Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ Τ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03/03/2015 ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ Τ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03/03/2015 ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ώρα 19:00....

Κανένας να μη ξεγελαστεί! Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος δεν θα γίνει για να ανακουφιστεί  πραγματικά ο λαός, αλλά για να ενισχυθεί για άλλη μια φορά μέσω κρατικών πόρων η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που υπόσχονται, θα εξαρτώνται από την τη δημοσιονομική πειθαρχία και από το αυστηρό έλεγχο της τρόικας - του θεσμούς όπως βαφτίστηκε με τη νέα συμφωνία.
Ο λαός, όλοι όσοι έλπιζαν σε κάτι καλύτερο δεν πρέπει να απογοητευτούν. Σήμερα πρέπει να αντιδράσουν. Να μην εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών.
Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
  • Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα.
  • Πραγματική επαναφορά, τώρα, με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.
  • Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των “κλεμμένων” από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους.
  • Απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
                                                                                                                                            
27/02/2015

Τ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου