Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ημέρα "αποφράς"!

Λυπάμαι που θα χαλάσω την ωραία διάθεση κάποιων λόγω των συναισθημάτων που εμπνέει το Θέρος, αλλά η σημερινή μέρα σε ό,τι με αφορά είναι αυτό που οι αρχαίοι ονόμασαν με μια λέξη, "αποφράς"!....

Σήμερα τριάντα περίπου ανήμποροι γέροντες και γερόντισσες του Γηροκομείου Άμφισσας εκλήθησαν να εγκαταλείψουν το μέρος στο οποίο είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια ευπρεπή γεροντική διαβίωση! Σήμερα εκλήθησαν οι συγγενείς των ανήμπορων γερόντων, οι οποίοι για τους δικούς τους σεβαστούς λόγους, είχαν επιλέξει αυτή τη λύση για τους γονείς ή στενούς συγγενείς τους, να τους παραλάβουν! Το Ίδρυμα, μετά από πολλές περιπέτειες δε μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα, η Πολιτεία είναι απούσα και κατά συνέπεια επελέγη η σημερινή σκληρή, ασεβής, και απολίτιστη λύση της "έξωσης"!
Η Πολιτεία επέδειξε το σκληρό και αδυσώπητο πρόσωπο του σκληρού οικονομικού υπολογισμού! Επέλεξε με το δικό της τρόπο να δείξει ότι η κοινωνία και τα προβλήματα της δεν την ενδιαφέρουν! Επέλεξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις αυτών που ξεζουμίζουν τους πολίτες για να ευημερούν οι αριθμοί και οι πολίτες των δικών τους χωρών! Επέδειξε ασέβεια και σκληρότητα αγνοώντας ακόμα και την από αρχαιοτάτων χρόνων επίδειξη σεβασμού προς τους γέροντες!
Αυτή η Πολιτεία δε μπορεί να μας εκφράζει! Είναι κατάπτυστη, γελοία και καταδικασμένη στη συνείδηση κάθε σκεπτόμενου Πολίτη!
Λυπάμαι ειλικρινά που είμαι Πολίτης αυτής της Χώρας!
Αυτή η Πολιτεία έχει εκμετρήσει του άθλιου βίου της!
Είναι καιρός να απέλθει!
Ευάγγελος Παπούλιας
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου