Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ - Εμείς είχαμε πολλά ….πανηγύρια μονάχα!!!!

Ένα χιουμοριστικό ανέκδοτο, γνωστό σε ποικίλες παραλλαγές, και το αφήνω χωρίς σχόλια. Μιλάει μόνο του......
Η Σουβάλα ήταν, κατά τα προπολεμικά χρόνια, ένα πολύ φτωχό χωριό.
Συνθλίβοταν ανάμεσα στους νοικοκυραίους του Δαδιού και της Αγόριανης, που είχαν μετρητά και χτήματα περιποιημένα.
Εμείς είχαμε πολλά ….πανηγύρια μονάχα!!!!
Κατά τα Ψυχοσάββατα λοιπόν του Δαδιού, μαζεύονταν πάνω στο λόφο του νεκροταφείου τους κάμποσοι Σουβαλιώτες, με ταγάρια και σακουλάκια, όπου μάζευαν τελικά τα’ αφράτα ψυχούδια και τις άλλες προσφορές, όσες οι ευλαβητικές χριστιανές θεωρούσαν καλές για το συχώριο των πεθαμένων τους.
Ζαχάρωναν αυτές και μέλωναν τα ψωμάκια και τα σιτάρια όπως ταιριάζει σε αρχόντισσες και νοικοκυρές.
Την κρίσιμη ώρα της διανομής των προσφορών γινόταν βέβαια συνωστισμός κι επακολουθούσαν προστριβές και, δια λόγων τουλάχιστο, διαπληκτισμοί.
Σε μια τέτοια λοιπόν, καλή ώρα, περίσταση μια Δαδιώτισσα θύμωσε και, ανάμεσα στ’ άλλα, εκφράστηκε, φαίνεται, προσβλητικά, για τους Σουβαλιώτες:
<<Φευγάτε, παλιοσ’βαλιώτες, κ.λ.π.>>
Γυρνάει λοιπόν με το ανάλογο τουπέ κάποιος απ’ τους προγόνους μας και της δηλώνει:
<<Σιγά, κυρά μου, και λιγότερα! Δεν παίρνουμε τζάμπα τις προσφορές σας! Σχωράμε και τις παίρνουμε! Όλα κι όλα!>>


ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ
''ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ''  Μάρτιος 1978

10 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ...24 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:45 μ.μ.

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΣΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ.....

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!...!!!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΚΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ!!!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.!.!.

    ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.....24 Φεβρουαρίου 2015 - 8:36 μ.μ.

    Σουβαλιώτισα* Παλιά έκαναν αρκετές εκδηλώσεις ώστε να διατηρούντε και να μαθαίνουν οι νέοι τα ήθοι και έθιμα της κάθε εποχής.Τώρα εν έτη 2015 το μόνο χωριό που δεν θα διοργανώσει τα μασκαρέματα (τα επίσημα) θα είναι η Σουβάλα.!!!Συνχαρητήρια στους αρμόδιους φορείς και του χρόνου.

    21 Φεβρουαρίου στις 2:14 μ.μ.
    Λαογραφικός Σουβάλα *Δε φταίνε οι αρμόδιοι. Εμείς φταίμε και η νοοτροπία μας, που έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει εθελοντισμός και συλλογικότητα. Τις εκδηλώσεις της εποχής εκείνης δεν τις διοργάνωναν οι "αρμόδιοι" αλλά οι Σουβαλιώτες και οι Σουβαλιώτισσες. Δεν υπάρχουν τώρα Κοντογιανναίοι, Βγενιά, Δήμος Βλάχος, Γιάννης Βλάχος,ο μπαρμπα - Γιάννης Κυρίτσης (που ντύνονταν αρκούδα), ομπαρμπα Γιάννης Ντόρμας, και τόσοι άλλοι μπροστάρηδες και στυλοβάτες θα έλεγα των εκδηλώσεων. Ας μη παραπονιόμαστε λοιπόν και ας κοιτάξουμε τι κάνει ο καθένας από μας για τον τόπο του.
    21 Φεβρουαρίου στις 2:36 μ.μ.
    Σουβαλιώτισα *Η καθιερώμενη φωτιά που ξεκινάει το ''πανηγύρι'' της αποκριάς και διοργανώνεται από της κεφαλές του τόπου μας όμως,δεν θα γίνει,πως λοιπόν να υπάρχει εθελόντισμος για ότιδηποτε άλλο; Οι αρμόδιοι ξεκινάνε κ ολοι μας μετά ακολουθούμε.Συγνώμη εαν δεν σας αρέσει το σχολιο αλλα ολοι έχουν την απόρια γιατί τα ''στελέχοι'' της Σουβάλας δεν θέλουν τις εκδηλώσεις που ψάχνει ο κάθε ''τουρίστας'' του χωριού μας και εμείς που έχουμε κατα καιρούς μασκαρευτεί λ,ογο των ημερών.Καλά να περάσουμε.
    21 Φεβρουαρίου στις 3:06 μ.μ.
    Λαογραφικός Σουβάλα* Ξεχνάς ότι για να ανάψουν οι φωτιές, κάποιος πρέπει να πάει για πουρνάρια. Αυτοί λοιπόν οι εθελοντές δεν υπάρχουν. Και δεν τίθεται θέμα αν μας αρέσουν τα σχόλια ή όχι, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν επιθυμεί να γίνουν εκδηλώσεις
    21 Φεβρουαρίου στις 3:56 μ.μ.
    PROEDROS * epeidh leipeis kairo apo to xorio otan katebeis ela na soy po polla pragmata gia na se kalyjo plhros giati ginontai ayta tote ua katalabeis oso gia to ean ego uelo den eprepe na to peis giat ego stenaxoriuika perissotero apo oloys giati yparxei ayth h adiaforia

    Σουβαλιώτισα* ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ Ή ΟΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ , ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ , ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΡΓΥΡΗ;ΤΙΠΟΤΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ''ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ-ΥΠΕΡΟΧΑ'' ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ...!!!! ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΗΤΑΝ Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΑΤΟ ΓΙΆΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    PROEDROS* Μήπως γνωρίζεις ποιος έτρεξε και έφερε την εκμπομπη τότε όμως δεν είδα να λες κάτι και όπως σου είπαν και ποιο πάνω μάζεψα όλους τους συλλόγους και όλοι μου είπαν ότι δεν θέλουν να κάνουν εγω τι να κάνω να τρέξω μόνος όπως έκανα στην εκμπομπη και φυσικά έχω κάνει και αλλα αλλά τότε δεν κάνει κριτική κανένας αν το γνωρίζεις βέβαια τι έχω κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΣΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ.ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Κ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ .......ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ χρηστο κανεις μεγάλο κακό να βγάζεις σχόλια ανώνυμα και το μόνο που κάνουν να δημιουργούν κακό εγω απαντώ μόνο σε ανθρώπους που έχουν ονοματεπωνυμο τους υπόλοιπους δεν τους λαμβάνω καν υπόψιν γιατί είναι λίγοι και μικροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ .... ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕ ΕΤΣΙ ΟΡΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ... !
    ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ?
    ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΘΡΕΦΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ?
    ΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ? ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ Η ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ?
    ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ, ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΕΙ Κ Η ΙΔΙΑ ΣΑΣ Η ΖΩΗ. ΤΗΝ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΤΙΦΛΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ, ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ Κ ΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Κ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΚΡΙΜΑ ... ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ(ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ..)....ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ 10.49 ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ 10.41 ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ... ΑΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΥΠΙΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 10.49 ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΥΣ ΚΑ ΑΣΠΙΛΟΥΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ "ΤΟΥ" Η ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
    Δεν έχω κόψει κανένα σχόλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά όλα αυτά τα χαζοσχόλια γιατί τα κοτσάρατε κάτω από την ωραιότατη ανάρτηση του Λογοτέχνη Λουκά Κούσουλα που έχει να κάνει με το Σουβαλιώτικο χιούμορ .......Τελικά ξεμείναμε και από χιούμορ...... Ξινοί καταντήσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ " ΚΑΙ "ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ"....................ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή