Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πανέτοιμο και πλήρως αναβαθμισμένο να υποδεχθεί τη νέα σεζόν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

- Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης δεν θα προκηρυχθεί η αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ - Διακανονισμένες οι οφειλές του γνωστού επιχειρηματία που λειτουργούσε το κατάστημα εστίασης....

 Με αναβαθμισμένες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, σύγχρονους αναβατήρες και πίστες αναμένεται να κηρύξει την έναρξη της φετινής σεζόν στα μέσα Δεκεμβρίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Σε αποκλειστική ενημέρωση που παραχώρησε η ΕΤΑΔ Α.Ε στην ΩτΦ, ξεκαθαρίζεται πως η διαδικασία της αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού δεν θα προκηρυχθεί άμεσα από το ΤΑΙΠΕΔ αφού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης της Α΄ φάσης μέσω ΕΣΠΑ, ενώ θα ακολουθεί και Β΄ φάση. 
Αναφορικά με το προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρσι με τις οφειλές του γνωστού επιχειρηματία που λειτουργούσε το κατάστημα εστίασης στο Χιονοδρομικό,  η ΕΤΑΔ ΑΕ ξεκαθαρίζει πως έχει διακανονιστεί το ποσό ενώ ενημερώνει πως από τον προηγούμενο χρόνο έχει γίνει διαγωνισμός διετούς μίσθωσης και επομένως θα λειτουργήσει το κατάστημα ο ίδιος ανάδοχος


Μέσα Δεκεμβρίου η νέα σεζόν  
Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Ολοκληρώθηκε λοιπόν η Α’ φάση των έργων η οποία περιλαμβάνει:
• Διάνοιξη και διάστρωση χιονοδρομικών πεδίων
• Διαμόρφωση περιβαλλόντων χώρων
• Άμεση προσβασιμότητα (χιονοδρόμου + επισκέπτη  + ΑΜΕΑ) στα Κελάρια από το παρκινγκ 1750 στην κορυφή του Βάκχου 2245.(Διπλάσια ταχύτητα-διπλάσια δυναμικότητα)
• Λειτουργία υπερσύγχρονου αναβατήρα telemix με 8θέσια καμπίνα και 6θέσεις καρέκλες (Αφροδίτη-Βάκχος).
• Διαμόρφωση της πίστας Αφροδίτη, η οποία πλέον «κουμπώνει» με την πίστα Βάκχο δίνοντας μια συνολική πίστα μήκους πάνω από 2 χλμ. και υψομετρική διαφορά 500 μ.,  η οποία  υποστηρίζεται πλήρως από το νέο αναβατήρα Αφροδίτη-Βάκχο.
• Επέκταση και εκσυγχρονισμός δικτύου μέσης τάσης
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η έναρξη της χειμερινής περιόδου προγραμματίζεται να γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου. Ανάλογα με το επίπεδο χιονοκάλυψης θα δοθούν κ αντίστοιχα πίστες σε λειτουργία. Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί σημαντικό πρόβλημα το οποίο και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη και ασφαλή έναρξη της χειμερινής λειτουργίας του Κέντρου. Φέτος ειδικότερα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τα τεστ ασφαλείας ακριβώς όπως γίνεται πάντα. 

Δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα από τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ
 
Στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη μεταβιβαστεί τα δικαιώματα παραχώρησης/αξιοποίησης. Η λειτουργία παραμένει στην ΕΤΑΔ, ως κατά νόμο διαχειρίστρια του ακινήτου, μέχρι την οριστική εγκατάσταση του αναδόχου της διαδικασίας αξιοποίησης που θα διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία αυτή προφανώς δεν θα προκηρυχθεί άμεσα, καθώς ακόμη εξελίσσονται οι εργασίες αναβάθμισης Α΄ φάσης μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ακολουθεί και Β΄ φάση. 
Σε κάθε περίπτωση, η όποια διαδικασία αξιοποίησης δεν δημιουργεί, ούτε θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία, η οποία θα συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΔ είναι 10 άτομα (κυρίως ομάδα διοίκησης), ενώ οι υπηρεσίες λειτουργίας, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης παρέχονται από εργολάβο παροχής υπηρεσιών (facilities management), κατόπιν διαγωνισμού.
Αν θέλουμε ωστόσο να δώσουμε την εικόνα των συνολικών θέσεων εργασίας, στο χιονοδρομικό κέντρο απασχολούνται συνολικά περί τα 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των καταστημάτων και των δασκάλων χιονοδρομίας.
Αναφορικά με τα χρέη που άφησε ο προηγούμενος επιχειρηματίας που διατηρούσε το κατάστημα εστίασης η ΕΤΑΔ ΑΕ ξεκαθαρίζει πως η προηγούμενη σύμβαση λύθηκε και η οφειλή διακανονίστηκε. Πέρυσι έγινε νέος διαγωνισμός διετούς μίσθωσης για τη λειτουργία του καταστήματος εστίασης στα Κελάρια, επομένως ο ανάδοχος θα λειτουργήσει το κατάστημα και την προσεχή χιονοδρομική περίοδο.

πηγη: orafok.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΕΤΟΣ
    ΛΥΣΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΚΑΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΙΒΑ.....
    ΤΩΡΑ....ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ....ΑΣΩΠΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΕ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Κ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΜΗΝ ΣΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ... ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Η ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΩΝ, ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΡΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ, ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΚΕΙ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή