Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Μέσω της τροπολογίας υπέρ της οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους ναρκωτικών, λαθρεμπόρους να νομιμοποιούν μαύρο χρήμα....
Ζούμε στην εποχή της απόλυτης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, με κυβερνητικές αποφάσεις και βουλευτικές «ψήφους» εκπροσώπων του λαού, που λένε «ναι σε όλα» όταν πρόκειται να περικόψουν μισθούς και συντάξεις.
Και αυτό θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό, έστω και με μεγάλη δυσκολία, αλλά θα μπορούσε, από τους Έλληνες πολίτες, αν για όλους τους Έλληνες πολίτες ίσχυε ο νόμος της ισότητας.
Αν για παράδειγμα ο άνεργος έβλεπε τον Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές του να φρόντιζαν, πριν τον οδηγήσουν στην ανεργία, να διασφαλίζουν πόρους και έσοδα από τη φορολόγηση όλων όσοι είχαν, έχουν και εξακολουθούν να κατέχουν σε αυτή τη χώρα.
Αν για παράδειγμα ο άνεργος της ζώνης του Περάματος, που διαλύθηκε από την «εξαφάνιση» των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών, διαπίστωνε ότι τηρούνται ελάχιστοι όροι της φορολόγησης των «αφεντικών» που μέσα σε μια νύχτα αποφάσισαν να ρίξουν στα βράχια την ελληνική ναυτιλία.
Και όμως… Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την υπέρ-φορολόγησή τους από την κυβέρνηση των Μνημονίων, όχι μόνο δεν βλέπουν το παραμικρό φως στο τούνελ της φτώχειας, όπως θέλει να πιστεύει ο πρωθυπουργός, αλλά διαπιστώνουν ότι η πρόκληση, πλέον, με τις ευνοϊκές διατάξεις υπέρ των εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ξεπερνά κάθε όρια.
Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά λίγα 24ωρα από την ψήφιση στη βουλή της τροπολογίας (σ.σ. σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας) για τη φορολόγηση των εφοπλιστών που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.
Οι φωνές, βέβαια, εκείνων που αντιδρούν εξακολουθούν να ακούγονται, όμως το κακό ήδη έχει ολοκληρωθεί.
Και φαίνεται, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, ότι το πλαίσιο στο οποίο έχει «στηθεί» το κόλπο για τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών, ευνοεί και τη νομιμοποίηση εσόδων ακόμα και από εγκληματική δραστηριότητα, για εμπόρους ναρκωτικών, λαθρεμπόρους πετρελαίου και τσιγάρων κ.α.
Πως;
Με την απόκτηση από την πλευρά τους μερισμάτων σε εταιρίες ναυτιλίας και όχι μόνο στο εξωτερικό…
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων που πλέον φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης, καθώς με την απόκτηση μετοχών σε ναυτιλιακές εταιρίες του εξωτερικού, είτε κάποιου μεριδίου σε ιδιοκτησίες πλοίων, θα μπορούν με… άνεση και τις ευλογίες του ελληνικού κράτους να ξεπλένουν χρήμα, όσοι το έχουν αποκτήσει με παράνομες δραστηριότητες και ως… κύριοι να το νομιμοποιούν και να το φέρνουν πίσω στην Ελλάδα νόμιμα.
Μέχρι πρόσφατα αυτή η πρακτική συνηθιζόταν από τους «γνώστες» του είδους της συγκεκριμένης μεθόδου, αλλά τώρα τα πράγματα «τακτοποιούνται», αν αποδειχθεί ότι στην πράξη η κυβέρνηση προσέφερε τέτοιου είδους «άλλοθι» σε εκείνους που κατά τα λοιπά, κυνηγά καθημερινά με στόχο την πάταξη της λαθρεμπορίας και όχι μόνο…
Ενδεικτική και μόνο του κλίματος που διαμορφώνεται είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, η οποία και θα πρέπει να απαντήσει.
Σε αυτή, ξεχωρίζει και το ερώτημα για τον τρόπο… ελέγχου της διαδρομής χρημάτων εκτός Ελλάδας, αφού το έμβασμα ελέγχεται αυτούσιο μόνο για το πότε βγήκε από τη χώρα, δίχως να απασχολεί τις ελληνικές αρχές, το πώς έφτασε στην Ελλάδα και η όλη προηγούμενη διαδρομή του.
Αναλυτικά τα ερωτήματα του κ. Μιχελογιαννάκη:
«Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι οι εφοπλιστές για να πληρώσουν 420 εκατ. σε 4 χρόνια έγινε αλλαγή του νόμου από «υποχρεωτικώς» σε «εθελοντικώς»;
Ισχύει ότι, για να μην φορολογηθούν οι εφοπλιστές, αρκεί να παίρνουν μέρισμα σε εταιρεία χαρτοφυλακίου που να έχει σχέση με πλοία;
Ισχύει ότι έγινε αλλαγή στο αγγελιόσημο;
Ισχύει ότι ένα 12μετρο σκάφος αναψυχής πληρώνει λιγότερα από ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού;
Ισχύει ότι για ένα έμβασμα εξωτερικού ελέγχεται αυτούσιο, δηλαδή, μονάχα το πότε βγήκαν τα χρήματα έξω, χωρίς να ελέγχεται η ιστορική διαδρομή του;
Ισχύει ότι ανέβαλαν είσπραξη ειδικού φόρου 20% από έσοδα τηλεοπτικών διαφημίσεων ;
Ισχύει ότι έσβησαν πρόστιμα σε τριγωνικές συναλλαγές ;
Ισχύει ότι στο Μέγαρο Μουσικής έδωσαν φορολογική ενημερότητα και το απάλλαξαν από συμψηφισμούς;
Ισχύει ότι άλλαξαν το νόμο συγχώνευσης φωτογραφικά για συγκεκριμένες εταιρείες;
Ισχύει ότι απάλλαξαν 3 ποδοσφαιρικές ομάδες από υποχρέωση κατάθεσης φορολογικής ενημερότητας;»
Τις απαντήσεις τις περιμένει το σύνολο του ελληνικού λαού, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, όλοι τους φορολογούμενοι κάτω από ένα «καθεστώς», κυριολεκτικά, που εφαρμόστηκε –αποδεδειγμένα πλέον- ακριβώς γιατί οι κυβερνώντες, στόχευαν στα λίγα των πολλών για να κρύψουν την ανικανότητά τους, προφανώς και τη διαπλοκή τους, απ’ το να διασφαλίσουν ίσους κανόνες για όλους τους –έναντι του Συντάγματος και μόνο- ίσους πολίτες αυτού του τόπου.


.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου