Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Για ρουμελιώτικο Πάσχα στην Αμφίκλεια

Πηγή φωτογραφίας: neoiamfikleias.blogspot
Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι μοναδική εμπειρία ή καλύτερα πολλές διαφορετικές μοναδικές εμπειρίες, ....
αφού υπάρχουν τόσα μέρη για να περάσεις αυτές τις ημέρες της κατάνυξης!
Ακόμα και αν ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και εσύ δεν έχεις ακόμα αποφασίσεις που θα πας, υπάρχουν μερικοί προορισμοί  που είναι κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σου.
Μεταξύ των προορισμών σύμφωνα με το newsbomb και η Αμφίκλεια
Μεγάλο ατού της Αμφίκλειας είναι η απόσταση από το κλεινόν άστυ, καθώς σε μόλις 2,5 ώρες μπορείς να απολαύσεις ένα γνήσιο ρουμελιώτικο Πάσχα, με έντονη την παράδοση και το φολκλορικό στοιχείο.
Ο παραδοσιακός της οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά, οι όμορφες εκκλησίες και πλατείες αλλά και οι τοπικές νοστιμιές κάνουν ολοένα και περισσότερους Αθηναίους να την επιλέγουν ως ήρεμο, ρομαντικό, οικογενειακό προορισμό.
Εδώ την Κυριακή του Πάσχα ο παραδοσιακός οβελίας ψήνεται ομαδικά σε κάθε γειτονιά, σε μεγάλους λάκκους, περπατώντας στις γειτονιές της Αμφίκλειας, βλέπεις να ψήνονται 10-15 αρνιά στη σειρά και φυσικά είσαι καλοδεχούμενος να δοκιμάσεις.


ΠΗΓΗ: newsbomb

1 σχόλιο: