Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες του TIME ο Τσίπρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει έναν Ευρωπαϊσμό τον οποίο μοιραζόμαστε όλοι όσοι κατανοούμε ότι η δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να συνδέεται με την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη»:.....
Με αυτή την φράση, ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας κλείνει την παρουσίαση του Αλέξη Τσίπρα στην λίστα του ΤΙΜΕ με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες της χρονιάς.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ψηφίστηκε στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη για το 2015 - μια λίστα, στην οποία βρίσκονται ακόμη η Ανκελα Μέρκελ, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Χόρχε Ράμος κι ο Ναρέντα Μόντι.
Η λίστα δημοσιεύεται στο τεύχος του ΤΙΜΕ που θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίουκαι περιλαμβάνει πρόσωπα που ασκούν είτε θετική, είτε αρνητική επιρροή. Το κείμενο που συνοδεύει, δε, το κάθε πρόσωπο έχει γραφτεί μια εξίσου σημαντική προσωπικότητα. Το πορτρέτο του Ναρέντα Μόντι «σκιαγραφεί» ο Μπαράκ Ομπάμα, του Χόρχε Ράμος η Κριστιάν Αμανπούρ, ενώ το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα γράφει ο ηγέτης των Podemos  Πάμπλο Ιγκλέσιας με τον τίτο «Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας».
Ολόκληρο το κείμενο του Πάμπλο Ιγκλέσιας για τον Αλέξη Τσίπρα:
«Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας
Στην κεντρική ομιλία της προεκλογικής του καμπάνιας ο Αλέξης μου είπε “Πρέπει να συναντηθούμε τώρα, αλλά εαν δεν σε πειράζει ας το κάνουμε σπίτι μου. Θα ήθελα να περάσω λίγη ώρα με τα παιδιά μου”. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας: Ενας οικογενειάρχης που μπορεί να μιλάει για πολιτική την ώρα που τα δύο πιστιρίκια του κρέμονται από τον λαιμό του. Οταν ήταν ένας από τους νεαρούς ηγέτες της ελληνικής αριστεράς, κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να έχεις φιλοδοξίες για να νικήσεις και πως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπίζεσαι την χώρα σου.
Αυτός ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αυτός ο φαν του rock 'n' roll που συνήθιζε να ταξιδεύει με τη μοτοσικλέτα του πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, έγινε η ελπίδα των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες από τις πολιτικές ύφεσης που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Σήμερα είναι ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός που εντυπωσίασε την Ευρώπη με τις διαπραγματευτικές του ικανότητες οι οποίες συνδυάζουν σοφία και αρχές. Δεν είναι τυχαίο πως οι Ελληνες κατατάσσουν την κυβέρνησή του υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη των τελευταίων ετών. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει έναν Ευρωπαϊσμό τον οποίο μοιραζόμαστε όλοι όσοι κατανοούμε ότι η δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να συνδέεται με την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη»
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου