Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Η ομιλία εκπροσώπου της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ιτέα 3-8-2014
Φίλοι κ φίλες
Από το επίνειο των παγκόσμιων Δελφών, την Ιτέα, στέλνουμε μήνυμα συμπαράταξης και συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό....
Όλοι  οι δημοκράτες πολίτες της περιοχής, ενώνουμε την φωνή μας με τους πολίτες του κόσμου, ενάντια στο διαρκές έγκλημα του Ισραήλ, σε βάρος αμάχων κ παιδιών, ενάντια στις μαζικές δολοφονίες, στους εγκληματικούς βομβαρδισμούς, από την φασιστική πολεμική μηχανή του.
Καταγγέλλουμε την ένοχη σιωπή των διεθνών οργανισμών, οι οποίοι έχουν καταντήσει υποχείρια υης παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ελίτ. Καταγγέλλουμε την ΕΕ και την στάση των δήθεν ίσων αποστάσεων. Είναι αυτή η στάση που ενθαρρύνει στην παραβίαση όλων των κανόνων διεθνούς δικαίου, όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Συντοπίτες συντοπίτισσες
Η Μεσόγειος φλέγεται. Οι φωτιές της νέας τάξης, των χρηματοοικονομικών κέντρων μέσα από την ενότητα και τις συγκρούσεις τους, αγκαλιάζουν την Συρία, την Παλαιστίνη, την Λιβύη, το Αφγανιστάν. Αποσταθεροποιούν την Κύπρο, την Ελλάδα προσεχώς. Το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος που προπαγανδίζεται από τα Αμερικάνικα γεράκια, μπροστά στην απώλεια ελέγχου των παγκόσμιων ισορροπιών, ξαναφέρνουν στα χείλη μας το σύνθημα. «ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ». Η δικομματική Ελληνική; Κυβέρνηση-το λιγότερο- σε πλήρη σύγχυση, έτοιμη να εμπλακεί αν δεν έχει ίδη, στα γεγονότα της Ανατολικής Μεσογείου κ στις κυρώσεις κατά των Ρώσων, σύμφωνα με τις νατοϊκές οδηγίες.  
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να διακόψει την συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο. Να παγώσουν οι εμπορικές κ οικονομικές σχέσεις τόσο οι δικές μας όσο κ της ΕΕ .
Δημοκράτες κ Δημοκράτισσες
Η σιωπή είναι συνενοχή. Οι ίσες αποστάσεις υπεκφυγή.
Ας ανοίξουμε διάπλατα τα μάτια μας χρησιμοποιώντας τα για να δούμε την αλήθεια. Αν δεν το κάνουμε ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ.
Οι λαοί μπορούμε. Οι παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι.
Από τους Δελφούς κλείνουμε αυτό τον σύντομο χαιρετισμό, με τα λόγια του ποιητή, που πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν κάθε αγωνιζόμενο και προβληματισμένο σήμερα.
«….Εμείς μερτικό δεν ζητήσαμε.
 τίποτα…
Μόνο θυμηθείτε το. Αν η ελευθερία δεν βαδίσει στα χνάρια του αίματος μας, εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Υστερόγραφο1. Στις διευθύνσεις    http://youtu.be/DNjY-rTdSp0


μπορει όποιος θέλει να δει βίντεο από την συγκέντρωση
2. Πολλοί πολίτες έφεραν φαρμακευτικό υλικό. Τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε τον σύλλογο Δεσμό, τον Α.Σ Ιτέας Φωκίδα 2000 καθώς και τον σύλλογο φαρμακοποιών για την βοήθεια τους.


Το κείμενο αυτό μετά την συζήτηση που ακολούθησε συμπληρώθηκε με το αίτημα το δημοτικό συμβούλιο Δ. Δελφών να καταδικάσει την τακτική του Ισραήλ και να αποφασίσει ο δήμος την αδελφοποίηση του με δήμο της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου