Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

΄Ηταν κάποτε κάποιοι ευκάλυπτοι στην είσοδο του Σταδίου της Λαμίας ψηλοί ίσα με τον ουρανό….

Χρόνια ολόκληρα στόλιζαν την είσοδο του ΔΑΚ στη Λαμία. Ψηλοί και λυγεροί, με το λευκό δεμένο  κορμό τους,  πρόσφεραν δροσιά με την παχιά  σκιά  τους τις ώρες του μεσημεριού και ευώδιαζαν την γύρω ατμόσφαιρα με τα μυρωδάτα άνθη και τα παχύσαρκα μπλε φύλλα τους γεμάτα  από πολύτιμο έλαιο. ...
Φυτό καλλωπιστικό και φαρμακευτικό ο ευκάλυπτος ,  μπορεί λέει να φτάσει και τα 80 μέτρα ύψος!
΄Ομως οι ευκάλυπτοι σήμα κατατεθέν στην είσοδο του ΔΑΚ Λαμίας δεν έχουν μέλλον… . Η απόφαση για την κοπή των δέντρων ήταν του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου  με το νέο να σηκώνει αδιάφορα τους ώμους. Τι να κάνουμε , εμπόδιζαν τα έργα ανάπλασης, είπε ο εργολάβος και το Δημοτικο Συμβούλιο Λαμίας  ενέδωσε . Τι ψυχή έχουν κάποια δέντρα αν είναι για έργα ανάπτυξης….
 Ετσι απλά. Δεν ξέρουμε αν τηρήθηκαν οι νόμιμες  διαδικασίες που προβλέπονται  για την κοπή δέντρων. Εκείνο που ξέρουμε  είναι ότι   το αμετάκλητο τέλος τους  ήταν  άδικο, χωρίς να υπάρχει έστω κάποια φωνή διαμαρτυρίας . Άλλωστε ο δράστης είναι ο ίδιος ο Δήμος. Σε ποιον να διαμαρτυρηθείς; Αραγε έχουμε αναλογιστεί πόσα δέντρα αυθαίρετα ή με άδεια έχουν κοπεί τα τελευταία χρόνια στη Λαμία;  Η οποία  από μια  γραφική πόλη  μέσα στο πράσινο και τα κυπαρίσσια έχει μετατραπεί σε τσιμεντούπολη.
Εις ανάμνησιν των ευκαλύπτων του ΔΑΚ Λαμίας που αποτελούν πλέον παρελθόν…. οι πληγωμένοι κορμοί  με φόντο το κτίριο του Δημαρχείου που στέκει αδιάφορο και ψυχρό.
http://altpressfthiotida.com/
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
DSC_01771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου