Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Ευτυχές το νέον έτος!

Το αίτημα στο Eurogroup για παράταση του Μνημονίου κατά δύο μήνες είναι η τελευταία πολιτική πράξη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, που επιχειρεί να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών κρύβοντας τα νέα μέτρα.....

Αναγκαστική έξοδο, διά της επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά -  Βενιζέλου μετά το ναυάγιο της πολιτικής της, το φιάσκο των σχεδίων για "έξοδο στις αγορές" και τις προσδοκίες για εκπτώσεις της τρόικας στα μέτρα που η ίδια είχε προσυπογράψει. Το κυβερνητικό αδιέξοδο επέτεινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού, το οποίο κατέδειξε ότι το όνειρο των 180 ψήφων για παράταση του κυβερνητικού βίου είναι απατηλό. Έτσι, μπροστά στο ενδεχόμενο να καταρρεύσει στη Βουλή και να συντριβεί στις κάλπες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 17 του μήνα, με την τρίτη ψηφοφορία να διεξάγεται στις 29, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με πρόσχημα την επίλυση του "πολιτικού προβλήματος".
Νωρίτερα, ωστόσο, είχε φροντίσει να πάρει από το Eurogroup δίμηνη παράταση του τρέχοντος Μνημονίου για να μη μείνει η χώρα απροστάτευτη! Έστω και υπ' αυτές τις συνθήκες, ο Ιανουάριος μπορεί να αποδειχθεί ο μήνας της ανατροπής και να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας φάσης ανασυγκρότησης της χώρας.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου