Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Δελφών για το γηροκομείο Άμφισσας

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γηροκομείο της Άμφισσας είναι γνωστή. Το Γηροκομείο βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενεί και που στη μεγάλη τους πλειοψηφία χρειάζονται συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση με το ένα πόδι στο δρόμο, οι οικογένειες των ηλικιωμένων βρίσκονται μπροστά σε καταστάσεις που δεν λύνονται, παρά μόνο πληρώνοντας αδρά.....

Γνωρίζουμε όλοι ότι αν το γηροκομείο εξακολουθεί και υφίσταται οφείλεται μόνο και μόνο στο φιλότιμο και την εθελοντική προσφορά των εργαζόμενων, στην αλληλεγγύη που δείχνουν στους ηλικιωμένους και στις οικογένειές τους, πρακτικά χωρίς αμοιβή, αφού ούτως ή άλλως είναι επί χρόνια απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας.
Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τέτοιες δομές, εφόσον λειτουργούν με βάση τη λογική έσοδα-έξοδα, γιατί με τέτοια κριτήρια λειτουργούσε το γηροκομείο, μόνο κοινωνικές υπηρεσίες δεν προσφέρουν. Ανά πάσα στιγμή, όταν πια δεν εξυπηρετούν, δεν “βγάζουν” τα έξοδά τους,  μπορούν να κλείσουν και το τι αφήνουν πίσω τους φαίνεται τώρα. Αποδεικνύεται ότι δομές υγείας και περίθαλψης, αν θέλουμε πραγματικά να ωφελούν τους εργαζόμενους, και την παλιά και την νέα βάρδια τους, οφείλουν να έχουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα. Δεν μπορεί η φροντίδα των ηλικιωμένων, δεν μπορεί η υγεία του λαού να στηρίζεται στο αν οι δομές είναι κερδοφόρες.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οφείλουν όλοι, φορείς, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και δημοτική αρχή  να πάρουν θέση. Σε αυτή τη κρίσιμη κατάσταση, μόνο μια λύση μπορεί να υπάρξει.
Να αναλάβει το γηροκομείο και τα έξοδά του ο Δήμος, να λειτουργήσει το γηροκομείο σαν υπηρεσία του δήμου.Να μη πεταχτεί στο δρόμο κανένας γέροντας, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για:
αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους,
ειδικές δημόσιες, δωρεάν δομές περίθαλψης και φροντίδας για την τρίτη ηλικία.

09/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου