Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Επανέρχεται στο προσκήνιο η «Λευκή εβδομάδα» για τους μαθητές

Την πρότασή του για την ενεργοποίηση -ήδη από το 2014/2015- προγράμματος τετραήμερης χειμερινής σχολικής ανάπαυλας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με προσφορά εκπτώσεων από τα κατά τόπους ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, επανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος....


 Η πρόταση κατατέθηκε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του συμβουλίου προέδρων ξενοδοχειακών ενώσεων, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 30ής διεθνούς έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. Ο ο κ.Ρέτσος επισήμανε ότι η περσινή πρόταση τής ΠΟΞ, που βαφτίστηκε ¨Λευκή Εβδομάδα¨ παρερμηνεύτηκε, αφού αυτό το οποίο η Ομοσπονδία προτείνει στην ουσία είναι μια ανάπαυλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, η οποία ταυτόχρονα θα τονώνει τις τοπικές κοινωνίες μέσω της ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.
 ¨Προτείνουμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα να δίνονται δύο ημέρες σχολικής ανάπαυλας, κατά προτίμηση Πέμπτη και Παρασκευή, οι οποίες να ΄κολλάνε΄ στο Σαββατοκύριακο ώστε να προκύπτει ένα τετραήμερο με εκπαιδευτικό και εκπτωτικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα τονώσει πάρα πολύ την εσωτερική κίνηση¨ πρόσθεσε. 
Ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η ΠΟΞ ζητά τη βοήθεια και την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, ώστε να γίνει άμεσα μια συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. 
¨Για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε ήδη από φέτος, γιατί πιστεύω πως αν δεν γίνει φέτος, δεν θα γίνει ποτέ¨ κατέληξε.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου