Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για το Παμφωκικό Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Άμφισσας

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για το Παμφωκικό Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Άμφισσας
Η μαζική συμμετοχή του λαού της Φωκίδας στο Παμφωκικό Συλλαλητήριο της Παρασκευής 3 Απρίλη, ....
απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής για κανέναν και για το ζήτημα του Νοσοκομείου της Άμφισσας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για το σύστημα Δημόσιας Υγείας σε όλη την Ελλάδα και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά, τόσο στην περιφέρεια όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και στον λαό που συγκεντρώθηκε για να διεκδικήσει το αυτονόητο, προκλητική ήταν η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια εκπροσώπου της συγκυβέρνησης, κου Κωστοπαναγιώτου. Όχι μόνο δε δεσμεύτηκε για τίποτα, όχι μόνο παρουσίασε ως πανάκεια τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που προβλέπουν 4.500 χιλιάδες προσλήψεις, σταγόνα στον ωκεανό των 30.000 κενών θέσεων (25.000 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και 5.000 γιατροί), αλλά δεν κινήθηκε καν στη λογική της καμένης γης. Μια τόσο προσφιλή δικαιολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν ακολουθεί πολιτική κάλυψης των λαϊκών αναγκών, αλλά πολιτική κάλυψης των χρεών στους πιστωτές-εταίρους και ενίσχυσης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Ο κυβερνητικός βουλευτής το μόνο που έκανε ήταν να αποδώσει τις ευθύνες για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στους εργαζόμενους και στους γιατρούς που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Αθώωσε δηλαδή με αυτό τον τρόπο την ΕΕ, το κεφάλαιο, την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό. Εγκάλεσε μάλιστα τον λαό της Φωκίδας γιατί δεν ήταν εκεί να αγωνιστεί το προηγούμενο διάστημα, μάλλον κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Στην ουσία, και αν λάβουμε υπόψη την τοποθέτησή του μια μέρα πριν στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μας είπε ότι το συλλαλητήριο καλέστηκε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Εννοούσε μήπως τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια; Κακώς τους εγκαλεί. Τα κόμματα τους στηρίζουν την ίδια πολιτική που στηρίζει και η δικιά του κυβέρνηση, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των λίγων σε βάρος των πολλών. Φάνηκε άλλωστε και από τις τοποθετήσεις τους: Και ανοχή είπαν ότι πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση. Και απομόνωσαν το πρόβλημα του Νοσοκομείου της Άμφισσας από την γενικότερη εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας. Και στους γιατρούς και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας έριξαν το φταίξιμο. Ενώ σαν λύση πρότειναν να αποσπαστεί κανένας γιατρός από κάποιο άλλο νοσοκομείο της χώρας για να μπαλωθεί η κατάσταση εδώ, λες και αν υπηρετούν σε άλλο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν τις εκεί ανάγκες.
Όσο για την τουριστική ανάπτυξη που όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι, θα φέρει και λύση στο πρόβλημα της Υγείας, καλούμε όσους το προτείνουν να διαπιστώσουν ποιες είναι οι υπηρεσίες υγείας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά ανεπτυγμένα νησιά της χώρας. Και φυσικά κουβέντα για Ευρωπαϊκή Ένωση, για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την κατεύθυνση ότι οι δημόσιες δομές Υγείας πρέπει να είναι ανταγωνιστικές ως προς τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή αν δεν είναι κερδοφόρες να κλείσουν.
Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή τόσο σε αυτή την κυβέρνηση όσο και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρέπει να δείξει ανοχή στην πολιτική που λέει ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος και σίγουρα όχι η τύχη, όπως μας είπε ο κος Κωστοπαναγιώτου. Ούτε στα διάφορα ιδεολογήματα που ρίχνονται για να αποδώσουν στον λαό την ευθύνη της κρίσης, ώστε να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.
Να απαιτήσει λύση στα προβλήματα των δημόσιων υγείας της Φωκίδας εδώ και τώρα!
·        Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικού όλων των κλάδων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Άμφισσας.
·        Στελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νομού με όλο το απαραίτητο προσωπικό για 24ωρη λειτουργία, καθώς και των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων.
·        Μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών (καθαρίστριες), επικουρικών, συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράση στον τομέα της Υγείας.
·        Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση για όλους.
Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός.

Άμφισσα, Απρίλης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου