Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Από την μεγάλη γιορτή ρουμελιώτικης κουζίνας στο Γαλαξίδι (βίντεο)

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες έδωσαν το παρόν στη γιορτή της «Ρουμελιώτικης Κουζίνας» στο Γαλαξίδι.....

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Πλούσια ρουμελιώτικα εδέσματα απλώνονταν σε τεράστιους μπουφέδες, όλα φτιαγμένα από αγνά προϊόντα της δελφικής μάνας γης από τους φοιτητές της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Οι αυριανοί επαγγελματίες του χώρου της εστίασης ετοίμαζαν πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες τα φαγητά που προσέφεραν στον κόσμο, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την αξιοπρεπή και σοβαρή προσπάθεια τους.

Οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας παρουσίασαν τα καλούδια τους, τα οποία προσέφεραν στους επισκέπτες του Μώλου για να τα δοκιμάσουν. Μέλι θυμαρίσιο, ελιές, λάδι, σπιτικές μαρμελάδες, χειροποίητο λιμοντσέλο και λεμονάδες, γλυκά του κουταλιού, ρουμελιώτικη μπουγάτσα και πίτες είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που γνώρισαν από κοντά όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση.


Το ενδιαφέρον στράφηκε στο διαγωνισμό μαγειρικής, όπου είχαν δημιουργήσει βάζοντας όλη τους τη μαεστρία οι γυναίκες κάτοικοι της περιοχής νόστιμα πιάτα βασισμένα στις τοπικές συνταγές. Ο διαγωνισμός ήταν σε τέσσερις κατηγορίες πίτες-κρεατικά-ψαρικά και γλυκά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ήταν κριτής στις πίτες κι ομολογουμένως δυσκολεύτηκε πολύ για να βγάλει τις τρεις καλύτερες.


Ο Ηλίας Μαμαλάκης, που δοκίμασε περισσότερα από 20 πιάτα κρεατικών, συγκινήθηκε από την ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση.


Η επιτυχία της «Ρουμελιώτικης Κουζίνας» για 2η χρονιά που διοργανώνεται, φαίνεται κι από τη φετινή συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, με τον Πρόεδρο της, Γιώργο Μαστροδημήτρη.


Όλοι οι κορυφαίοι σεφ που κλήθηκαν να στηρίξουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου, ζήτησαν όλες οι συνταγές που διαγωνίστηκαν να γραφούν σε βιβλίο, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτες στο χρόνο.





Από antenna και lepanto
Πηγή: e-hani.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου