Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή: Έδινε "γραμμή" στον Κασιδιάρη

Ρόλο καθοδηγητή της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως είχε το άλλοτε δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος...

Από μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη και έρχονται στο φως αποκαλύπτεται πως ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση.
Μάλιστα δεν παραλείπει να τους επιβραβεύσει για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.
Γραμμή μέσω Ζούμπου
Πρόκειται για μηνύματα που στέλνει ένας στενός συνεργάτης του Ηλία Κασιδιάρη ονόματι Ζούμπος στον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο.
* Σε ένα πρώτο μήνυμα, ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Ηλία Κασιδιάρη στις 5.2.2013: "Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος".
Ο αδερφός του Αρχηγού δηλαδή και γνωστός ποινικολόγος επισκέπτεται μαζί με τον κ. Μπαλτάκο τη Χρυσή Αυγή και προφανώς για να δουν τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο. Ο Κασιδιάρης ενημερώνεται αμέσως.
* Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα που στέλνει ο Ζούμπος στον Κασιδιάρη στις 25.2.2013: "Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του 'πα είμαστε ενήμεροι".
Τα δύο άρθρα (62 και 83) είναι εκείνα που είχε προσθέσει στο νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και έδιναν σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
* Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Ηλία Κασιδιάρη στις 17.5.2013: "Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο".
Για ποιο λόγο έδινε συγχαρητήρια εκείνη την ημέρα ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης; Ήταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες που είχε εκστομίσει ο Ηλιόπουλος από το βήμα της Βουλής. Με τις ύβρεις και τις χυδαιότητες που δεν σταματούσαν από την πλευρά του βουλευτή, αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με τον φρούραρχο της Βουλής.
Τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα με απειλές και ύβρεις προς όλους.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου