Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γιάννης Ροκόφυλος

Στη Φωτογραφία ο Γιάννης Ροκόφυλος με Αξιωματικούς της Π.Α. ( 114 Π.Μ.)
 στην ταβέρνα “ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ” στην επάνω Σουβάλα .  Ιουν.2010                    φωτ. Αλ.Ι.Βαλάσκας.                                                                                                     
         Aφού ευχαριστήσω πρώτα το φίλο Χρήστο Κεφαλούδη για την ενημέρωση 
μας ,......
μέσω του blog, για την απώλεια του Γιάννη Ροκόφυλου και αισθανόμενος  και ο ίδιος βαθειά θλίψη για την απώλεια του αγαπητού συνδέλφου στην Π. Α. φίλου του χωριού μας και πάνω-Σουβαλιώτη  Γιάννη Ροκόφυλου που έφυγε εχθές από τη ζωή , αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να καταθέσω εδώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, την προσωπική μου μαρτυρία από τη γνωριμία μου μαζί του.                                                                                                                                          
Με τον Γιάννη Ροκόφυλλο δεν γνωρισθήκαμε   συνυπηρετώντας σε κάποια μονάδα της Π.Α.                                                                                                                          
 Ευτύχισα όμως να τον γνωρίσω στη Σουβάλα και αν και η  σχέση μας ήταν απλά η τυπική σχέση που συνδέει δύο ανθρώπους που υπηρέτησαν στην Π.Α. αυτό δεν με εμποδίζει να ειπώ ότι στο πρόσωπο του Γιάννη Ροκόφυλου γνώρισα έναν ευθύ , λεβέντη, γνήσιο πατριώτη και πάνω απ’όλα ελεύθερο στη σκέψη άνθρωπο .                                                                                                                                 
Θα θυμάμαι δε πάντα με συγκίνηση  τα λόγια του για την ικανοποίηση που αισθάνθηκε ,ως  Αεροπόρος ,για την ανέγερση στο χωριό μας του μνημείου και την εγκατάσταση του αεροπλάνου στο πάρκο του  Αί-Ταξιάρχη στη μνήμη του πεσόντος συγχωριανού μας Ανθυποσμηναγού Χρήστου Πάντου , κατά  την ημέρα που συναντηθήκαμε στην επάνω Σουβάλα το καλοκαίρι του 2010 όταν επισκέφθηκαν το χωριό μας ο τότε Διοικητής και επιτελείς της 114 Π.Μ. μετά το πέρας των εργασιών της ανέγερσης του μνημείου και εγκατάστασης του Α/φους .                                                                                                                                            
 Aς είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γής που σήμερα θα τον σκεπάσει .
        Καλό ταξίδι στην τελευταία σου αυτή πτήση προς την αιωνιότητα και “Καλό Παράδεισο” αγαπητέ συνάδελφε εν όπλοις και φίλε Γιάννη .
                                                                                                                                               
                                                                                         
                                                                    Αλ. Ι. Βαλάσκας                               
                                                                                                                                                                                                                        Επισμηναγός ε.α.                                                                                                                                              

5 σχόλια:

  1. ΑΠΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ3 Μαρτίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

    ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!

    "Από καρδιακό επεισόδιο έχασε τελικά τη ζωή του αγαπητός σε όλους τους Χολαργιώτες Γιάννης Ροκόφυλλος!Η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από τον αιφνίδιο θάνατό του. Συγκλονισμένος ήταν και ο Αντώνης Πολύδωρας ο οποίος επικοινώνησε με την εφημερίδα μας για να μας ενημερώσει ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες "με είχε πάρει στο τηλέφωνο ο Γιάννης για να μου πει να κανονίσουμε να βρεθούμε να πιούμε ένα κρασάκι. Μάλιστα, μου είχε πει ότι θα έφερνε μαζί του και τον Πάνο Δεμερτζή και μου ζήτησε να φέρω κι εγώ ένα φίλο στο τραπέζι. Κρίμα, στεναχωρήθηκα πολύ για την απώλεια του Γιάννη. Ήταν πολύ ωραίος άνθρωπος", συμπλήρωσε ο Αντώνης Πολύδωρας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Παπάγου – Χολαργού, ο Δήμαρχος, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, εκφράζει τη βαθιά λύπη για το θάνατο, από καρδιακό επεισόδιο σύμφωνα με πληροφορίες, του Γιάννη Ροκόφυλλου, "του εκλεκτού, ευγενή και αξιαγάπητου συμπολίτη μας, που εργάστηκε με ανιδιοτέλεια, ευσυνειδησία και υπευθυνότητα για το καλό της πόλης μας" όπως σημειώνει.
    Ο Γιάννης Ροκόφυλλος διετέλεσε Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών στον Δήμο Χολαργού. "Η απουσία του θα είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, με την ευχή ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει υγεία και δύναμη στους δικούς του ανθρώπους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ3 Μαρτίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

    Ο Γιάννης Ροκόφυλλος εκδιώχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία την εποχή της χούντας και συνέχισε την καριέρα του στην Ολυμπιακή όπου και ήταν ο προσωπικός πιλότος που μετέφερε τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου σε όλα του τα ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ "MYPAPAGOS.GR - MY HOLARGOS.GR"3 Μαρτίου 2015 στις 8:50 μ.μ.

    "Σήμερα το πρωί απεβίωσε ο Γιάννης Ροκόφυλλος μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ο Χολαργός βυθίστηκε στο πένθος αφού έχασε μία από τις πιο σημαντικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες καθώς ο Γ. Ροκόφυλλος διετέλεσε τις δεκαετίες '80 και '90 Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος σε μία πολύ σημαντική εποχή για τη διαμόρφωση του προαστίου.
    Ο Γιάννης Ροκόφυλλος ήταν από τους ανθρώπους που έχαιρε εκτίμησης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Φιλικός και εξυπηρετικός επί χρόνια προς όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και ο μεγάλος αγαπημένος των εργαζομένων του Δήμου καθώς ως μέλος της διοίκησης επί πολλά χρόνια στάθηκε δίπλα τους και τους συμπαραστάθηκε σε όποια δύσκολη στιγμή."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. APO "ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ" SITE ΠΑΠΑΓΟΥ -ΧΟΛΑΡΓΟΥ3 Μαρτίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

    Με θλίψη πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του διακεκριμένου και ενεργού μέλους της κοινωνίας μας φίλου Γιάννη Ροκόφυλλου. Ενός ευγενικού, ήρεμου,ιδιαίτερα αγαπητού συμπολίτη μας, που εργάστηκε με πάθος και αυταπάρνηση, από διάφορα μετερίζια, για το καλό της πόλης μας.
    Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα που θα τον θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις όσοι συνεργάσθηκαν μαζί του και γνώρισαν την εντιμότητά του, θα τον θυμούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας για τη μοναδική του παρουσία στα Δημοτικά δρώμενα και το αστείρευτο ενδιαφέρον του για τον τόπο, θα τον θυμόμαστε τέλος όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε το σπάνιο χαρακτήρα του.
    Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, με την ευχή και την ελπίδα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει στους οικείους του τη δύναμη που τόσο χρειάζονται. Όλοι εμείς θα θυμόμαστε τον Υπέροχο αυτό Άνθρωπο.

    Καλό σου ταξίδι Γιάννη.

    Ας είναι «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή