Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 7ης Συνέλευσης & Πανελλαδική διαμαρτυρία

Πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου την 7η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης. Είχαμε μια σχετικά ικανοποιητική προσέλευση, καθώς και τη συμμετοχή νέων παραγωγών και νέων εθελοντών.....

Έγινε ενημέρωση και απολογισμός των διαθέσεων προϊόντων και παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία της 13ης και της 14ης απευθείας διάθεσης. Έγινε επίσης ενημέρωση για τις παράλληλες δράσεις της κίνησης με τις συλλογές ειδών και τις δωρεές σε συνεργασία με άλλους φορείς ή όχι.
Ακολούθησε ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο (τροχοπέδη στην πρωτογενή παραγωγή) σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο και αποφασίστηκε η συμμετοχή της κίνησής μας στην πανελλαδική διαμαρτυρία που οργανώνεται από όλες τις κινήσεις «Χωρίς μεσάζοντες».
Ένα βασικό ζήτημα που συζητήθηκε είναι αυτό των επιτόπου προμηθειών χωρίς παραγγελίες. Επισημάνθηκε ότι αυτό δημιουργεί πολύ περισσότερο φόρτο, δημιουργεί αναστάτωση σε σχέση με την επάρκεια των ποσοτήτων και δείχνει ένα πνεύμα άρνησης και περιφρόνησης της συλλογικής προσπάθειας και των συλλογικών διαδικασιών της κίνησης.
Ακούστηκαν προτάσεις για περιορισμό έως και κατάργηση των επιπλέον (επιτόπου) παραγγελιών και προτάσεις για τρόπους ελάφρυνσης του έργου των εθελοντών και της συντονιστικής ομάδας σχετικά με τις δράσεις ενημέρωσης και γνωστοποίησης των απευθείας διαθέσεων.
Όλα αυτά θα εξειδικευτούν από τη νέα συντονιστική ομάδα, που προέκυψε από τη συνέλευση και η οποία θα πρέπει να βοηθηθεί από περισσότερους εθελοντές, παλιούς και νέους.
Πρώτη απόφαση που υλοποιείται από σήμερα, είναι η συμμετοχή στην πανελλαδική διαμαρτυρία για το Νόμο 4264 ο οποίος καταργεί τη δυνατότητα υπαίθριου εμπορίου των παραγωγών. Και μαζί με την κατάργηση των αδειών τους, στοχεύει να καταργήσει και τις διαθέσεις «Χωρίς μεσάζοντες».
Σας καλούμε να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία, να την προωθήσετε και όλοι μαζί να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει τα επίμαχα σημεία του νόμου.
Σας καλούμε να καταθέσετε κι εσείς τη δική σας ψηφιακή υπογραφή, μπαίνοντας εδώ:
http://www.ecss2006.com/TOPOS/QUESTIONS/201401_XM/Q0.asp
Στον χάρτη που θα βρείτε, κάντε κλικ στον κύκλο της Λαμίας, δείτε το κείμενο της διαμαρτυρίας, υπογράψτε με τη δήλωση συμμετοχής (φόρμα) και στηρίξτε τον αγώνα κατά της αισχροκέρδειας!
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου