Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ζήτησαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. .....

Σε σχετική ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηρίζει κρίσιμο το αμέσως επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.
«Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών» αναφέρει η Σοφία Βούλτεψη.
Αφού επισημαίνει ότι το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015, στέλνει το μήνυμα ότι «η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπολύει επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι η απροκάλυπτη προτροπή προς τους βουλευτές «να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους».
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου