Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Νύχτα θρίλερ - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στην Αθηνών - Λαμίας

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε εκατοντάδες οδηγούς στην Εθνική Οδό στο ύψος της λίμνης Υλίκης  όπου αργά το βράδυ εξαιτίας του χιονιά δίπλωσε νταλίκα.
Δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων και οι οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι όλο το βράδυ στα αυτοκίνητά τους......

Προσωρινά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε από μια λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα κοντά στα μεσάνυχτα ωστόσο λίγο αργότερα λόγω του παγετού και του χιονιού δίπλωσε και λεωφορείο με αποτέλεσμα να ξανακλείσει ο δρόμος.
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Θήβας ώστε εκχιονιστικά και αλατιέρες να καθαρίσουν το οδόστρωμα, για να μπορέσουν να διοχετεύσουν την κυκλοφορία του ρεύματος προς Λαμία στο ύψος του Ακραιφνίου.
Στο 102ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα έχει σταματήσει νταλίκα, εκχιονιστικό και έχει δημιουργηθεί μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα.
Από τη νταλίκα, η οποία δεν είχε εκχιονιστικές αλυσίδες, έκλεισαν και οι δύο λωρίδες στο σημείο της εθνικής, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να περάσουν σχεδόν όλη τη νύχτα στα αυτοκίνητα, αφού σημειώθηκαν καθυστερήσεις μέχρι και 5 ωρών.
Το όχημα απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα.
Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών διεξάγεται  στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Ακραίφνιου.
Παρά το γεγονός ότι το όχημα απομακρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, τα οχήματα στο 104ο χλμ της Αθηνών Λαμίας έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων και παραμένουν ακινητοποημένα, με το χιόνι να μην έχει σταματήσει να πέφτει πυκνό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Στο σημείο έχουν σπεύσει μετά από ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας των οδηγών γκρέιντερ και εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να τους απεγκλωβίσουν.
Στο 99ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα λόγω της έντονης χιονόπτωσης, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πολλοί οδηγοί δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες και η Τροχαία δεν τους επέτρεπε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας στο ύψος της Νεμέας ακινητοποιήθηκαν οχήματα.
Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 118,5ο έως το 121ο χλμ, στο ύψος της Νεμέας.
Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 205ο χλμ του νέου αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ύψος της Τσακώνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κλειστή λόγω χιονόπτωσης είναι επίσης η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τριπόλεως στον Αχλαδόκαμπο, η εθνική οδός Νεμέας - Κανδύλας και ο δρόμος Άργους - Καρυάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου