ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Κι όμως η ιδέα της "εκτύπωσης ευρώ" ανήκει στη Νέα Δημοκρατία...

"Την ερώτηση «Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;», η ΝΔ δεν θα έπρεπε να τη θέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον εαυτό της, καθώς πρώτος ο υποψήφιος βουλευτής της, Γιώργιος Καισάριος, είχε αρθρογραφήσει στο...

capital.gr υποστηρίζοντας τη λύση της… εκτύπωσης ευρώ"

Σάλο προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ότι θα «κόψει» 100 δισ. ευρώ η χώρα αν τερματιστεί η ρευστότητα και αμέσως απάντησε ειρωνικά η Νέα Δημοκρατία. Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν τα εξής για την δήλωση της κας Μακρή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».


Από τη στιγμή όμως που σύμφωνα με τη ΝΔ, η δήλωση μιας υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε και η δήλωση ενός υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ εκπροσωπεί ολόκληρη τη ΝΔ. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, την ερώτηση «Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;», η ΝΔ δεν θα έπρεπε να τη θέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον εαυτό της, καθώς πρώτος ο υποψήφιος βουλευτής της, Γιώργιος Καισάριος, είχε αρθρογραφήσει στο capital.gr υποστηρίζοντας τη λύση της … εκτύπωσης ευρώ. Το άρθρο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ «Ναι, οι περιφερειακές τράπεζες μπορούν να τυπώσουν χρήμα υπό την πιο πάνω ερμηνεία. Το ανακαλύψαμε οι περισσότεροι από εμάς το 2010, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ξεχωριστά από το ευρωσύστημα περίπου 80 δισ. ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αργότερα η ΤτΕ τύπωσε περίπου 110 δισ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο. Έκανε χρήση αυτό που λέμε συναλλαγές ELA».

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε γράψει την προηγούμενη ημέρα σε άλλο άρθρο του –μπορείτε να το διαβάσετε εδώ – το εξής: «Όσον αφορά το ρίσκο της κεντρικής τράπεζας κτλ, έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο ότι η κεντρική τράπεζα για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να πτωχεύσει. Αλλά ακόμα και να πτωχεύσει η ΤτΕ, big deal αγαπητέ αναγνώστη. Τυπώνει η ΤτΕ 300 δισ. ευρώ, στη συνέχεια της κάνουμε στάση πληρωμών (έστω αν δεν μας κοστίζει τίποτα) και στη συνέχεια πτωχεύει και ανοίγει την επόμενη μέρα με άλλο ΑΦΜ. Τα πράγματα είναι απλά».

Απλά τα πράγματα! Και αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζουν όσο θα έπρεπε τις θέσεις των άλλων, τουλάχιστον στη ΝΔ θα έπρεπε να διαβάζουν τις απόψεις των υποψηφίων βουλευτών τους, πριν σπεύσει ολόκληρη κυβέρνηση να εκτεθεί με τέτοιο τρόπο.

* Βρήκα το άρθρο του Γιώργου Καισάριου από τον χρήστη του twitter @andreasgr1971

πηγή: kartesios.com

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.