Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Απειλούν να σκοτώσουν Βαξεβάνη, Νοδάρο σε ηχητικά από επίσημες υποκλοπές

Ευθείες απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου εκτοξεύουν με μίσος μέσα από την φυλακή σε συνομιλίες με συνεργάτες τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από την πολύμηνη έρευνα και τα ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC.....
Μέσα από το ογκώδες υλικό της ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων του συστήματος νόμιμων επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, αλλά και την ανάλυση στοιχείων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακισμένου εργολάβου, προκύπτουν σοβαρότατα στοιχεία που στοιχειοθετούν άμεση απειλή κατά της ζωής των δύο δημοσιογράφων. Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι οι δύο δημοσιογράφοι έχουν δεχθεί ήδη επιθέσεις, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεώρησε αναγκαίο να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των υποκλοπών και τις νέες απειλές. Ακόμη και την απειλή κατά της ζωής τους την έμαθαν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, διαβάζοντας μια δικογραφία. Σοβαρές είναι οι ευθύνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες φρουρούν εκατοντάδες δημοσιογράφους, ακόμη και σκανδαλοθηρικών εντύπων, αλλά δεν θεώρησαν αναγκαίο ούτε να προστατεύσουν ούτε καν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους.
Το συγκεκριμένο υλικό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα της δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι προφανές ότι οι δημοσιογράφοι, οι συνεργάτες και τα συγγενικά τους πρόσωπα κινδυνεύουν σοβαρά από την εγκληματική οργάνωση.
Από την ανάλυση των ανωτέρω στοιχείων προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα που συνέδραμαν με τα ρεπορτάζ στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.
Στο ίδιο υλικό τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να στοχοποιούν και εκφράζονται απαξιωτικά, υβριστικά και εχθρικά για τον εισαγγελέα του Πύργου και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφη Σαλτάρη.
Εντύπωση προκαλεί το υλικό των φωτογραφιών που είχαν «τραβήξει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , σε κάποιες από τις  οποίες απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος  συγγενικό του πρόσωπο, και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Αργυροπούλου από το Ionion fm , Γιώργος Μαρινόπουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Σπηρούνης διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας Ilialive και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωϊνή»,  οι οποίοι   είχαν αναδείξει με ρεπορτάζ την παραβατική συμπεριφορά του εργολάβου στην Ηλεία.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, με πρωτοφανές μίσος κάνουν λόγο για «ανθρώπους της νύχτας», για «κόψιμο λαιμών» και για «μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων.
Θα γαμήσουμε τον Βαξεβάνη !
*** Στην από 10/9/2014 αναφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ προς την Ανακρίτρια Ηλείας που χειρίζεται την υπόθεση και στην σελίδα 30, σε τηλεφωνική συνομιλία του προφυλακισμένου εργολάβου με άνδρα ονόματι «Θείος», απειλεί άμεσα τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρο λέγοντας «θα τους γαμήσουμε».
Άνθρωποι της νύχτας 
*** Στην ίδια αναφορά και στην σελίδα 26 προφυλακισμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης μιλώντας στο τηλέφωνο κάνει λόγο για ανθρώπους της νύχτας που τον προστατεύουν μέσα στη φυλακή.
Δημοσιογράφος υπό παρακολούθηση
*** Στις  σελίδες 54 και 55 της ίδιας αναφοράς μέλος της εγκληματικής οργάνωσης συνομιλώντας με τον προφυλακισμένο εργολάβο απειλεί τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και αποκαλύπτει ότι την ημέρα που μετέβη αυτός στον Ανακριτή Πύργου για να δώσει κατάθεση, ήταν υπό παρακολούθηση από την εγκληματική οργάνωση . Μάλιστα στην συνομιλία περιγράφεται η αστυνομική συνοδεία που είχε ο δημοσιογράφος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.
Στο στόχαστρο ο εισαγγελέας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
*** Στην σελίδα 76 της συγκεκριμένης αναφοράς ο προφυλακισμένος εργολάβος συνομιλώντας με την σύζυγό του μέσα από τη φυλακή καταφέρεται υβριστικά κατά του εισαγγελέα Πύργου και των αστυνομικών Αρχών , κατά του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου και κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφης Σαλτάρη.
Θέλει κόψιμο ο λαιμός του …
*** Σε άλλη αναφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ προς τις δικαστικές Αρχές  ( 21/5/2014) , στην σελίδα 19 τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απειλούν εκ νέου τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο λέγοντας ότι «θέλει κόψιμο ο λαιμός του» ενώ στην επόμενη σελίδα 20 αναρωτιούνται ποιος δίνει τα στοιχεία στη δημοσιότητα. 
*** Στην ίδια αναφορά στην σελίδα 14 , τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρονται στο περιοδικό ΗΟΤ DOC.
Θα τους μαντάρουμε…
*** Στην από 29/7/2014 αναφορά , στην σελίδα 23 , τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρουν ότι θα «μαντάρουν» τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και δύο εργολάβους του Πύργου καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την σύλληψή τους.
ΗΟΤ DOC …σπάστε τον Νοδάρο !
*** Στην ίδια αναφορά και στην σελίδα 26 αναφέρουν και το περιοδικό HOT DOC. 
*** Στην Εκθεση Ν2 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και στην σελίδα 2,  ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δίνει εντολή από την φυλακή : « Σπάστε τον Νοδάρο άμα μπορείτε»… 
Στόχος και το Ionion FM
*** Στην Εκθεση Ν3 της ίδιας υπηρεσίας και στη σελίδα 29 σε συνομιλία μεταξύ δύο ατόμων καταγράφηκαν τα ονόματα των δημοσιογράφων Μάκη Νοδάρου, Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου