξία από το ελληνικό καθεστώς. Το 1965 λαμβάνει την γαλλική υπηκοότητα ενώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα έπρεπε να περιμένει μέχρι τo 1974.
Στη Γαλλία σπούδασε περαιτέρω μουσική ενώ εργαζόταν ως αρχιτέκτονας, συνεργαζόμενος μάλιστα με τον διάσημο Le Corbusier. Το πρώτο μουσικό έργο – σταθμός στο οποίο αρχίζει να χρησιμοποιεί μαθηματικές και αρχιτεκτονικές έννοιες στη μουσική δομή και να προβάλλει τις «ηχητικές μάζες» όπως τις ονόμαζε, είναι οι «Μεταστάσεις» (1954).
Η βασική ιδέα της μουσικής του Γιάννη Ξενάκη είναι ο μετασχηματισμός των διαφόρων μαθηματικών σχέσεων που εκφράζουν το σύμπαν σε μουσικούς ήχους χρησιμοποιώντας για αυτόν τον σκοπό ένα σύνολο εργαλείων. Συνήθως για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος βοηθάει με διάφορους υπολογιστικούς τρόπους στην κατασκευή του κομματιού, αν και την όλη επιλογή του υλικού την κάνει ο ίδιος ο συνθέτης.
Σε όλο του το έργο στρέφεται προς την αρχαιοελληνική φιλοσοφία. Συνέθεσε έργα για μπαλέτο, φωνητικά - χορωδιακά για μεικτά μέσα και πολύτεχνα, έργα για ορχήστρα, μουσική δωματίου, ηλεκτρονική, μουσική για αρχαίο δράμα κ.ά. Ανάμεσα στα περίπου 130 έργα του περιλαμβάνονται τα «Λιθόπρακτα»,«Ψάφπα», «Περσέφασσα», «Πλειάδες», «Ανατολή - Δύση», «Ορέστεια» κ.ά.
Με το έργο «Ωμέγα» έκλεισε τον κύκλο της μεγάλης δημιουργικής πορείας του. Πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 2001 στο Παρίσι, ενώ είχε ανακηρυχτεί διδάκτωρ και καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

                                 


-Την ενοχή των βασανιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ ζήτησε   η   Εισαγγελέας.



Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ζήτησε την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Η απόφαση του δικαστηρίου για τους τέσσερις κατηγορουμένους αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη 30/06.
Ο Ουαλίντ Ταλέμπ κατά την κατάθεσή του περιέγραψε τον φρικτό βασανισμό του από τον εργοδότη του, τον γιο του εργοδότη, και δύο ακόμη φίλους τους. Οι τέσσερις δράστες κατηγορούνται για αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.


Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ιδιοκτήτη του φούρνου και εργοδότη του Ουαλίντ Ταλέμπ, ως αυτουργού, καθώς και την ενοχή των υπολοίπων τριών ως άμεσων συνεργών του πρώτου.

-Ψαριανός: Ο επικριτής των αιωνίων φοιτητών πήρε πτυχίο μετά από 42 χρόνια !


Με μια ανθοδέσμη στο χέρι, ο βουλευτής του Ποταμιού, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, Γρηγόρης Ψαριανός, στήθηκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό, χαμογέλασε με ικανοποίηση και ανακούφιση. Είχε μόλις πάρει το πτυχίο το  Εν αντιθέσει με το όνομά του, ο “Ποταμίσιος” βουλευτής, φαίνεται ότι στις σπουδές του είναι αργός. Πάρα πολύ αργός.Χρειάστηκαν 42 ολόκληρα χρόνια για να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.Από τη μία, ο κ. Ψαριανός είναι σθεναρά κατά των “αιωνίων φοιτητών”. Από την άλλη, όντας ο ίδιος ένας από αυτούς, φαίνεται πως δεν δίστασε στιγμή να δώσει εξετάσεις, να περάσει τα δυο μαθήματα που χρωστούσε και να πάρει το πτυχίο του.Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο κ. Ψαριανός, μαζί με διάφορους άλλους πολιτικούς, όπως μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν “πρωτοστατήσει” στη λεγόμενη από τους ίδιους διαμαρτυρία κατά “Μπαλτά στην Παιδεία”.Ο κ. Ψαριανός ήταν ένας εκ των υποστηρικτών του νόμου περί διαγραφής των αιώνιων φοιτητών και μάλλον μετά το πτυχίο του, λογικά θα επιστρέψει ξανά στη μάχη κατά τους, ακολουθώντας την πλεύση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

************************************************************************************************************   ΑΠΟ  ΣΗΜΕΡΑ  ΘΑ  ΣΑΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΕΣ                            
ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ .....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ  !
 **********************************************************************************************************  

-Η  μουσική  του Μίκη  Θεοδωράκη  με  κλαρίνο  στην  κορυφή  των  Ιμαλαίων!


                


" ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ  '
H μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Η μουσική ενώνει. Δεν γνωρίζει φυλές και σύνορα, γιατί πολύ απλά η μουσική δεν έχει σύνορα.
Σε μια καταπληκτική εκτέλεση στην κορυφή του κόσμου, στα Ιμαλάια, το συγκρότημα ΑΝΝΑ RF (Roy Smila and Ofir J. Rock) στέλνει μήνυμα μέσω της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.
Οι ΑΝΝΑ RF κατάγονται από το Ισραήλ και παρουσιάζουν ένα μίγμα μεταξύ δυτικής και ανατολίτικης μουσικής, συνδέοντας αρχαία και μοντέρνα μουσικά όργανα, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικό ήχο! Όπως οι ίδιοι αναφέρουν "το παρελθόν, συναντά το παρόν σε έναν ήχο του μέλλοντος".



-Τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.

                                          

-Ο θρύλος  του  Λήσταρχου  Νταβέλη  και  η  σπηλιά  του  περιβόητου  ληστή  .Τι  κρύβεται  εκεί? (Βίντεο)






Η δράση του Νταβέλη τοποθετείται χρονικά στα χρόνια στην εποχή του Κριμαϊκού Πολέμου, τον αποκλεισμό της Αθήνας από τον αγγλο-γαλλικό στόλο και την ξενική κατοχή του Πειραιά, περίοδο που γνώρισε την αναζωπύρωση του φαινομένου της ληστείας.
Ο Νταβέλης καταδιωκόταν για πολύ καιρό από τον στρατό και την χωροφυλακή στα βουνά και στα κρησφύγετα που κατέφευγε. Στις 12 Ιουλίου του 1856 αποκλείστηκε στο στενό του Ζεμενού, περιοχή μεταξύ Διστόμου και Αράχωβας.


Το καταδιωκτικό απόσπασμα είχε τη συνδρομή έμπειρων ιχνηλατών και πολλών ντόπιων χωρικών, που είχαν επιστρατευθεί από δημάρχους. Επικεφαλής ήταν ο υπολοχαγός Ιωάννης Μέγας. Ακολούθησε συμπλοκή στην οποία σκοτώθηκαν 18 παράνομοι, μεταξύ των οποίων ο Νταβέλης, ο Κακαράπης, ο Ζαφείρης και ο Φουντούκης. Το καλοκαίρι του 1856 και για πολλές ημέρες λέγεται πως το κεφάλι του ήταν καρφωμένο σε ένα κοντάρι που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος σε κοινή θέα.

           

-Σκουπίδια μετατρέπονται σε πρωτότυπα έργα τέχνης (ΦΩΤΟ)




H πρωτότυπη τέχνη του Αrtur Bordalo έχει σκοπό να επιστήσει την προσοχή στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στη ρύπανση και τα απόβλητα. Τα έργα αυτά φτιάχτηκαν στην πλειονότητα τους από σκουπίδια που βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και οικόπεδα. Χρησιμοποιώντας κατεστραμμένους προφυλακτήρες, δοχεία απορριμάτων, ελαστικά και κάθε είδους συσκευές, ο καλλιτέχνης δημιούργησε έργα τέχνης με θέμα τα ζώα, προκειμένου να αφυπνίσει την οικολογική και κοινωνική μας συνείδηση.











 - Ο άνθρωπος  που  μιλάει  με  τα  ζώα.(Βίντεο)!


Σαν άλλος Έις Βεντούρα (Αce Ventura) εμφανίστηκε ο άνθρωπος του παρακάτω βίντεο ο οποίος όπως ο ίδιος υποστηρίζει μπορεί να μιλήσει με 11 διαφορετικά είδη ζώων.
Όπως  λέει εξασκείται καθημερινά για να μη χάσει τη φόρμα του και πραγματικά είναι μοναδικός!

             

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου