Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Απεργία - απάντηση σε τρόικα - κυβέρνηση

Φραγμό στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία συζητούν και ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή κυβέρνηση και τρόικα, βάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τη σημερινή γενική απεργία. ...
Είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας στα σχέδια για: διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με νέες περικοπές στις συντάξεις, νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ακύρωση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όπως αυτό της απεργίας, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και εκχώρηση δημόσιων αγαθών σε ιδιώτες.
Έτσι θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Στην σημερινή 24ωρη γενική απεργία θα συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς με στάσεις εργασίας, προκειμένου όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ωστόσο, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος (αναμένονται ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων από αύριο τα μεσάνυχτα).

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τέλος, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Πέμπτη εξάλλου, προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις πτήσεις, αφού 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σε ακυρώσεις 97 πτήσεων εσωτερικού και 65 πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου προχωρά η AEGEAN λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επιπλέον, η AEGEAN αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων του δικτύου εξωτερικού καθώς και σε 6 σκέλη πτήσεων του εσωτερικού της δικτύου. Παράλληλα η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της (34).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου