Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας σε Γαλαξίδι και Ιτέα

Ανακοίνωση Αυτοτελούς Τμήματος Τουρισμού Δήμου Δελφών  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας σε Γαλαξίδι και Ιτέα ....
Το διήμερο 02-03/05/2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι η 2η Γιορτή της Ρουμελιώτικης Κουζίνας.

 Ο Δήμος Δελφών και η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου συνεχίζουν με συντονισμένες ενέργειες τις προσπάθειες για προβολή της γαστρονομίας και του τουρισμού της περιοχής μας. Το Σάββατο στην Ιτέα, κορυφαίοι επιστήμονες και παραγωγοί μίλησαν ο καθένας από την σκοπιά του για τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας και τις προοπτικές αναβάθμισής τους. Οι ομιλίες, υπό τον συντονισμό του κ.Ηλία Μαμαλάκη, υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες και η εκδήλωση πλαισιώθηκε από γλυκά κεράσματα του ΚΑΠΗ Ιτέας. Την Κυριακή το πρωί στο πανέμορφο Γαλαξίδι, η γιορτή κορυφώθηκε με τον διαγωνισμό μαγειρικής .

 Μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και επισκεπτών, θαύμασαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου στους παραδοσιακούς χορούς, γεύτηκαν πεντανόστιμα πιάτα από τους Σπουδαστές της Σχολής και από τους διαγωνιζόμενους και απόλαυσαν την όμορφη ανοιξιάτικη μέρα. 
Η επιτροπή του διαγωνισμού, μέλη της οποίας ήταν οι κα. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Ηλία Μαμαλάκη και άλλοι καταξιωμένοι γευσιγνώστες, ανέδειξε νικητές που τιμήθηκαν με βραβεία και θερμό χειροκρότημα. 
Οι Σύλλογοι, οι παραγωγοί, , οι διαγωνιζόμενοι , οι χορηγοί και οι επισκέπτες δημιούργησαν από κοινού μία έντονη γιορταστική εμπειρία γεύσης και καλής διάθεσης. Ευχαριστούμε όλους ,όσους συμμετείχαν, για την συμβολή τους στην επιτυχία της γιορτής.
 Ο Δήμος Δελφών θα εντείνει τις προσπάθειες για ανάπτυξη του θεσμού της Ρουμελιώτικης Κουζίνας, ο οποίος αν και δημιουργήθηκε πρόσφατα, αποτελεί ένα δυναμικό τρόπο τόνωσης της κοινωνικής συνοχής του Δήμου μας και διαφήμισης του πολιτιστικού μας πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου