Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Δείτε τα εκκαθαριστικά της «τρέλας» του ΕΝΦΙΑ! [photos]



Δεν έχει τέλος η ψυχρολουσία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αχαΐα, βλέποντας στο taxisnet τα εκκαθαριστικά για τα ποσά πληρωμής του νέου φόρου (ΕΝΦΙΑ) που καλούνται να...
πληρώσουν φέτος....

«Πάγωσε» κυριολεκτικά στην θέα του εκκαθαριστικού φορολογούμενος στην περιοχή Αργυρά του Δήμου Πατρέων, όταν ενημερώθηκε από τον φοροτεχνικό του, πως  για τα 8 στρέμματα γης που έχει στην κατοχή του στην θέση «Πέτρα», καλείται να πληρώσει το ποσό των 12.310 ευρώ καθώς η αντικειμενική αξία της περιουσίας του φέτος εκτινάχθηκε στο 1.020.938 ευρώ….!

Με βάση τα περυσινά στοιχεία του φόρου ακίνητης περιουσίας ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης που φέτος εμφανίζεται ως «μεγαλογεωκτήμονας», πλήρωσε φόρο 449.33 ευρώ με την  αντικειμενική αξία της γης να ανέρχεται στα 203.324 ευρώ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν και σε διάστημα ενός χρόνου ο εν λόγο φορολογούμενος είδε την περιουσία του αφενός να εκτινάσσεται στα ύψη και αφετέρου να  καλείται να πληρώσει κάτι παραπάνω από 12.000 ευρώ όταν πέρυσι φορολογήθηκε με το ποσό 500 ευρώ…!

Το patratora.gr, εξασφάλισε το έγγραφο- ντοκουμέντο.

Ανακολουθίες και λάθη των στοιχείων οδηγούν σε «εγκεφαλικά», αφού με βάσει τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα, οι κάτοχοι ακινήτων και οικοπέδων καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, για τα ίδια περιουσιακά στοιχεία τα οποία πέρυσι πλήρωσαν κάποιες εκατοντάδες ευρώ, ενώ φέτος καλούνται να καταβάλλουν κάποιες χιλιάδες ευρώ, αφού φαίνεται πως η αντικειμενική αξία της περιουσίας τους ως δια μαγείας «έβγαλε» φτερά…

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα φέρνει στην δημοσιότητα το patratora.gr.

Αφορά σε  ακίνητο 187 τ.μ στο χωριό Καραμεσινέΐκα Αχαΐας,  το οποίο πέρυσι είχε αντικειμενική αξία 228.364 ευρώ με τον ιδιοκτήτη να καταβάλει το ποσό των 56.73 ευρώ και φέτος εμφανίζεται η αντικειμενική του αξία να έχει εκτοξευθεί στο 1.ο43.37 ευρώ, με τον ιδιοκτήτη του να καλείται να πληρώσει φόρο 6.155 ευρώ….

Στο μεταξύ το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις αλλά και τα επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν μελετά μειώσεις φόρων, αλλά και απαλλαγές με εισοδηματικά κριτήρια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου