Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Οι Times γράφουν για την αποκάλυψη του HOT DOC με τα κατεστραμμένα έγγραφα του ΣΔΟΕ

Άρθρο πάνω στην αποκάλυψη του HOT DOC για την καταστροφή εγγράφων του ΣΔΟΕ παραμονές των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου φιλοξενούν οι  Times του Λονδίνου στη σημερινή τους έκδοση......
“Δυο ημέρες πριν τις γενικές εκλογές του Ιανουαρίου και καθώς οι συντηρητικοί έβλεπαν την ήττα να έρχεται, ο Κώστας Βαξεβάνης, ένας δημοσιογράφος που έχει προκαλέσει αίσθηση εκθέτοντας χιλιάδες φορολογικές απάτες, έβγαλε λαυράκι” γράφει η συντάκτρια Ανθή Καρασσάβα.
“Η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος της χώρας, το ΣΔΟΕ. Είχε ξεκινήσει να σκίζει στοίβες εγγράφων που συνδέονται με υποθέσεις διαφθοράς. Ό, τι απέμεινε είχε στοιβαχθεί σε μεγάλες σακούλες κι είχε πεταχθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, σε κοινή θέα” γράφει η Καρασσάβα.
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη όπου εξηγεί πώς το HOT DOC απέκτησε πρόσβαση στα έγγραφα και πως τα “έδεσε”: “Έστειλα την ομάδα μου να μαζέψει τις σακούλες” είπε ο δημοσιογράφος που πρόσθεσε πως συναρμολογώντας τα κομμάτια προέκυψε μια εικόνα διαφθοράς και συγκάλυψης.
Η συντάκτρια του άρθρου σημειώνει πως τα έγγραφα αφορούσαν τουλάχιστον σε 4 μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και μια επιφανή αλυσίδα ξενοδοχείων κι επισημαίνει πως ο νόμος απαγορεύει στον ΣΔΟΕ να καταστρέφει δημόσια έγγραφα. 
Σημειώνεται ακόμα πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ερευνούσε την υπόθεση και έχει δηλώσει: “Το ΣΔΟΕ χρησιμοποιούνταν από την προηγούμενη κυβέρνηση για να περάσει τη δική της ατζέντα”. 
Αναφορά γίνεται επίσης στην αποκάλυψη του HOT DOC σχετικά με την απόπειρα αφαίρεσης του ονόματος του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου από τη λίστα Λαγκάρντ και σημειώνεται πως κανένας από τους δύο δεν έχει απαντήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου