Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράππ» στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης - Πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Το  εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ  «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κράππ» ανεβαίνει στο Ιδρυμα  Μιχάλης Κακογιάννης – Black Box. Τον Κραππ, ερμηνεύει ο Πάνος Σκουρολιάκος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, μετάφραση Βάλιας Καϊμάκη και εικαστική επιμέλεια Ελένης Καραμέρου. Βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Σεμπέκου......


Στο δωμάτιό του ο Κράππ (που το όνομά του παραπέμπει σε «σκουπίδι»)  ξανακούει από παλιές μπομπίνες στο μαγνητόφωνο σκέψεις, γεγονότα και καταστάσεις που κατέγραψε ο ίδιος με τη φωνή του καθ όλη τη διάρκεια του βίου του, που πλησιάζει προς τη δύση. Αντιδρά και αισθάνεται στην επαν - ανακάλυψή τους. Και έρχεται για άλλη μια φορά, όπως όλοι,  αντιμέτωπος με το μέγα μυστήριο της ζωής.

Έργο – σταθμός στην θεατρική περιοχή των μονοπρόσωπων θεατρικών έργων,  πραγματεύεται  καταστάσεις  μοναξιάς και  διάσπασης  προσωπικότητας από τις οποίες  υποφέρει ένας άνθρωπος που δεν έχει ούτε κοινωνικό, ούτε βιολογικό, ούτε θρησκευτικό στόχο. 

Κατά καιρούς προσπάθησε να βρει νόημα στον έρωτα και τη δημιουργικότητα αλλά δεν θα κατάφερε. Το μόνο που τον ανακουφίζει είναι το τελετουργικό της μαγνητοταινίας, το τελετουργικό των γενεθλίων του και το άνοιξε-σβήσε του μαγνητοφώνου, οι φράσεις του οποίου  επαναλαμβάνονται.  
 
Το έργο επανέρχεται στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, δεκαεπτά χρόνια μετά, για να ανιχνεύσει πάλι την ουσία της ζωής, μέσα από τον  γοητευτικό και σπαρακτικό  λόγο του  Σάμιουελ Μπέκετ.

ΠΟΙΟΙ
Μετάφραση: Βάλια Καϊμάκη 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Σεμπέκου
Εικαστική επιμέλεια: Ελένη Καραμέρου
Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 
Παίζει: Πάνος Σκουρολιάκος

ΠΟΤΕ:
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014  -  Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015
κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια: 60 λεπτά

ΠΟΥ:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Αίθουσα: Black Box
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:  
8 ευρώ, προπώληση
12 ευρώ, κανονικό
8 ευρώ, Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)  / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών / ΑμΕΑ /  Άνω των 65

Εισιτήρια προπωλούνται: 

  • Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
  • Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
  • Στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου