Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ 98% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ......ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...

Αποθαρρυντικές αν και αναμενόμενες ήταν οι αντιδράσεις των επαγγελματοβιοτεχνών στην προωθούμενη ρύθμιση οφειλών σε 100 και 72 δόσεις...

Οι μικρομεσαίοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ είχαν προϊδεάσει το ταμείο ότι δύσκολα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν και στην ευνοϊκότερη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, τονίζοντας ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει το ύψος της δόσης παρά ο αριθμός.

Όπως έχει επισημανθεί και από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας περισσότερο αποτελεσματική κρίθηκε η παρότρυνση «δώστε ότι προαιρείσθε» στο ΚΕΑΟ, την οποία όμως δεν έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν οι μικροί οφειλέτες κάτω των 5.000 που μένουν δέσμιοι των ρυθμίσεων του ταμείου.

Η αρνητική «τάση» των οφειλετών διαπιστώθηκε και από την άτυπη δημοσκόπηση της ομάδας οφειλετών του ΟΑΕΕ  «Συμμετέχω και εγώ, η ισχύς εν τη ενώσει» που διεξήχθη από τις 3/10/2014 (ώρα 18:00) ως τις 7/10/2014 (ώρα 17:00). Συλλέχθηκαν ηλεκτρονικά 1123 απαντήσεις από οφειλέτες του ΟΑΕΕ από όλη την Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα ήταν συντριπτικά υπέρ της αποτυχίας και της νέας, πολλά υποσχόμενης, ρύθμισης των 72-100 δόσεων.

Το 96% των ερωτηθέντων δεν θα μπορέσει να μπει στην νέα ρύθμιση με βασική αιτία τις τρέχουσες υψηλές εισφορές. Και αυτό χωρίς να υπολογιστούν άλλοι όροι των ρυθμίσεων, όπως προκαταβολή ή εξοφλημένο το τρέχον έτος κλπ.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι οφειλέτες θέλουν και μπορούν να δώσουν χρήματα στον ΟΑΕΕ για τις τρέχουσες εισφορές και τα οφειλόμενα, σημαντικά όμως μικρότερα ποσά από αυτά που σκέφτονται η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα.

Υπολογίζοντας με βάση τον μέσο όρο του τι θα μπορούσαν να καταβάλλουν, οι 1123 συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση θα έδιναν τον μήνα περίπου 2.300.000€ στον ΟΑΕΕ, έναντι 8.431.000€ που θα ζητάει ο ΟΑΕΕ με την νέα ρύθμιση, στην οποία δεν πρόκειται να μπούνε, ανεξάρτητα απειλών για κατασχέσεις κλπ.

Αν γίνει δε αναγωγή των ποσών αυτών σε, έστω, 200.000 οφειλέτες (από τους 450.000 συνολικά), τα ετήσια έσοδα του ΟΑΕΕ θα ήταν 461.000.000€ (έναντι ΜΗΔΕΝ σήμερα αλλά και με την νέα ρύθμιση).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου