Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πύρινη τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο. Νεκροί, πυροσβέστης και μία γυναίκα

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα με υδραυλικά είδη, στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο.....
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 30χρονος πυροσβέστης που επιχειρούσε στο σημείο καθώς και μία ένοικος διαμερίσματος του κτιρίου, έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από την φωτιά. Παράλληλα δύο ακόμα άτομα, ένας πυροσβέστης και μια ηλικιωμένη γυναίκα έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο έχουν μεταβεί και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε εν ριπή οφθαλμού από το ισόγειο και στους υπόλοιπους δύο ορόφους του κτηρίου.

Στο κατάστημα υπήρχαν φιάλες ασετιλίνης οι οποίες άρχισαν να εκρήγνυνται, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 21:02 το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση για φωτιά που ξέσπασε σε ισόγειο κατάστημα με υδραυλικά είδη στο Παλαιό Φάληρο. Στο σημείο αρχικά έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στους δύο υπερκείμενους, κατοικημένους ορόφους του κτηρίου. Ωστόσο τα εύφλεκτα υλικά και οι φιάλες ασετιλίνης που υπήρχαν στο κατάστημα, κατέστησαν την προσπάθεια των πυροσβεστών ακόμα πιο δύσκολη, καθώς προκαλούσαν διαρκώς εκρήξεις.

Οι ένοικοι του πρώτου καθώς και του δεύτερου ορόφου του κτηρίου εγκλωβίστηκαν στα διαμερίσματά τους, και μπροστά στον κίνδυνο για τη ζωή τους , οι παρευρισκόμενοι πυροσβέστες ξεκίνησαν επιχείρηση για την προσπάθεια διάσωσής τους. Μεταβαίνοντας αρχικά στον πρώτο όροφο, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα σε καροτσάκι, η οποία διεκομίσθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χωρίς τις αισθήσεις της. Όταν οι άντρες της πυροσβεστικής πληροφορήθηκαν για την παρουσία μίας ακόμα γυναίκας στον δεύτερο όροφο, δύο από αυτούς μετέβησαν με αυτοθυσία σε αυτόν προκειμένου να την απεγκλωβίσουν. Ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν τόσο αποπνικτική που το αποτέλεσμα ήταν ο ένας να χάσει τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει.

Στην πορεία της επιχείρησης ο άτυχος 30χρονος πυροσβέστης καθώς και η ένοικος του δευτέρου ορόφου ανασύρθηκαν αναίσθητοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ακόμα ένας πυροσβέστης, επίσης με αναπνευστικά προβλήματα.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου